Fursecuri delicioase, pufoase, pline de nuca, stafide si ciocolata, apreciate de copii si parinti. Sunt usor de facut si se consuma rapid. 😍
Ingrediente:
Oua - 1 bucata
Zahar - 100 g
Lapte - 100 ml (50 ml pentru inmuiat stafidele)
Faina - 130g
Margarina - 100 g
Stafide - 40 g
Nuca - 20 g
Ciocolata neagra - 80 g
Praf de copt - 1 lingurita
Bicarbonat de sodiu + otet - 1/2 lingurita
Zahar vanilat - 2 pliculete
Zahar pudra vanilat - 2 linguri(pentru pudrat fursecuri)
Intr-un castron se freaca bine margarina cu
zaharul tos. Separat se bate oul cu zahar vanilat si adaugam peste margarina.
Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele,
amestecand cu mixerul.
Apoi adaugam si bicarbonatul stins in prealabil cu otet.
Nucile se coc in cuptor cam 2 min, se lasa
se se raceasca, apoi le strivim cu facaletul.
Ciocolata se taie bucatele mici.
Adaugam in castron nucile maruntite, apoi
stafidele si la urma ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze compozitia.
Se pregatesc 2 tavi tapetate cu hartie de
copt. Cu lingurita luam din compozitie si asezam pe tava gramajoarele, la o
distanta de minim 3-4 cm, ca sa nu se uneasca intre ele in cuptor, deoarece isi
dubleaza volumul la coacere.
Cuptorul se incinge in prealabil, apoi se micsoreaza focul si se introduce tava cu fursecuri. Se lasa in cuptor la foc mediu 12-15 min, pana
fuesecurile devin aurii. Se scot din tava si se aseaza pe un grilaj sa se raceasca.
Inainte sa se raceasca, se pudreaza
fursecurile cu zahar pudra vanilat. Din aceasta cantitate ies in jur de 25
fursecuri.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu