duminică, 11 noiembrie 2018

Miere cu laptisor de matca – Apidava




     Produsele stupului sunt multe, fiecare ne aduce beneficii nebanuite si tot ce trebuie sa facem este sa le descoperim si sa ne bucuram de ele.
     Despre Laptisorul de matca, un adevarat elixir al tineretii, al sanatatii si al frumusetii, as vrea sa vorbim putin astazi.
     Stiati ca larvele stupului, in primele trei zile, primesc drept hrana laptisor de matca? Si regina, de ce poate ea sa traiasca pana la 5 ani, in timp ce albinele muncitoare au, in medie, o durata de viata de doar… 45 zile?
     Laptisorul de matca este un aliment cu totul exceptional. Regina isi datoreaza energia, sanatatea, imunitatea si logevitatea tocmai acestui aliment, caci ea este singura din stup care primeste ca hrana doar laptisor de matca, pe toata durata vietii. Regina este privilegiata tocmai pentru ca are nevoie de cea mai multa energie, caci depune aproximativ o mie de oua pe zi, toata viata!
     Laptisorul de matca are o compozitie speciala - este foarte bogat in vitamine, minerale, proteine si aminoacizi, enzime si componente antibiotice. In plus, contine acidul 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic), un acid gras cu un rol foarte important in cresterea imunitatii, care este produs de anumite glande plasate in faringele si in mandibula albinelor. De asemenea, contine vitamina B5, supranumita "vitamina fericirii", care are un efect benefic asupra psihicului nostru.

Beneficiile laptisorului de matca pentru sanatate

     - Intareste imunitatea organismului, crescand rezistenta la raceli, gripe sau viroze.
     - Imbunatateste memoria, creste puterea de concentrare si randamentul intelectual prin prezenta anumitor oligoelemente esentiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalina, triptofan).
     - Ajuta la scaderea nivelului de colesterol, contribuind la reducerea tensiunii arteriale.
     - Este folosit in cazuri de epuizare fizica si psihica, stres. Ajuta considerabil la eliminarea depresiei, contribuind totodata la ameliorarea anorexiei nervoase.
     - Tratament pentru artrita, dureri de spate si osteoporoza.
     - Previne maladia Alzheimer.
     - Indicat in cazurile de astenie, in refacerea dupa boala sau dupa o interventie chirurgicala.
     - Are efect revitalizant in afectiuni endocrine si ale ficatului.
     - Incetineste procesul de imbatranire, amelioreaza tulburarile de menstruatie sau de menopauza.
     - Este o componenta excelenta in tratamentele cosmetice atat pentru ten, cat si pentru par (reduce seboreea excesiva si opreste albirea prematura a parului).



De ce este bine sa alegem laptisorul de matca inglobat in miere

     Gustul laptisorului de matca pur nu este deloc placut. Nu este dulce, ci putin cam acrisor, astringent, cu o compozitie complexa si nu trebuie inghitit. El se tine sub limba pana cand se dizolva si este absorbit. Din acest motiv va fi foarte greu de administrat copiilor reticenti si persoanelor ce nu suporta o astfel de administrare orala, sau celor cu probleme gastrice.
     Prin combinatia de miere cu 2% concentratie laptisor de matca de la Apidava gustul devine placut si usor de administrat.
     Suferinzii se ulcer gastric sau hiperaciditate gastrica nu pot consuma laptisorul de matca in forma lui naturala. Combinatiile cu miere neutralizeaza aciditatea laptisorului de matca. Se recomanda a se folosi 3 lingurite/zi, dupa mesele principale ale zilei, dar nu mai tarziu de ora 18.00.
     Toate beneficiile laptisorului de matca (acest miraculos produs apicol) se combina cu cele ale mierii, rezultatul devenind spectaculos. Consumat dimineata pe stomacul gol stimuleaza digestia si neutralizeaza acidul gastric.
     Mierea cu laptisor de matca este ideala pentru stimularea imunitatii si o cura de energie si vitalitate, produsul facand parte din categoria "miere in combinatii speciale".



     Apidava, impreuna cu cei de la Brander mi-au facut inca o surpriza minunata, noul produs Miere cu antioxivita. Este vorba despre Apioxivita Cocktail - Miere de salcam cu extract din struguri.
     Antioxivita este un extras concentrat din samburi, pielite si rahis de struguri rosii, bogat in polifenoli.
     Produsul Apioxivita Cocktail este ideal pentru o mai buna asimilare a organismului a principiului activ: polifenolii din extrasul de struguri. Are o aroma placuta pe care am simtit-o din plin, o delicatesa. Culoarea este mai rosiatica diferita de mierea obisnuita.
     Amestecul de miere de salcam de calitate superioara cu acest concentrat din struguri rosii bogat in antioxidanti poate fi utilizat pentru:
     - Prevenirea, tratarea sau ameliorarea unor simptome ale afectiunilor cardiace, cum ar fi diminuarea colestorulului din sange. 
     - Radicalii liberi continuti in polifenoli ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
     In general folosesc mierea ca indulcitor pentru ceaiuri dar, de aceasta data am savurat Apioxivita Cocktail fara alte combinatii si gustul m-a fermecat.

     Sanatate, imunitate, vitalitate – toate le putem obtine foarte usor consumand miere alaturi de celelalte produse ale stupului. Si, unde mai pui, sunt atat de gustoase!



Un comentariu:

  1. This is a good post for honey let me give another link for another blog site which you will love https://americasuits.com/americasuits-blog

    RăspundețiȘtergere