Sa mancam putina carne, sa nu uitam de legume, iar pentru
pofticiosi si putina maioneza. Astazi va prezint reteta “Rasol de vita cu legume”.
Rasolul de vita este recomadat in alimentatie deoarece carnea
rosie contine fier si asezonata cu legume fierte este sanatoasa, fie ca este
servita la pranz sau la cina. Daca printre legume se gaseste si telina, este
perfect! Telina este leguma medicament recomandata de medici.
Rasol
de vita cu legume
Ingrediente:
- 1 kg
morcovi
- 250 g
pastarnac
- 250 g
patrunjel radacina
- 1 buc telina
radacina
- 2 buc
cartofi mari
- 1 kg rasol
alb de vita
- 1 borcan
maioneza
- 1 borcanel
pasta de hrean
- 2 lingurite
sare
Mod de
preparare:
Cartofii
se curata de coaja si se taie cuburi. Restul legumelor se spala, se curata si
se taie betisoare subtiri, pe lungime, cat un deget.
Rasolul
alb de vita se curata de firicelele albe si se taie transversal cu fibra, in
bucati groase de un deget.
Legumele
se pun la fiert in oala sub presiune cam 10-12 min, apoi se scot intr-o cratita,
se adauga sare si se acopera cu apa lor.
Cartofii
se fierb separat in apa cu sare.
Feliile de
carne se spala bine, se pun intr-o oala la fiert si prima apa cu spuma se
arunca, apoi se clatesc si se pun iar in apa la fiert, de data asta in oala sub
presiune cam 30-40 min, depinde de cat de tare este carnea, apoi se scot intr-o
cratita cu apa in care au fiert.
Inainte de
servire, se incalzesc pana la fierbere toate legumele si carnea.
Se pun in
farfurie 2-3 felii de carne si cate 1-2 polonice de legume.
Ungem totul
cu putina crema de hrean si cu maioneza. Se mananca cat mai calde.
Pofta
buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu