duminică, 12 iulie 2020

Paste gratinate cu ciuperci, sunca si cascaval



     Pastele sunt recunoscute pentru rapiditate, simplitate si diversitate in preparare datorita timpului redus de fierbere si versatilitatii combinatiilor.

     Ai chef de gatit? Incearca aceasta reteta savuroasa de paste gratinate cu ciuperci, sunca si cascaval!




Ingrediente:


     - 500g paste uscate (spirale cu oua Baneasa sau Monte Banato)

     - 300g ciuperci champignon la conserva sau borcan

     - 150g - 200g mezeluri (sunca presata sau muschi file de porc)

     - 1 ceapa rosie

     - sare

     - piper

     - 100 ml suc de rosii sau ketchup dulce

     - 250g branza telemea vaca

     - 150g - 200g cascaval

     - 50g - 100g cascaval afumat

     - 20 ml ulei de masline
     - 1 cescuta lapte



Mod de preparare:


     Se fierbe intr-o oala apa cu sare in care se adauga pastele si see fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

     Sunca se taie in felii subtiri, ceapa se toaca marunt, ciupercile se spala bine cu jet de apa rece si se feliaza daca sunt intregi.

     Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se calesc putin ceapa impreuna cu ciupercile, cam 1 minut, fara sa se rumeneasca.

     Intr-un bol adanc se scot pastele si peste ele se adauga ciupercile, sunca, ceapa, sare si piper dupa gust, branza taiata cubulete, uleiul de masline si sucul de rosii.

     Se amesteca bine, apoi se pun intr-o forma rezistenta tip yena.



     Deasupra se rade in strat uniform cascavalul si cascavalul afumat, peste care se toarna laptele.

     Se coace in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 30 - 40 minute, sau pana cand cascavalul prinde o crusta rumena.


     Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu