joi, 25 martie 2021

Dorada la cuptor cu cartofi natur

 


 

     Reteta este facuta de mine. Am avut 2 bucati peste Dorada, fiecare aproximativ 350 g.

 

     Ingrediente:

     - 2 buc peste Dorada de 350 g fiecare

     - sucul de la 1/2 lamaie

     - 1 lamaie taiata felii

     - 2 linguri ulei de masline

     - 3 lingurite sare de mare

     - 1 lingurita praf de usturoi

     - 1 lingurita oregano uscat

     - 1 lingurita busuioc uscat

     - 1/2 lingurita rozmarin uscat

     - 1/2 lingurita ghimbir

 

     Mod de preparare:

     Pestii se curata bine pe interior si exterior, se spala si se zvanta cu un prosop de hartie.


     Din ingredientele de mai sus pregatim marinada. Din aceasta, 2 linguri din compozitie punem in burta pestilor. Cu restul ungem bine pestii pe ambele parti. Feliile de lamaie le impartim pentru cei 2 pesti si le punem in burta acestora.

     Lasam sa se patrunda si intre timp pregatim cartofii natur. Taiem marunt 1 ceapa mica si punem intr-o craticioara alaturi de 1 lingurita amestec de legume pentru mancare, patrunjel tocat marunt, putin ulei, cartofii taiati cubulete si apa pana acopera cartofii. Se lasa la fiert la foc mic pana sunt gata cartofii, apoi se stinge focul.

     Incalzim cuptorul la 200 grade.

     Intr-o tava punem hartie de copt, stropita cu putin ulei si asezam pestii pe ea. Acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptor. Dupa 15 min scoatem staniolul si lasam pestii sa se rumeneasca, inca 5 min sau 10min, functie de grosimea pestilor. In total pot sta in cuptor 20 – 25 min. Se servesc imediat, cu garnitura aferenta.

     Garnitura pentru servire poate fi alta decat cartofii natur pe care i-am facut eu. Putem face cartofi copti, orez fiert sau legume la cuptor, dupa gust.

Pofta buna!



6 comentarii: