duminică, 15 decembrie 2019

Sarbatori cu sanatate - produse de la Apidava



     In prag de sarbatori, dau o importanta mai mare sanatatii mele si celor dragi carora le pregatesc cadouri pentru ocazii speciale. Sunt mereu in cautare de produse sanatoase pentru a darui cu bucurie un strop din stilul meu de viata sanatos.
     Fie ca este vorba de zile de nastere, aniversari, sau chiar de Paste si Craciun, sarbatorile ne aduc mereu mai aproape de prieteni, colegi sau familie.
     Unii prefera sa cumpere cosuri cu produse gata pregatite pline cu dulciuri, ciocolata, cozonac sau alte produse tematice. Eu prefer sa cumpar separat produse, sa fac o combinatie cat mai sanatoasa (mai ales pentru familiile cu copii), apoi, frumos ambalate, sa le daruiesc cu drag.
     Nu mi-a fost foarte usor in alegerile mele, pana cand am descoperit produsele romanesti traditionale, cu apicole de calitate, de la Apidava. Acum pot face cadouri sanatoase alaturi de fructe proaspete, de sezon.  
     Odata cu apropierea Craciunului, magazinele abunda de produse frumos ambalate, in culori atragatoare, dulciuri si prajituri cu un continut ridicat de zahar. Consumate la impulsul dorintei de "ceva dulce", nu au un efect tocmai benefic pe termen lung. Acum este momentul sa ne indreptam spre produsele sanatoase daruite de micile albinute care trudesc de zor pentru sanatatea noastra.
     Turta dulce, borcane cu miere, esenta de propolis, bomboane si jeleuri cu miere si fructe, iata doar cateva din bunatatile care pot inlocui cu succes ciocolata, prajiturile cu mult zahar, siropurile artificiale si toate celelalte produse ce creeaza dependenta nesanatoasa de la prima inghititura.
     Pentru cei interesati sa se indrepte spre un mod de viata sanatos, produsele Apidava se pot cumpara de pe www.honey-land.net. Dar, bineinteles, ele pot fi achizitionate si din diferite alte magazine online sau fizice, cu produse apicole, naturale (de plida, Farmaciile Bebe Tei, magazinele tip plafar Floare de Colt si RemediaVert).
     Propunerea mea pentru acest Craciun este formata din 3 produse atractive, sanatoase si recomandate atat adultilor cat si copiilor.

Turta dulce cu miere de albine de la Apidava

 

     Moale si parfumata, amintind cu nostalgie de copilarie, este reteta perfecta pentru un Craciun de poveste. Turta dulce cu miere este un desert extrem de aromat, sanatos si gustos, un fursec clasic de Craciun ce isi pastreaza gustul izbitor de tare inca din Evul Mediu.
     Descriere:
     - O punga de 250 de grame pe care nu o mai poti lasa din mana, o savoare la fiecare inghititura, o sclipire de bucurie la fiecare muscatura.
     Turta dulce cu miere de albine de la Apidava se poate pastra in cutii bine inchise, intr-un loc racoros (camara), 2-3 saptamani, fara sa-si modifice calitatile. Oare la voi poate rezista atata? La noi doar cateva ore, nici macar o zi intreaga.


Miere de tei

 

     Foarte bogata in vitamine (mai ales vitamina B1), aminoacizi, antioxidanti, polen si mana, mierea de tei este considerata ca fiind una dintre cele mai bune varietati de miere. Mierea de tei imprumuta din proprietatile curative ale florilor de tei, in special cele antiseptice si antiinflamatorii.
     Are un continut de polen foarte ridicat, din aceasta cauza nefiind recomandata persoanelor ce prezinta alergie la polen.

Proprietatile terapeutice ale mierii de tei

     - Mierea tei are proprietati antispetice si antiinflamatorii, fiind utilizata pentru a trata racelile, gripele, tusea si bronsita. Dizolva mucusul fluidizand secretiile bronhice. Usureaza starile febrile, fiind antipiretica (scade febra).
     - Datorita continutului sau ridicat de vitamine si aminoacizi este de mare ajutor in inlaturarea starilor de oboseala.
     - Are un puternic efect calmant, la fel ca si ceaiul facut din flori de tei. Este recomandata persoanelor care sufera de stres si insomnie. Este ideala pentru calmarea emotiilor, fiind prescrisa si in afectiunile sistemului nervos. Actioneaza ca un somnifer, de aceea se recomanda precautie in urma consumului sustinut.
     - Mierea de tei are actiune benefica in tratarea ranilor si a arsurilor, stimuland cicatrizarea si vindecarea acestora.
     - Proprietatile sale antiinflamatorii o fac ideala pentru a trata durerile gastrice, bolile tubului digestiv, mai ales ulcer si in problemele renale.

     Culoarea sa variaza de la galben deschis la portocaliu inchis. Are un miros dulce - lemnos care poate fi recunoscut cu multa usurinta. Acest tip de miere cristalizeaza foarte repede, mai ales intr-un mediu rece.


Esenta de propolis

 

     Un produs romanesc inovativ, 100% natural, obtinut prin metoda brevetata. Nu contine alcool si inglobeaza esenta propolisului care contine toate principiile active din tinctura, dar care poate fi consumat de catre toate categoriile de persoane inclusiv copii.
     Este o solutie apoasa si nu este lipicioasa. De asemenea, nu pateaza, nu coloreaza dintii si nici pielea, in cazul aplicarilor externe.
     Este usor de asimilat de catre organism si se dizolva omogen in orice lichid. Se vor evita lichidele fiebinti.
     Este si pe placul copiilor datorita gustului placut acrisor - astringent aromat.

     Esenta de propolis de la Apidava poate fi consumata, in egala masura, de copii, persoane cu probleme hepatice, soferi, etc., deoarece nu contine alcool.

Actiuni terapeutice:

     – antimicrobiana
     – antibiotica, regeneranta, cicatrizanta si hranitoare pentru ten
     – antifungica
     – antiinflamatorie
     – analgezica
     – antioxidanta
     – anti-tumorala



     In luna decembrie, Mosul cel bun are grija sa aleaga bunatati dulci si daruri in variante sanatoase. Emotia Craciunului este despre a imparti cadouri si a petrece alaturi de cei dragi, iar ei merita ce-i mai bun si mai sanatos.
     Sarbatorile sunt minunate daca sunt insotite si de sanatate! Apidava are o oferta bogata, o gama larga de produse ale stupului, dulciuri sanatoase si o varietate de tipuri de miere.


3 comentarii: