In ajunul oricarei sarbatori, ne gandim sa avem pe masa si un tort. M-am gandit sa va dau reteta unui tort usor, cu piscoturi, budinca, fructe si frisca, foarte apreciat de familia mea in orice anotimp. Eu il fac de multe ori pe an: de Anul Nou, de Paste, de zilele noastre de nume si de nastere. Mai alternez si cu un tort mascota, dar mai ales iarna cand ne place mai multa ciocolata.
Tort cu piscoturi si fructe
Ingrediente:
- 4
portocale mari;
- 3 kiwi;
- 1,5 cutii
ananas in compot sau suc propriu;
- 3 plicuri
budinca de vanilie;
- 2 plicuri gelatina;
- 3 plicuri
frisca;
- 15 linguri
de zahar pentru budinca;
- 1,5 l
lapte pentru budinca;
- 450 ml
lapte pentru frisca;
- 700 g
piscoturi.
Intr-o cratita de aproximativ 4 kg se pune o folie de
celofan, se aseaza bine si se rasfrange peste marginile cratitei. Se aseaza
felii rotunde de portocala pe fundul cratitei si chiar pe margini, daca vreti.
Se face budinca de vanilie in care s-a pus gelatina si se
toarna jumatate din cantitate peste feliile de portocala. Capetele de la
portocale se taie bucati, se amesteca cu bucatile de ananas din compot si cu
bucati taiate de kiwi, pastrand ananas si kiwi si pentru ornat tortul.
Jumatate din cantitatea de fructe se aseaza peste budinca.
Deasupra se pune un strat de piscoturi, insiropate in prealabil in compotul de
ananas. Se toarna restul de budinca si fructele bucati ramase.
Restul de piscoturi se insiropeaza si se aseaza in doua
straturi incrucisat, acoperind bine toata suprafata. Se lasa se se raceasca
bine, eventual se baga si la frigider.
Cand s-a racit, se aseaza deasupra cratitei un platou si se
ratoarna cratita, se ridica usor de pe tort, apoi se indeparteaza cu grija
celofanul.
Tortul se imbraca cu un strat de frisca, apoi cu spritul se fac
diferite ornamente deasupra si pe lateral. Restul de fructe se pune peste
frisca presarat, sau facand diferite modele si se baga la frigider.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu