miercuri, 14 martie 2012

Rasol de vita cu legume

Ingrediente:

- 1 kg morcovi
- 250 g pastarnac
- 250 g patrunjel radacina
- 1 buc. telina
- 2 buc. cartofi mari
- 1/2 kg pulpa vita
- 1 borcan maioneza
- 1 borcanel pasta de hrean
- 2 lingurite sare

Mod de preparare:

     Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Restul legumelor se spala, se curata si se taie betisoare subtiri, pe lungime, cat un deget.
     Pulpa de vita se curata de firicelele albe si se taie transversal cu fibra, in bucati groase de un deget..
Legumele se pun la fiert in oala sub presiune cam 10-12 min, apoi se scot intr-o cratita, se adauga sare si se acopera cu apa lor. 
     Cartofii se fierb separat in apa cu sare. 
     Feliile de carne se spala bine, se pun intr-o oala la fiert si prima apa cu spuma se arunca, apoi se clatesc si se pun iar in apa la fiert, de data asta in oala sub presiune cam 20-30 min, depinde de cat de tare este carnea, apoi se scot intr-o cratita cu apa in care au fiert. 
     Inainte de servire se incalzesc pana la fierbere toate legumele si carnea. 
     Se pun in farfurie 2-3 felii de carne si cate 1-2 polonice de legume. 



     Ungem totul cu putina crema de hrean si cu maioneza. Se mananca cat mai calde.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu