vineri, 17 mai 2019

Jeleuri fructate cu miere si bomboane cu propolis – Apidava




     Teoretic, dorinta de dulce este normala si se manifesta deopotriva la fiecare persoana in parte la un moment dat, atat la adulti cat si la copii. Dorinta mentala de a manca ceva dulce este generata de serotonina, un neurotransmitator care confera senzatia de bine.
     Organismul nostru are nevoie de glucide, astfel ca atunci cand nu sunt suficiente apare si apriga pofta pentru a manca o ciocolata, bomboane, prajituri, etc. 
     De la aparitia zaharului in alimentatie, in urma cu 200 de ani, rata aparitiei unor boli cum ar fi caria dentara, diabetul, obezitatea a crescut exponential. Daca vreti sa franati fenomenul aparitiei acestei probleme, inlocuiti complet zaharul cu mierea de albine.
     Dulciurile au fost intotdeauna fantezia copiilor. Acele momente speciale din viata lor nu sunt complete fara un pic de dulce! Desi nici un parinte nu incurajeaza copiii sa manance bomboane sau ciocolata, tot ei, in semn de dragoste, cad in pacat oferind celor mici pungute cu fel de fel de dropsuri, caramele, jeleuri, care de care mai colorate, mai ciudate ca forma, numai bune de rontait cu pofta. Este un mod de a se bucura alaturi de ei de un moment dulce.
     Copiii sunt asaltati din toate partile de reclame care promoveaza dulciurile frumos colorate, si atunci va intreb, cum sa refuzi un copil atras de niste jeleuri multicolore? Il poti ajuta sa aiba o greutate normala si o viata sanatoasa in general cu jeleurile de la Apidava care contin miere si pulpa de fructe. Recomandarea este valabila si pentru toti iubitorii de jeleuri, indiferent de varsta si reprezinta o gustare perfecta. Sunt sanatoase, pline de vitamine si au o savoare deosebita.

     Frumoase, gustoase, parfumate, jeleurile fructate cu miere sunt realizate din extracte de fructe care, pe langa aroma savuroasa conferita, asigura si vitamina C utila pentru intarirea imunitatii. Produsele nu contin coloranti sau arome artificiale. 
     Indiferent de preferinte - Cu portocale si scortisoara, Lamaie si ghimbir, Capsuni si vanilie sau Mure si rodie, alaturi de sanatoasa miere, la Apidava sigur vei gasi ceva ce iti va potoli pofta de dulce.


Jeleuri cu Miere, Capsuni si Vanilie

 

 


     Capsunile sunt fructe recomandate in sezonul cald si merg foarte bine cu o crema de vanilie. Aceasta combinatie plus vitaminele aferente si dulcele de la mierea de albine nu au cum sa ne lase indiferenti.
     Pentru cine indrageste torturile cu jeleu de capsuni si crema de vanilie, gustul refinat este concentrat de aceasta data in jeleuri mici, conice, cu aroma specifica si culoare naturala.
     Pe langa gustul irezistibil, preferate de adulti si adorate de copii, capsunile au si o serie de beneficii: sunt bogate in vitamine si acid folic, contribuie la arderea grasimilor si scaderea colesterolului, hidrateaza tenul si ii redau luminozitatea, sunt sanatoase in perioada prenatala.
     Delicioasele capsuni sunt printre cele mai populare fructe de padure.


Jeleuri cu Miere, Mure si Rodie

 

 


     Un trio original, o combinatie remarcabila de gusturi, arome si substante nutritive.
     Rodia, "fructul vietii", are putine calorii, este bogata in vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1), vitamina C, vitamina E, vitamina K si minerale si contine de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.
     Rodia este un fruct al sanatatii cu proprietati antiinflamatorii de orice natura, consolidarea sistemului imunitar si prevenirea racelilor. Aceasta "grenada" plina de boabe este foarte utila pentru persoanele in varsta - ajuta la scaderea colesterolului LDL prevenind acumularea lui in artere, scazand astfel riscurile in cazul bolilor de inima.
     Rodia contine antioxidanti puternici precum polifenoli, tanini si antocianini, esentiali pentru sanatatea inimii si a organismului. Imbunatateste circulatia sangelui, intareste musculatura cardiaca. 
     Murele ne cuceresc in primul rand prin aroma lor intensa si gustul dulce-acrisor. Daca descoperim si numeroasele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii, rapid acest fruct va devine cel mai iubit dintre fructele de padure.
     Ca si alte fructe de padure, murele contin numeroase substante nutritive, cum ar fi vitamine, minerale, antioxidanti si fibre alimentare, care sunt esentiale pentru o sanatate optima.
     Murele sunt adevarate surse de vitamine, in special cele din complexul B. De asemenea, sunt foarte bogate in vitamina C si au un continut foarte mare de minerale (magneziu, fier, fosfor, seleniu, zinc, potasiu). Murele sunt bogate si in resveratrol, un puternic antioxidant.

     Alaturi de cele 2 pungute de jeleuri, am primit de la Apidava si Brander si o punga de bomboane fara zahar, Sugar Free Bon-bons, pentru ca Apidava are intotdeauna grija de sanatatea noastra!


„Sugar Free Bon-bons” - Bomboane balsamice cu Propolis 0,5% 

 


     Contin extract de propolis uscat 0,5%, arome naturale de menta si eucalipt si drept indulcitori: isomalt si sirop de maltiol, substituenti ai zaharului.
     Bomboanele fara zahar cu propolis si arome de menta si eucalipt aduc prospetime si un gust bun, sunt racoritoare si aromate, alaturi de proprietatile de aparare, deja cunoscute, ale propolisului.
     Aroma puternica de menta din continutul acestor bomboane ofera un gust unic, dar si o multime de beneficii pentru organism, in special in tratarea afectiunilor aparatului respirator.
     - Ofera proprietati antioxidante si de protectie pentru intreaga cavitate bucala.
     - Improspateaza respiratia.
     - Ideale pentru persoanele care vor sau sunt nevoite sa renunte la zahar.
     - Sunt foarte bune contra tusei in caz de raceli pentru a linisti un gat inflamat, dar si cand e vorba de sinuzita.

     Propolisul este recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si antibacteriene, fiind totodata un excelent antiviral si antiinflamator. Acesta stimuleaza formarea de anticorpi, protejeaza caile respiratorii, intareste sistemul imunitar, fiind un remediu excelent impotriva racelii si gripei. Apreciat ca unul dintre cele mai eficiente medicamente gasite in natura, este utilizat in stomatologie ca antibiotic in tratarea diferitelor infectii orale.

     Voi ce dulciuri ati incercat de la Apidava?



Un comentariu: