joi, 21 iunie 2018

Sirop pentru memorie - MEMO ON, Ayurmed
     Formarea memoriei noastre este rezultatul invatarii lucrurilor noi si aprofundarea celor pe care deja le stim. Procesul de invatare incepe la nastere si nu se termina niciodata. 
     Concentrarea si focusarea asupra unor tinte de atins, alaturi de memorarea unei multitudini de informatii din diferite domenii, sunt unele dintre cele mai bune modalitati de a ne mentine creierul sanatos.
     Daca muncesti in mod constant, devii mai puternic. Nu am auzit pe nimeni care sa fi realizat ceva maret fara sa se implice activ, perseverent si cu multa disciplina fata de munca sa.
     Cititul creste capacitatea de concentrare, genereaza conexiuni neuronale si este unul dintre cele mai importante exercitii pentru a preveni pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta. Cand volumul de informatii este foarte mare si depaseste semnificativ puterea de absorbtie, concentrarea scade, afectand memoria. Atunci apare necesitatea administrarii de suplimente pentru o memorie mai buna.

     Suplimentele alimentare pentru memorie si concentrare sunt specifice, la preturi foarte accesibile si usor de gasit. Ele reprezinta cheia pentru ca oamenii, la orice varsta, sa aiba succes in tot ceea ce vor face atunci cand trebuie sa se bazeze si pe memorie. Asa au ajuns unii oameni sa se apuce de facultate la 70 de ani si sa apara la “Stiri”, demonstrand ceva: - chiar pot invata lucruri noi cu succes!


     Suplimentul alimentar MEMO ON de la Ayurmed este un sirop ce contine 3 plante medicinale Ayurvedice care contribuie la functionarea normala a capacitatii de concentrare si memorare, sustinand randamentul intelectual.


     Memoria este de doua feluri:


     1. Memoria pe termen scurt, numita si memorie activa, similara cu memoria de ram. Ea este esentiala pentru a asculta, a citi sau a retine indicatii.
     2. Memoria pe termen lung, similara unui hard disk, implica stocarea informatiilor si capacitatea de a le reactiva atunci cand este nevoie.
In general, memoria este selectiva si retine in special bucati de informatie - despre ce ii este drag cuiva, despre ceva care l-a impesionat in mod expres. Pentru a nu mai uita, este necesara o implicare foarte mare in ceea ce persoana face, indiferent daca este vorba de a cunoaste persoane noi sau de a invata noi activitati.


Ce putem face pentru a le antrena copiilor memoria si a le dezvolta capacitatea de memorare? Ce se intampla cu memoria la varsta a 3-a?


     Memoria este un lucru esential in viata de zi cu zi. Traim intr-o societate in care se pune foarte mare accent pe ceea ce stim, dar ca sa stim trebuie sa ne aducem aminte, evident, ceea ce stim. Faptul ca tinem minte anumite lucruri mai bine ca altii ar putea sa ne aduca o pozitie de premiant la scoala, note mai mare la examene sau chiar un loc de munca mai bun.
     Si totusi exista situatii cand citim si habar nu avem ce tocmai am citit. Pe scurt, rateuri de tipul celor care au sanse sa ne puna in situatii cam penibile.
     Spre exemplu, persoanele mai in varsta au adesea dificultati in a invata lucruri noi daca nu si-au exersat de-a lungul vietii abilitatile de memorare. Le este foarte greu sa tina minte niste simple informatii, le este greu sa creada ca mai pot invata chiar la varsta a 3-a.

     1. Alimentatia este foarte importanta pentru sanatatea creierului si, implicit, pentru o memorie buna. O alimentatie (legume, fructe, peste) bogata in nutrientii potriviti poate asigura substantele necesare, astfel incat functiile cerebrale sa aiba o eficienta mai ridicata.
     2. Somnul nu trebuie neglijat! El permite sedimentarea informatiilor si regenerarea cerebrala. Persoanele care nu dorm suficient sunt mai iritabile, au probleme de concetrare, dar si dureri de cap. Ei trec prin stari de oboseala ce se pot acumula, manifesta schimbari bruste de dispozitie si frustrare.
     3. Este util sa folosim diferite metode de imbunatatire a memoriei si de mentinere a sanatatii creierului. Mici trucuri pentru a invata mai eficient si diferite asocieri intre informatiile noi si elementele familiare. Acestea asigura buna capacitate de invatare si faciliteaza revenirea la informatii atunci cand sunt solicitate.
     4. In apropierea perioadelor solicitante, pentru imbunatatirea memoriei, concentrarii si atentiei ne putem pregati si cu suplimente alimentare.


Cele 3 plante medicinale Ayurvedice care contribuie la functionarea normala a capacitatii de concentrare si memorare.     - Ginkgo biloba (Arborele sfant al vietii) - este una din cele mai vechi specii de arbori din lume. Frunzele lui sunt utilizate, in general, pentru a combate problemele de memorie survenite pe termen scurt sau pierderile de memorie legate de varsta inaintata. Ajuta functiile cerebrale integrative (memoria, perceptia, concentrarea) si coordonarea fizico-mentala.
     - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) - este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva oboselii mentale si a uitarii, avand si rolul de a ne reechilibra nervos.
     - Roinita (Meliisa officinalis) - este o planta care intareste memoria. Este foarte eficienta pentru mentinerea atentiei, concentrarii, a capacitatii de intelegere, de prelucrare, sistematizare si de retinere a informatiilor.


     Siropul MEMO ON contribuie la:


     - Functionarea normala a capacitatii de concentrare si memorare, sustinand randamentul intellectual.
     - Sustinerea elevilor si a studentilor la efort psihic si intelectual intens, mai ales in perioada examenelor.

     Se poate administra copiilor inca de la varsta de 4 ani.
     Siropul este cu zahar, deci NU este recomandat bolnavilor de diabet. Pentru acestia, Ayurmed comercializeaza un sirop special, fara zahar.


     Testat de mine, testat de nora mea, pot spuna ca:
Suplimentul alimentar natural Ayurvedic de la Ayurmed, din plante medicinale indiene, siropul MEMO ON, chiar este sirop pentru memorie de elefant!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu