sâmbătă, 22 octombrie 2016

Cum sa cureti covorul si mocheta, acasa     Covorul si mocheta sunt articole textile deosebit de complexe si in acelasi timp delicate. Ele reprezinta, de cele mai multe ori, o valoare atat financiara cat si sentimentala si de aceea distrugerea lor reprezinta pentru multi dintre noi, o pierdere de multe ori ireparabila.

     Dar ce ne facem daca nu avem posibilitatea de a duce covorul la o curatatorie specializata? Incercam acasa, pe cat posibil, sa suplinim acest serviciu cu ceva mai multa multa munca, dar cu bani mai putini.

     Asa am inceput si eu aceasta aventura care a durat cam 2 ore. Pentru a obtine rezultate bune, am cautat intai pe net cam ce tipuri de detergent se gasesc la vanzare in magazine, am facut o lista in functie de preferinte si am pornit in cautare. Se intelege ca aveam nevoie de detergenti de cea mai buna calitate pentru a obtine in final covoare pufoase si culori vii.

     In primul magazin in care am intrat, am gasit unul dintre produsele preferate, Detergent covoare si tapiterii Sano Carpet Trigger 750 ml.


     Este un detergent igienizant, antistatic, cu proprietatea de indepartare a petelor de pe covoare, carpete si tapiterii si confera un miros placut. Are efect 3 in 1: curata, igienizeaza, actiune antistatica. Este ideal pentru fibre naturale si sintetice. Curata aproximativ 12-18 mp, in functie de grosimea covorului.
     Am cumparat un flacon, nestiind daca imi va ajunge, daca va fi ok ca si compatibilitate cu tesatura covorului. Am incercat… si bine am facut!

     Sa va explic acum pasii pe care i-am urmat, dupa ce m-am dotat cu detergent, 2 perii mai moi din care nu cade parul si un mic vas cu apa curata.
     1. Am aspirat bine covorul pe ambele parti, inclusiv linoleumul de sub el.
     2. Am deschis recipientul si am pulverizat pe portiuni mici (30 x 30 cm) de la o distanta de 50-60 cm. Se obtine o spuma alba, groasa, cu care se freaca bine zona covorului.
     3. Cu o perie umeda am frecat apoi aceeasi zona, pentru ca detergentul sa patrunda in tesatura covorului. Se observa cum murdaria lasa loc unui covor curat si cum au inceput sa apara culorile naturale.

 

     4. Am continuat cu portiuni repetate pana am curatat intreg covorul, lucru care mi-a luat cam 2 ore si mi-a dat multa transpiratie.
     5. Am lasat sa se usuce bine, cateva ore, apoi am aspirat iar covorul pentru a indeparta murdaria.

     In casa am un parfum placut si nu foarte patrunzator. Este parfumul detergentului care se raspandeste in incapere datorita caldurii de la calorifer.

     Flaconul s-a terminat, eu am obosit putin (parca eram dupa orele de sport), dar sunt fericita ca am descoperit o solutie la indemana pentru a curata toate covoarele si carpetele din apartament, fara multi bani. Voi cumpara acum reserve (care sunt si mai ieftine), pentru ca recipientul exista si functioneaza bine.


     
     Cu miscarea am stat bine, gratie orelor de fitness la care am participat de aproape un an si care mi-au oferit antrenamentul de care aveam nevoie.

     Va recomand sa incercati si voi sa va curatati acasa covoarele, mochetele sau carpetele, mai ales daca apar pe ele pete inestetice. Este usor si satisfactia este mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu