miercuri, 3 martie 2021

Floral’aise si sanatatea intima feminina

 


     Echilibrul interior, charisma si energiile pozitive sunt responsabile de increderea pe care o transmitem celor din jur. Imaginea pe care si-o fac ceilalti despre noi este raspunsul la expresia fetei, spontaneitatea in comunicare, siguranta de sine si optimismul cu care abordam problemele. Totul tine de starea noastra de sanatate. In momentul in care ne confruntam cu dezechilibre, luam masuri urgente pentru revenirea la normal. Ca sa avem mereu grija de sanatatea noastra intima este recomandat sa mergem frecvent la medicul ginecolog, macar o data pe an.

     Zona intima este foarte vulnerabila in diferitele perioade fiziologice ale unei femei, dar si datorita stresului si scaderii imunitatii organismului ca urmare a tratementelor medicamentoase. Orice dezechilibru la nivelul florei vaginale si la nivelul mucoasei vaginale duce la un disconfort caracterizat prin senzatia de usturime, mancarime, mucoasa iritata sau uscata, secretii vaginale neplacute, durere.

     → 1. Ne putem confrunta cu astfel de probleme dupa sau in timpul administrarii de antibiotice, anticonceptionale sau alte tratamente hormonale, in cistite si alte infectii ale tractului urinar, in perioada menstruatiei, dupa contactul sexual, uneori chiar si atunci cand mergem la piscina.

     Fiind adepta sintagmei "Sa previi e mai usor decat sa tratezi!", am luat masuri pentru sustinerea florei vaginale si pentru mentinerea sanatatii intime, folosind suplimentul alimentar Floral’aise, produs al companiei Biessen Pharma, primit de la Brander, pentru o cura de 3 luni. Floral’aise are eficienta dovedita in mentinerea echilibrului florei vaginale si este indicat atat preventiv, cat si ca adjuvant in tratamentul diferitelor afectiuni, in asociere cu antibiotice sau antimicotice, din adolescenta pana la menopauza.

     Pentru a ne mentine o buna sanatate, noi trebuie sa venim in sprijinul florei benefice, cu un aport suplimentar de lactobacili protectori si un plus de vitamina A, care ajuta la refacerea mucoasei vaginale, in caz de iritatie si/sau uscaciune.

 


Foarte important!

     Floral'aise, fiind un supliment alimentar, nu poate fi considerat tratament. Este necesara citirea cu atentie a prospectului sau informatiilor de pe ambalaj.

     Nu trateaza, ci este adjuvant, ajuta in tratamentul afectiunilor vaginale. Se recomanda pe langa alte tratamente si previne disconfortul intim, dar nu previne si infectiile vaginale.

     Floral’aise este un supliment alimentar, cu administrare orala, indicat pentru echilibrul florei vaginale si confortul intim si are doar doua ingrediente: lactobacili si vitamina A. Ce rol au ele, vom cauta sa aflam in cele ce urmeaza.

 

     Lactobacilii

     - La nivel vaginal, bacteriile benefice Lactobacillus produc acid lactic care ajuta la mentinerea unui pH acid - intre 3,8 si 4,5 - care nu permite dezvoltarea microorganismelor patogene, responsabile de infectiile vaginale.

     - La nivelul microbiotei vaginale rolul principal il joaca lactobacilii, prezenti intr-o proportie de 95%.

     - Lactobacilii sunt bacterii esentiale pentru organismul nostru. Se gasesc in sistemul digestiv, in aparatul excretor, in sistemul genital. Ei produc acid lactic, care joaca un rol esential in combaterea florei patogene si in mentinerea pH-ului la un nivel adecvat.

     - Lactobacilii reprezinta bacteriile sanatoase si principala arma de aparare locala pentru flora vaginala. Ei fac parte din familia mult mai larga a probioticelor. Probioticele ajuta corpul sa absoarba nutrientii si sa pastreze un echilibru al bacteriilor bune.

 

     Vitamina A

     - Ajuta la refacerea mucoasei vaginale, in caz de iritatie si/sau uscaciune.

     - Stim cu totii ca vitamina A este esentiala pentru sanatatea pielii si a unghiilor, sprijina vederea si sistemul imunitar. Dar nu se rezuma la atat. Vitamina A sprijina sistemul digestiv si sistemul reproducator, ajuta la sanatatea mucoaselor, asigurand troficitatea si integritatea acestora.

     - O carenta de vitamina A poate face ca infectiile sa se vindece mult mai greu.

 

     Floral’aise si-a dovedit eficacitatea ca adjuvant in tratamentul afectiunilor vaginale, in Candidoza vulvo-vaginala si Vaginoza bacteriana. Cea mai frecventa infectie vaginala, produsa deseori de Gardnerella vaginalis, afecteaza peste 50% pana la 75% din femeile de peste 15 ani. Ea apare in urma cresterii numarului de bacterii patogene din vagin, care se inmultesc in detrimentul lactobacililor.

     Aceste boli se trateaza cu antimicotice prescrise de medicul ginecolog. Pentru a preveni si/sau elimina disconfortul, la acest tratament cu antimicotice este necesara asocierea unui produs care contine lactobacili.

     Starea de sanatate a zonei intime (deci si pH-ul vaginal) poate fi afectata inclusiv de probleme ale sistemului urinar sau digestiv, existand o migratie permanenta a bacteriilor intre zona anusului, uretra si vagin.

     Dincolo de dezvoltarea diferitelor infectii bacteriene sau candidoze, un pH de peste 4,5 creste mult riscul aparitiei diferitelor boli cu transmitere sexuala.

 

     → 2. O alta serie de factori care ne predispun la dezechilibre ale florei vaginale, o reprezinta diabetul, fumatul, anticonceptionalele sau chimioterapia, care ne pot include in grupa pacientelor cu risc de infectii vaginale.

     De aceea este recomandat sa luam Floral’aise, suplimentul alimentar care reface echilibrul microbiotei vaginale si previne disconfortul prin continutul sau de lactobacili si vitamina A. Este usor de administrat fiind pe cale orala.

 

     → 3. Sarcina, premenopauza, menopauza si postmenopauza sunt perioade firesti in viata oricarei femei. In aceste perioade are loc o reducere treptata a secretiei de estrogen, cu un important impact asupra zonei intime.

     "Vaginul isi pierde supletea si se instaleaza atrofia vulvo-vaginala ce are drept consecinta modificarea microflorei vaginale normale cu scaderea, pana la disparitie, a lactobacililor si colonizarea vaginului cu flora patogena ce produce disconfort vaginal, usturime, prurit, disurie (usturime la urinat)."

 

 

 

     Recomandari:

     - 1 capsula/zi, timp de 20 zile, apoi 10 zile pauza. Ideal este tratamentul in cure de 3 luni.

     Pentru o preventie optima, putem relua administrarea in fiecare luna sau se pot face cure de 2-3 luni. Efectele se pot simti chiar dupa o cura de o luna dar, pentru stabilizarea efectelor, se recomanda o cura de 3 luni.

     Suplimentul alimentar nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos. El se utilizeaza alaturi de produsul uzual de igiena, pentru protectia mucoasei si florei vaginale.

 

     Am inceput deja sa iau acest supliment alimentar de aproape o luna si deja am observat primele efecte benefice:

     - A disparut senzatia de mancarime

     - Senzatia de uscaciune si iritatie caracteristice statusului menopauzal a fost redusa simtitor, pana la disparitia totala.

     - Nu am avut parte de usturimi.

     Acum ma bucur din ce in ce mai mult de acea senzatie fireasca, de normalitate.

     Sunt foarte incantata de primele efecte si voi continua tratamentul conform indicatiilor.

     Va recomand sa nu aveti retineri in a procura Floral’aise daca simtiti ca va este necesar. 

     Suplimentul alimentar Floral’aise poate fi gasit in farmacii si bineinteles poate fi comandat si online de la farmaciile care vand si online.

 

     Voi l-ati testat? Ce rezultate ati avut?



 

3 comentarii: