Ingrediente:
- 2 buc. file pangasius
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 buc. telina
- 1 pumn mazare
- 2 pumni fasole
- 3 linguri pesmet
- 150 g iaurt
- 2 buc. oua
- 100 g margarina
- 100 g branza
- 1 praf sare
- 1 praf piper
- 1 ardei kapia rosu
- 1 pumn porumb
- 2 linguri ulei masline
- 50 ml vin alb
- 1 buc. lamaie
Mod de preparare:
Legumele se taie marunt si se fierb 2-3 minute.
Apoi se pune uleiul de masline intr-o craticioara si se adauga legumele, sare, piper si vinul alb, se calesc pana se rumenesc un pic la foc iute cam 10 min, apoi se lasa putin la racit.
Se unge vasul rezistent la foc cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune 1 bucata de peste taiata in 4-5 bucati mai mici, ca sa acopere fundul vasului si se presara piper.
Cand legumele s-au racorit le adaugam in vas.
Ouale batute se amesteca cu iaurtul, patrunjelul si o lingura de pesmet, se toarna amestecul in vas peste legume si apoi restul de peste taiat bucati. Totul se acopera cu branza rasa si se baga la cuptor 20-25 min.
Cand este gata, se serveste cu zeama de lamaie din belsug, pe deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu