duminică, 3 iunie 2018

Mierea de mană Roua Florilor, Apidava




     Despre Mierea de mană nu auzisem inca, pana cand am primit un borcanel de miere de mană Roua Florilor de la Apidava si Brander, carora le multumesc foarte mult!
     Haideti sa-i descoperim impreuna proprietatile speciale pentru ca este un produs rar si extrem de sanatos!


     Mierea de albine, acest aliment complex, care nu are doar calitati nutritive, ci si numeroase proprietati terapeutice, mai este cunoscuta si ca “hrana vie”. Este un produs rezultat in urma unei munci asidue a dragutelor albine.

     Exista zeci de sortimente de miere:
     - De salcam, tei, poliflora - acestea fiind cele mai populare.
     - De mană, de sanziene sau de pomi fructiferi - pe care multa lume nu le cunoaste deoarece sunt foarte rare.

     Spre deosebire de categoria clasica de sortimente de miere unde produsul este rezultat in urma colectarii si procesarii nectarului diverselor flori de catre albine, mierea de mană este cu totul altceva.

     Mierea de mană, care se mai numeste si mierea de padure, este singura miere naturala care nu este produsa de albine din nectarul florilor. Ea poate fi obtinuta doar daca apicultorii plaseaza stupii in zonele de padure, care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc.) cat si de foioase (artar, stejar etc.). Mierea de mană este realizata de albine din sevele pe care le gasesc pe acesti arbori. Astfel, atunci cand mierea este 100% de mana, ea nu contine deloc polen.


Ce este mana


     Mana este substanta lipicioasa, dulce, limpede si vascoasa care se afla in anumite perioade ale anului pe frunzele, ramurile sau tulpinile plantelor si ea poate fi:
      De origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri sau o secreta coniferele si pe care albinele o aduna cu efort, in conditiile in care ea se afla chiar pe tulpina copacilor.
      De origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala (mană), cu mare continut de zaharuri.

     In padure, lipsa florilor si a nectarului din aria de zbor a albinelor le determina sa culeaga orice substanta dulce, inclusiv mana. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, in mierea de mană, pe langa alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahar specific (melezitoza) care se presupune ca ar fi sintetizat chiar in tractusul digestiv al insectelor producatoare de mană.


De ce Mierea de mană este rara si mai scumpa?


     Mierea de mană este rara si mai scumpa din cauza efortului si costurilor suplimentare de productie.
     ➠ Albinele se uzeaza mai mult si mor mai repede, pentru ca iau substanta direct de pe tulpina copacilor.
     ➠ Deplasarile stupilor in zona montana se face in anumite areale si ingrijirea stupilor este mai anevoioasa decat la campie.
     ➠ Fagurii nu mai pot fi folositi pentru alte tipuri de miere dupa producerea acestui sortiment. Mierea de mană este neagra si innegreste fagurele, iar urmatoarea productie, cu alt tip de miere, de culoare alba, nu mai poate fi obtinuta din acelasi fagure.


Beneficii si recomandari



     🔼 Culoarea mierii de mană este bruna, cu nuanta verzuie, rosiatica sau pronuntat negricioasa. 
     🔼 Gustul este specific, usor caramelizat, mai putin dulce decat celelate tipuri de miere, avand un continut de fructoza mai scazut, ceea ce permite folosirea acesteia (cu moderatie) si de catre persoanele cu diabet.
     🔼 Ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala, chiar de 20 de ori.

     🔼 Recomandata in tratamentul:
        - spasmofiliei la adolescenti
        - rahitismului la copii si adolescenti
        - osteoporozei si afectiunilor articulare la adulti si varstnici
        - persoanelor cu sistem imunitar slabit

     🔼 Mierea de mană, este indicata in sezonul rece, pentru cresterea imunitatii, dar si in tratarea anemiilor, a racelilor, a afectiunilor cailor respiratorii.
     🔼 Cantitatea de polen este mult mai scazuta sau chiar lipseste si aceasta miere poate fi folosita de catre persoanele alergice si pentru tratarea alergiilor.
     🔼 Are proprietati laxative mai puternice decat alte tipuri de miere. Datorita efectului antiinflamator asupra tubului digestiv, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp.





     Tu ai gustat Mierea de mană Roua Florilor de la Apidava? Incearca, sigur te vei indragosti si tu de gustul ei inconfundabil. 🍯🐝

     Sa avem grija de sanatatea noastra, zic, cu un produs natural 100%, calitate Premium, de la un producator de incredere! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu