miercuri, 12 decembrie 2018

Sanatatea oaselor cu Osteo Power, Ayurmed


 


     Vrem sa fim sanatosi, sa traim o viata plina de realizari si sa fim fericiti. Obisnuim sa ne uram "sanatate" si recunoastem ca sanatatea este cel mai important cadou pe care ni-l putem face, fara de care nu putem realiza lucrurile pe care le visam.
     Este normal ca sanatatea intregului organism sa se sprijine pe sanatatea oaselor, care este esentiala. Oasele reprezinta o parte a integritatii structurii scheletice cu rol in mentinerea pozitiei corpului, protectia organelor interne, in realizarea mersului si a miscarilor intregului corp. Astfel, problemele de la nivelul oaselor afecteaza sanatatea intregului organism. O alimentatie necorespunzatoare poate reduce densitatea osoasa, marind riscul de osteoporoza si de alte boli osoase. Sanatatea oaselor este cruciala pentru sanatatea generala, in timp ce nutritia corecta este cruciala pentru a avea oase puternice.

Ce este osteoporoza?

     Osteoporoza este o boala cronica, care lucreaza pe ascuns, cu risc crescut de fracturi. Este o afectiune recunoscuta de putin timp si considerata ca fiind normala la varste inaintate. Osteoporoza se caracterizeaza prin reducerea densitatii minerale osoase sau, altfel spus, pierderea de substanta osoasa si cresterea fragilitatii osului, ceea ce duce la fracturi in urma unor traumatisme minore care, in mod normal, nu ar cauza ruperea osului. In a doua parte a vietii unui om, dupa varsta de 35 de ani, osul incepe in mod natural sa piarda substanta, acesta fiind un proces normal inaintarii in varsta.
     Sunt multi factori ce favorizeaza aparitia osteoporozei: varsta, deficitul de calciu alimentar, diferite tratamente, activitate fizica insuficienta, alimentatia neadecvata, etc. Si, ce este mai trist, dupa varsta de 50 de ani riscul de fractura creste exponential, 40% dintre femei si 20% dintre barbati prezinta cel putin o fractura datorata osteoporozei. Cele mai frecvente locuri pentru fractura sunt: coloana vertebrala, soldul si radiusul distal (incheietura mainii). 

De ce femeile sunt mai predispuse la osteoporoza?

     Aparitia osteoporozei este mai des intalnita la femei datorita complexitatii functiilor specifice organismului lor.
     Osteoporoza are obiceiul sa "lucreze" pe ascuns si sa nu dea vreun semn pana la menopauza, cand activitatea hormonala din corpul femeii se schimba si boala avanseaza serios.
     La femei, estrogenul are un rol important in mentinerea masei osoase, de aceea, dupa instalarea menopauzei, cand nivelul acestui hormon scade, se accelereaza scaderea densitatii oaselor.

     Stau cateodata si ma gandesc… Noi, femeile, ne chinuim sa dam viata unui copil, sa-l crestem, avem grija de casa si de barbatul din viata noastra si… cand ti-e lumea mai draga apare batranetea, cu problemele ei de sanatate, cu fragilitatea oaselor, incovoierea coloanei vertebrale si scaderea productiei de colagen. Nu este frumos, nu este confortabil, dar eu am ales sa lupt pentru sanatatea mea cu Osteo Power de la Ayurmed, administrat conform indicatiilor:
     Copii de peste 12 ani: cate 1 tableta de 2 ori pe zi;
     Adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi.
     Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa sau la o ora dupa masa, pe o perioada de minimum o luna, optim 3-6 luni.

Semne ale instalarii osteoporozei

     Am citit si iata ce am aflat despre semnele care avertizeaza asupra instalarii acestei afectiuni:
     1. Dureri la nivelul spatelui accentuate de caratul greutatilor sau de efortul fizic.
     2. Pierdere progresiva din inaltime.
     3. Postura incovoiata.
     4. Fracturi ale coloanei vertebrale, articulatiilor mainii sau soldului.
     5. Pierdere de substanta osoasa la nivelul maxilarului

Remedii pentru osteoporoza

  •  Schimbarea stilului de viata, cu eliminarea factorilor de risc
     Pentru a avea oase sanatoase, este nevoie de o alimentatie ce contine necesarul de calciu, inca din copilarie. Vitamina D ajuta, la fel ca si calciul, la cresterea rezistentei osoase si este necesara organismului pentru ca ajuta la absorbtia calciului din alimentatie in intestine.
     Se recomanda:
     - evitarea consumului de alcool, interzicerea fumatului;
     - efectuarea de exercitii fizice zilnice (gimnastica, mers pe jos, jogging, etc.);
     - regim alimentar echilibrat, slab in grasimi si bogat in calciu si vitamina D.

  •  Administrarea de suplimentele alimentare
     Medicina ayurvedica vine cu remedii pentru preventia si tratarea dereglarilor endocrine care pot afecta femeia, inclusiv pentru prevenirea osteoporozei cu ajutorul suplimentului alimentar ayurvedic Osteo Power.


     Osteo Power este un supliment alimentar 100% natural ayurvedic, din plante medicinale indiene, eficient in osteopenie sau osteoporoza. Contribuie la formarea si mentinerea structurii si mineralizarii oaselor scheletului, a dintilor, parului, unghiilor si pielii. Stimuleaza productia endogena de colagen, necesar in refacerea oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor.

     Mineralele din plante, prin absorbtia si depunerea lor in oase, sustin:
     - Procesul natural de refacere si remodelare a calusului in cazul fracturilor, precum si densitatea osoasa.
     - Formarea normala a colagenului, sustinand procesul de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor.
     - Mineralizariea structurii osoase la persoanele varstnice.
     - Activitatea normala a inimii, a presiunii sanguine, a procesului de coagulare, a contractiei musculare si a functionarii normale a sistemelor nervos si imunitar.

     Plantele ce intra in compozitia suplimentului alimentar Osteo Power sunt:
     1. Coada calului parti aeriene- are o compozitie bogata in minerale, utila in cazul deficitului de minerale, in recuperarea dupa fracturi si in osteoporoza.
     2. Vita de vie, samburi de struguri - mentine rezistenta oaselor si nivelul de estrogen in sange, prevenind pierderile de calciu si deteriorarea oaselor mai ales la femei.
     3. Catina, fructe - Contine cea mai mare cantitate de vitamine (A, C, E) si minerale (calciu, magneziu, seleniu), cu ajutorul carora contribuie la vitaminizarea si mineralizarea organismului si vitamina D ce contribuie la absorbtia normala a calciului si fosforului, la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange si la mentinerea sistemului osos.
     4. Urzica - Este o sursa de excelenta de clorofila, beta-caroten, minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, crom, potasiu siliciu, bor, seleniu si mangan), vitaminele B (riboflavina, tiamina, niacina), clorofila, vitamine A, D, E, si K, proteine. Urzica este o planta cara datorita compozitiei complexe mentine oasele flexibile si puternice, par, unghii si piele frumoase, muschi si inima sanatoasa si creste capacitatea creierul de concentrare si memorare.

     Inceperea timpurie a unui tratament reduce mult riscul fracturilor osoase. Totusi, nu se poate spune ca exista un tratament curativ (vindecator), de aceea preventia in osteoporoza este la fel de importanta ca si tratamentul in sine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu