Reteta de Chiftelute de dovlecei cu branza
este ideala pentru verile caniculare. Muncesti intr-o zi, dar te poti bucura in
mai multe zile de un aperitiv sau o cina delicioasa. Esti pe fuga si te roade
stomacul? O chifteluta de dovlecei este la indemana, din frigider, si potoleste
rapid foamea. Nu este grea ca o chifteluta din carne dar este la fel de
satioasa.
Ingrediente
- Dovlecei - 3 bucati
- Ceapa rosie - 1 bucata
- Oua - 3 bucati
- Faina - 300 g
- Branza
rasa - 500 g
- Marar - 1/2 legatura
- Ulei - pentru prajit
Mod de preparare
Se curata dovleceii de coaja, se spala bine
si se dau pe razatoarea cu gauri mari.
Se rad direct intr-o strecuratoare, se
sareaza, se pune din ceapa tocata in prealabil si lasata putin cu sare, apoi
putin marar tocat marunt si se continua straturile pana se umple
strecuratoarea. Eu folosesc 2 strecuratori ca sa intre toata compozitia. Se
lasa cateva ore pana se scurg bine dovleceii, sau chiar peste noapte.
Compozitia se rastoarna intr-o cratita mare, se pun ouale, branza si faina si
se amesteca bine. Cu cat sunt mai bine storsi dovleceii, cu atat cantitatea de
faina adaugata este mai mica. Optional se mai poate adauga un praf de sare in
compozitie.
Intr-o tigaie incinsa cu mult ulei, se pune cu lingura din
compozitie, se preseaza putin si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti.
Cand
sunt gata, se scot cu o furculita si se pun pe un pat de servetele de hartie
sa-si lase surplusul de ulei. Se mananca cand sunt aproape reci, sau chiar de
la frigider, simple, cu iaurt sau smantana deasupra, sau chiar cu o feliuta
subtire de branza.
Un sfat!
Dovleceii sa fie mari, cam 25-30 cm lungime
si sa fie verzi, proaspeti, ca sa nu aiba samburi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu