joi, 10 noiembrie 2016

Rasol de vita cu legume

     

     Sa mancam putina carne, sa nu uitam de legume, iar pentru pofticiosi si putina maioneza. Astazi va prezint reteta “Rasol de vita cu legume”.
     Rasolul de vita este recomadat in alimentatie deoarece carnea rosie contine fier si asezonata cu legume fierte este sanatoasa, fie ca este servita la pranz sau la cina. Daca printre legume se gaseste si telina, este perfect! Telina este leguma medicament recomandata de medici.

Rasol de vita cu legume
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 250 g pastarnac
- 250 g patrunjel radacina
- 1 buc telina radacina
- 2 buc cartofi mari
- 1 kg rasol alb de vita
- 1 borcan maioneza
- 1 borcanel pasta de hrean
- 2 lingurite sare

Mod de preparare:
     Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Restul legumelor se spala, se curata si se taie betisoare subtiri, pe lungime, cat un deget.
     Rasolul alb de vita se curata de firicelele albe si se taie transversal cu fibra, in bucati groase de un deget.
     Legumele se pun la fiert in oala sub presiune cam 10-12 min, apoi se scot intr-o cratita, se adauga sare si se acopera cu apa lor.
     Cartofii se fierb separat in apa cu sare.
     Feliile de carne se spala bine, se pun intr-o oala la fiert si prima apa cu spuma se arunca, apoi se clatesc si se pun iar in apa la fiert, de data asta in oala sub presiune cam 30-40 min, depinde de cat de tare este carnea, apoi se scot intr-o cratita cu apa in care au fiert.
     Inainte de servire, se incalzesc pana la fierbere toate legumele si carnea.


     Se pun in farfurie 2-3 felii de carne si cate 1-2 polonice de legume.
     Ungem totul cu putina crema de hrean si cu maioneza. Se mananca cat mai calde.



Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu