luni, 7 noiembrie 2016

Tort cu piscoturi si fructe



     In ajunul oricarei sarbatori, ne gandim sa avem pe masa si un tort. M-am gandit sa va dau reteta unui tort usor, cu piscoturi, budinca, fructe si frisca, foarte apreciat de familia mea in orice anotimp. Eu il fac de multe ori pe an: de Anul Nou, de Paste, de zilele noastre de nume si de nastere. Mai alternez si cu un tort mascota, dar mai ales iarna cand ne place mai multa ciocolata.

Tort cu piscoturi si fructe

Ingrediente:
- 4 portocale mari;
- 3 kiwi;
- 1,5 cutii ananas in compot sau suc propriu;
- 3 plicuri budinca de vanilie;
- 2 plicuri gelatina;
- 3 plicuri frisca;
- 15 linguri de zahar pentru budinca;
- 1,5 l lapte pentru budinca;
- 450 ml lapte pentru frisca;
- 700 g piscoturi.

Pregatire:

 

     Intr-o cratita de aproximativ 4 kg se pune o folie de celofan, se aseaza bine si se rasfrange peste marginile cratitei. Se aseaza felii rotunde de portocala pe fundul cratitei si chiar pe margini, daca vreti.


     Se face budinca de vanilie in care s-a pus gelatina si se toarna jumatate din cantitate peste feliile de portocala. Capetele de la portocale se taie bucati, se amesteca cu bucatile de ananas din compot si cu bucati taiate de kiwi, pastrand ananas si kiwi si pentru ornat tortul.


     Jumatate din cantitatea de fructe se aseaza peste budinca. Deasupra se pune un strat de piscoturi, insiropate in prealabil in compotul de ananas. Se toarna restul de budinca si fructele bucati ramase.


     Restul de piscoturi se insiropeaza si se aseaza in doua straturi incrucisat, acoperind bine toata suprafata. Se lasa se se raceasca bine, eventual se baga si la frigider.


     Cand s-a racit, se aseaza deasupra cratitei un platou si se ratoarna cratita, se ridica usor de pe tort, apoi se indeparteaza cu grija celofanul. 


     Tortul se imbraca cu un strat de frisca, apoi cu spritul se fac diferite ornamente deasupra si pe lateral. Restul de fructe se pune peste frisca presarat, sau facand diferite modele si se baga la frigider.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu