vineri, 30 noiembrie 2018

Miere BIO romaneasca di Melio - salcam si poliflora




     Mereu despre miere si beneficiile ei, acum rezerva pentru lunile reci de toamna sau iarna. Mierea romaneasca este recunoscuta pentru calitatile ei si diversitatea sortimentala, obtinand de-a lungul timpului numeroase medalii in competitii internationale.
     Marele avantaj al producatorilor de miere ecologica este dreptul de a folosi eticheta BIO pentru toate produsele lor, ca o recunoastere bine-meritata a calitatii acestora in urma eforturilor facute pentru a oferi clientului alimente sanatoase si gustoase. In cadrul targurilor de profil, cei ce au avut certificare BIO nu au stat cu mierea pe stoc decat daca si-au dorit asta. Despre mierea BIO romaneasca di Melio de salcam si cea poliflora de la Apidava, doar cuvinte de lauda - miere de calitate, pastrata in borcanele mici precum esentele tari ale parfumurilor.
     Noi avem o miere fantastica, medaliata, mierea de salcam BIO romaneasca fiind in top in lume.
     In tara noastra ar fi bine daca s-ar sprijini consumul produselor de buna calitate prin diverse metode guvernamentale prin care copiii sa fie educati sa consume produse bune. Avem nevoie de traditie si de respect pentru produsele naturii, pentru tot ce este de valoare si de promovarea produselor pe piata interna, la consumatorii romani. Piata noastra de desfacere e acasa, in Romania, dar fiindca nu se consuma suficiente produse apicole, 80% din productia Romaniei pleaca la export. Astfel japonezii sunt innebuniti dupa mierea romaneasca. Ei cumpara de la noi doar miere de salcam de calitate superioara.
     Din pacate, marea majoritate a romanilor se aprovizioneaza cu miere dupa ce mai intai au citit pretul, fara a sti exact ce cumpara. Continutul trecut pe eticheta este cel ce trebuie sa ne ghideze. Ce gasim acum in magazine? Aproape toate borcanele de la diverse firme sunt de fapt amestecuri, nu veti gasi prea multa miere pura. Produsele contrafacute pot fi de cea mai proasta calitate, cu glucoza industriala si fructoza obtinuta din cereale, siropuri a caror procesare se face folosind tratamente cu produse chimice. Substantele chimice pot dauna organismului nostru si nu au nimic comun cu mierea produsa de albine.
     Mierea de albine nu are doar calitati nutritive ci, in urma studiilor s-a demonstrat ca are si o actiune terapeutica eficienta asupra afectiunilor digestive, hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii, afectiunilor sistemului nervos, ale aparatului urinar, in bolile de nutritie si cele infectioase, in afectiunile sanguine si in cele cutanate.


De ce sa alegi mierea romaneasca Apidava!

     Mierea romaneasca, in general, este un produs natural, sanatos, de foarte buna calitate, este un energizant natural si un ajutor pentru o digestie usoara.
     Mierea ecologica romaneasca este, in primul rand, o miere obtinuta intr-o zona nepoluata, certificata ecologic.
     Regulile impuse de sistemul de agricultura ecologica sunt dure si apicultorii trebuie sa indeplineasca cateva conditii stricte de productie, printre care:
     - Stupina trebuie sa fie amplasata intr-o zona ecologica, adica fara factori poluanti industriali, sau culturi intensive care sunt tratate cu pesticide.
     - NU este voie sa se faca tratamente asupra albinelor cu antibiotice de nici un fel, ceea ce face destul de dificila tratarea lor impotriva paduchilor. 


Miere de salcam ecologica di Melio de la Apidava

 

 

     O miere usor de recunoscut datorita culorii specifice, alb - galbui, translucida, cu miros discret. Este preferata de copii pentru gustul dulce si pentru aroma discreta, nu atat de puternica ca la alte sortimente. 
     Mierea de salcam ecologica este recoltata din padurile de salcam existente in Podisul Transilvaniei. Datorita consumului redus de zahar este usor asimilata de organism fiind un tonic excelent pentru copii, gravide si persoanele aflate in convalescenta.


Miere poliflora ecologica di Melio de la Apidava

 

 

     Mierea poliflora ecologica este recoltata din zona cu flora foarte variata (de fanat) din Podisul Transilvaniei. Este stralucitoare, cu o tenta de chihlimbar. Acest sortiment este considerat a fi o miere usoara, de aceea este recomandata in alimentatia copiilor, adolescentilor si a varstnicilor. Mierea poliflora este recomandata in special celor care au probleme cardiace si hipotensivilor.
     Produsele apicole au calitati terapeutice incontestabile, iar mierea servita ca aliment ajuta la ameliorarea afectiunilor hepatice, pentru stimularea cresterii copiilor, pentru asimilarea calciului.

     Mierea romaneasca ar trebui consumata de romani direct de la producatori. Nu ar trebui sa asteptam ca din cele 80 de procente livrate la export o parte sa se intoarce in tara. De ce sa consumam miere ambalata de straini, amestecata cu miere din diferite alte tari exportatoare? Ne trebuie o doza mai mare de patriotism, altfel ne vindem pe nimic.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu