duminică, 16 iunie 2019

Chiftelute de dovlecei cu branza



     Reteta de Chiftelute de dovlecei cu branza este ideala pentru verile caniculare. Muncesti intr-o zi, dar te poti bucura in mai multe zile de un aperitiv sau o cina delicioasa. Esti pe fuga si te roade stomacul? O chifteluta de dovlecei este la indemana, din frigider, si potoleste rapid foamea. Nu este grea ca o chifteluta din carne dar este la fel de satioasa.

Ingrediente
     - Dovlecei - 3 bucati
     - Ceapa rosie - 1 bucata
     - Oua - 3 bucati
     - Faina - 300 g
     - Branza rasa - 500 g
     - Marar - 1/2 legatura
     - Ulei - pentru prajit

Mod de preparare
     Se curata dovleceii de coaja, se spala bine si se dau pe razatoarea cu gauri mari. 

 

     Se rad direct intr-o strecuratoare, se sareaza, se pune din ceapa tocata in prealabil si lasata putin cu sare, apoi putin marar tocat marunt si se continua straturile pana se umple strecuratoarea. Eu folosesc 2 strecuratori ca sa intre toata compozitia. Se lasa cateva ore pana se scurg bine dovleceii, sau chiar peste noapte.


     Compozitia se rastoarna intr-o cratita mare, se pun ouale, branza si faina si se amesteca bine. Cu cat sunt mai bine storsi dovleceii, cu atat cantitatea de faina adaugata este mai mica. Optional se mai poate adauga un praf de sare in compozitie. 


     Intr-o tigaie incinsa cu mult ulei, se pune cu lingura din compozitie, se preseaza putin si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. 


     Cand sunt gata, se scot cu o furculita si se pun pe un pat de servetele de hartie sa-si lase surplusul de ulei. Se mananca cand sunt aproape reci, sau chiar de la frigider, simple, cu iaurt sau smantana deasupra, sau chiar cu o feliuta subtire de branza.

     Un sfat!
     Dovleceii sa fie mari, cam 25-30 cm lungime si sa fie verzi, proaspeti, ca sa nu aiba samburi.

     Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu