joi, 7 martie 2019

Cand, unde si cum folosim miere la plic



     Beneficiile consumului regulat de miere sunt indiscutabile. Mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ne ajuta sa avem un tonus bun si ne incarca cu energie. Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism, iar mierea poliflora este un aliment complet. Este compusa din zaharuri simple, fructoza, glucoza, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime si minerale.
     Apidava ne ofera inlocuitorul perfect al zaharului in cel mai nou si modern ambalaj – pliculetul de 15 g. Foarte practice si perfect dozate, pliculetele cu miere sunt usor de transportat si de administrat.
     Singurul indulcitor 100% natural si doza zilnica de energie le gasim acum la pliculetul ce inlocuieste exact cantitatea dintr-o lingurita de zahar.
     Nu suntem singurii care am descoperit cat de practic poate fi un pliculet de miere. Majoritatea tarilor europene au drept scop micsorarea consumului de zahar, asa-numita "otrava alba pentru organism". Astfel, fiecare restaurant, cafenea sau bar pune la dispozitia tuturor clientilor sai miere la plic, ca o alternativa de indulcitor 100% natural pentru ceai sau cafea.

Cand, unde si cum putem folosi miere la plic? 


     1. Consumul de miere pentru bebelusi


     Dupa varsta de 12 luni mierea poate fi oferita fara niciun fel de problema oricarui copil, dar in cantitati mici. Cea mai buna miere pentru copii, este mierea cat mai inchisa la culoare si cu vascozitate cat mai mare. Mierea poliflora este de obicei cea mai recomandata, acest tip de miere fiind complexa ca actiune terapeutica.
     - Copilul beneficiaza de un energizant natural pentru ca mierea se transforma repede in energie pura.
     - Efectele sale pot fi ca cele ale unui antibiotic distrugand cu succes diferite microorganism.
     - Cand copilul nu are un apetit foarte mare si pare sclifosit cand vine vorba de a fi hranit, atunci o lingurita de miere ii poate aduce usor pofta de mancare.
     - Mierea are efecte laxative, dar si sedative, asa ca in cazul in care cel mic sufera de constipatie sau nu poate adormi, parintii ii pot oferi o lingurita din acest aliment fara probleme.
     - In perioada in care copilul este racit, mierea ii poate alina durerile in gat sau accesele de tuse.
     - Are rolul de a stimula cresterea celor mici fixand calciul si magneziul in organism.
     - Mierea imbunatateste sistemul imunitar.
     - Ofera protectie asupra ficatului, mai ales atunci cand se doreste ca acest organ sa fie protejat de efectele paracetamolului.

     2. Miere si unt pentru calciu 


     Combinarea celor doua alimente ajuta la fixarea calciului in organism, prevenind astfel aparitia bolilor osoase. O felie de paine cu unt si miere dimineata, vor proteja oasele toata ziua!
     Mierea de albine, ca medicament, nu are proprietati miraculoase dupa prima doza. In schimb, consumul constant ca aliment de sine statator sau ca indulcitor pentru cafea, ceai, sucuri preparate in casa, are beneficii incontestabile asupra intregului organism pe termen lung.

     3. Mierea de albine in alimentatia sportivilor


     Nu este nevoie sa fim sportivi profesionisti. Mersul la sala, alergatul prin parcuri, ascensiuni montate, chiar daca fac parte din categoria "amatorilor", tot o forma de sport reprezinta.
     Stim cu totii ca atat pentru creier cat si pentru muschi carbohidratii sunt cea mai importanta sursa de energie. Mierea este cel mai curat si natural carbohidrat si este un puternic energizant natural.
     Mierea de albine satisface in chip ideal toate nevoile energetice ale sportivilor atat in perioada de pregatire a efortului, cat si pentru sustinerea efortului in sine dar si pentru refacerea rapida a fortelor după efort.
     Contine atat glucoza, care se absoarbe rapid si se transforma imediat in energie, cat si fructoza, care se absoarbe lent si furnizeaza energie organismului pentru o durata lunga de timp.
     – Ofera rezistenta marita la efort persoanelor care au consumat miere cu 30 - 60 de minute inainte de antrenamente sau probe sportive.
     – Asigura prelungirea efortului in timpul antrenamentului, atunci cand sportivii simt ca ii lasa puterile.
     – Refacerea dupa efort - consumul de carbohidrati si proteine va fi acela care vor reface rezervele de energie si ajuta la recuperare, iar mierea este nelipsita in aceste momente.
     – Pentru controlul greutatii corporale - Una sau doua lingurite de miere luate dupa masa induc o stare de satietate si taie pofta de ceva dulce.

     4. Mierea ar trebui sa fie inclusa obligatoriu si in meniurile copiilor din gradinite si scoli. Pliculetele cu miere naturala pot inlocui oricand bomboanele de care devin dependenti copiii.

     5. Mierea la plic este doza de energie pe care o putem lua la serviciu, in vacanta, la o simpla plimbare sau la o ora de sport in sala.
     Consumul de miere este benefic organismului. Consumata ca atare sau in diferite combinatii, mierea este cel mai complex aliment, cel mai bun medicament pentru organism si cel mai indicat, indiferent de varsta.
     Mierea restabileste metabolismul slabit al persoanelor in varsta.

     6. Mierea este buna si ca "pansament", 


avand proprietati antibacteriene si fiind astfel potrivita pentru a fi aplicata pe taieturi sau julituri.

     7. Mierea are si uz extern, nu numai intern, putand fi aplicata ca masca faciala care hraneste si calmeaza pielea.

     8. Cantitatea de miere recomandata zilnic:
     Copiii intre 1 si 3 ani pot consuma pana la 2-4 lingurite de miere pe zi.
     Copiii intre 3 si 6 pot consuma o cantitate mai mare, pana la 4-6 lingurite de miere pe zi.
     Copiii peste 6 ani pot consuma pana la 8 lingurite de miere de albine.
     Adolescentii, pana la 15 lingurite de miere (echivalentul a 70 de grame).
     Adultii, pana la 20 de lingurite pe zi (echivalentul a 100 g).


Stiati ca?

  •      Locuitorii din cinci zone ale planetei, denumite Zone Albastre, traiesc mai mult decat restul, foarte mulți depasind varsta de 100 de ani. Conform studiilor, acestia au obiceiuri culinare similare.
  •      Cei care au varste de peste o suta de ani consuma miere si mananca doar ocazional desert, cu prilejul anumitor sarbatori.
  •      In Grecia, zeilor Olimpului li se oferea un amestec de miere si lapte – ambrosia (ambrozia), un nectar mitic cu care egiptenii si evreii le umezeau buzele nou-nascutilor.
  •      In Medicina Traditionala Chineza este asociata Elementului Pamant, acela care le hraneste si le echilibreaza pe toate celelalte. Ayurveda considera mierea drept nutrient Rasayana, care hraneste in profunzime toate tesuturile, revigoreaza, prelungeste viata, pastreaza frumusetea si tineretea.

     Spre deosebire de energizantele pe baza de miere sau glucoza, mierea Apidava este 100% naturala, fiind rezultatul muncii albinutelor din Podisul Transilvaniei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu