Beneficiile consumului regulat de miere
sunt indiscutabile. Mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural
cunoscut. Aceasta ne ajuta sa avem un tonus bun si ne incarca cu energie. Substantele
pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism, iar mierea
poliflora este un aliment complet. Este compusa din zaharuri simple, fructoza,
glucoza, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime si minerale.
Apidava ne ofera inlocuitorul perfect al
zaharului in cel mai nou si modern ambalaj – pliculetul de 15 g. Foarte
practice si perfect dozate, pliculetele cu miere sunt usor de transportat si de
administrat.
Singurul indulcitor 100% natural si doza
zilnica de energie le gasim acum la pliculetul ce inlocuieste exact cantitatea
dintr-o lingurita de zahar.
Nu suntem singurii care am descoperit cat
de practic poate fi un pliculet de miere. Majoritatea tarilor europene au drept
scop micsorarea consumului de zahar, asa-numita "otrava alba pentru organism".
Astfel, fiecare restaurant, cafenea sau bar pune la dispozitia tuturor
clientilor sai miere la plic, ca o alternativa de indulcitor 100% natural
pentru ceai sau cafea.
Cand, unde si cum putem folosi miere la plic?
1. Consumul de miere pentru bebelusi
Dupa varsta de 12 luni mierea poate fi
oferita fara niciun fel de problema oricarui copil, dar in cantitati mici. Cea
mai buna miere pentru copii, este mierea cat mai inchisa la culoare si cu vascozitate
cat mai mare. Mierea poliflora este de obicei cea mai recomandata, acest tip de
miere fiind complexa ca actiune terapeutica.
- Copilul beneficiaza de un energizant natural pentru ca mierea se transforma
repede in energie pura.
- Efectele
sale pot fi ca cele ale unui antibiotic distrugand cu succes diferite microorganism.
- Cand
copilul nu are un apetit foarte mare si pare sclifosit cand vine vorba de a fi
hranit, atunci o lingurita de miere ii poate aduce usor pofta de mancare.
- Mierea
are efecte laxative, dar si sedative, asa ca in cazul in care cel mic sufera de
constipatie sau nu poate adormi, parintii ii pot oferi o lingurita din acest
aliment fara probleme.
- In
perioada in care copilul este racit, mierea ii poate alina durerile in gat sau
accesele de tuse.
- Are
rolul de a stimula cresterea celor mici fixand calciul si magneziul in organism.
- Mierea
imbunatateste sistemul imunitar.
- Ofera
protectie asupra ficatului, mai ales atunci cand se doreste ca acest organ sa
fie protejat de efectele paracetamolului.
2. Miere si unt pentru calciu
Combinarea celor doua alimente ajuta la
fixarea calciului in organism, prevenind astfel aparitia bolilor osoase. O
felie de paine cu unt si miere dimineata, vor proteja oasele toata ziua!
Mierea de albine, ca medicament, nu are
proprietati miraculoase dupa prima doza. In schimb, consumul constant ca
aliment de sine statator sau ca indulcitor pentru cafea, ceai, sucuri preparate
in casa, are beneficii incontestabile asupra intregului organism pe termen lung.
3. Mierea de albine in alimentatia
sportivilor
Nu este nevoie sa fim sportivi profesionisti.
Mersul la sala, alergatul prin parcuri, ascensiuni montate, chiar daca fac
parte din categoria "amatorilor", tot o forma de sport reprezinta.
Stim cu totii ca atat pentru creier cat si
pentru muschi carbohidratii sunt cea mai importanta sursa de energie. Mierea
este cel mai curat si natural carbohidrat si este un puternic energizant
natural.
Mierea de albine satisface in chip ideal
toate nevoile energetice ale sportivilor atat in perioada de pregatire a
efortului, cat si pentru sustinerea efortului in sine dar si pentru refacerea
rapida a fortelor după efort.
Contine atat glucoza, care se absoarbe
rapid si se transforma imediat in energie, cat si fructoza, care se absoarbe
lent si furnizeaza energie organismului pentru o durata lunga de timp.
– Ofera rezistenta marita la efort persoanelor
care au consumat miere cu 30 - 60 de minute inainte de antrenamente sau probe
sportive.
– Asigura prelungirea efortului in timpul
antrenamentului, atunci cand sportivii simt ca ii lasa puterile.
– Refacerea dupa efort - consumul de
carbohidrati si proteine va fi acela care vor reface rezervele de energie si ajuta
la recuperare, iar mierea este nelipsita in aceste momente.
– Pentru controlul greutatii corporale -
Una sau doua lingurite de miere luate dupa masa induc o stare de satietate si
taie pofta de ceva dulce.
4. Mierea ar trebui sa fie inclusa
obligatoriu si in meniurile copiilor din gradinite si scoli. Pliculetele cu
miere naturala pot inlocui oricand bomboanele de care devin dependenti copiii.
5. Mierea la plic este doza de energie pe
care o putem lua la serviciu, in vacanta, la o simpla plimbare sau la o ora de
sport in sala.
Consumul de miere este benefic
organismului. Consumata ca atare sau in diferite combinatii, mierea este cel
mai complex aliment, cel mai bun medicament pentru organism si cel mai indicat,
indiferent de varsta.
Mierea restabileste metabolismul slabit al
persoanelor in varsta.
6. Mierea este buna si ca "pansament",
avand
proprietati antibacteriene si fiind astfel potrivita pentru a fi aplicata pe taieturi
sau julituri.
7. Mierea are si uz extern, nu numai
intern, putand fi aplicata ca masca faciala care hraneste si calmeaza pielea.
8. Cantitatea de miere recomandata zilnic:
Copiii intre 1 si 3 ani pot consuma pana la
2-4 lingurite de miere pe zi.
Copiii intre 3 si 6 pot consuma o cantitate
mai mare, pana la 4-6 lingurite de miere pe zi.
Copiii peste 6 ani pot consuma pana la 8
lingurite de miere de albine.
Adolescentii, pana la 15 lingurite de miere
(echivalentul a 70 de grame).
Adultii, pana la 20 de lingurite pe zi
(echivalentul a 100 g).
Stiati ca?
- Locuitorii din cinci zone ale planetei, denumite Zone Albastre, traiesc mai mult decat restul, foarte mulți depasind varsta de 100 de ani. Conform studiilor, acestia au obiceiuri culinare similare.
- Cei care au varste de peste o suta de ani consuma miere si mananca doar ocazional desert, cu prilejul anumitor sarbatori.
- In Grecia, zeilor Olimpului li se oferea un amestec de miere si lapte – ambrosia (ambrozia), un nectar mitic cu care egiptenii si evreii le umezeau buzele nou-nascutilor.
- In Medicina Traditionala Chineza este asociata Elementului Pamant, acela care le hraneste si le echilibreaza pe toate celelalte. Ayurveda considera mierea drept nutrient Rasayana, care hraneste in profunzime toate tesuturile, revigoreaza, prelungeste viata, pastreaza frumusetea si tineretea.
Spre deosebire de energizantele pe baza de
miere sau glucoza, mierea Apidava este 100% naturala, fiind rezultatul muncii
albinutelor din Podisul Transilvaniei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu