luni, 19 februarie 2018

Sanatate de la Apidava - Miere de salcam




     Va place mierea de salcam? Mie imi aduce aminte de copilarie, de parintii mei si grija pe care o aveau pentru sanatatea familiei. Este mierea cu care am copilarit si i-am redescoperit acum gustul inconfundabil. Mierea de salcam Roua Florilor de la Apidava, cu o claritate deosebita, este un adevarat medicament natural, hrana vie de la albinute.
     Delicat precum mirosul florilor de salcam, nectarul parfumat te imbie sa-i descoperi subtilitatea. Face parte din sortul de miere de calitate superioara, este sanatoasa, aromata. Este delicioasa la gust deoarece are cea mai mare cantitate de fructoza dintre toate tipurile de miere (41,7%) si cea mai mare capacitate indulcitoare. Se digera usor, este absorbita rapid in organism si este indragita atat de adulti cat si de copii.
     Mierea de salcam este o miere "monoflora" ce da energie sporita in special pe perioada iernii. De regula este incolora, dar poate fi si galben pal datorita fagurilor. Mierea de salcam cristalizeaza cel mai greu (dupa 1-2 ani), iar la temperaturi joase se poate pastra in forma lichida o perioada indelungata.
     Contine multe vitamine (B1, B2, B6, B12), minerale si enzime, de baza pentru o viata lunga si sanatoasa si majoritatea mineralelor esentiale organismului uman.
     Avand o cantitate mai mica de polen, comparativ cu alte sortimente de miere, mierea de salcam nu produce reactii alergice puternice.
     Gustul ei delicios si dulce faciliteaza inghitirea usoara a medicamentelor daca se pune in ceai. Totusi, aveti grija sa nu puneti niciodata miere in bauturi a caror temperatura depaseste 40°C, deoarece calitatile mierii sunt alterate si isi pierde si proprietatile curative.

Efectele terapeutice ale mierii de salcam

     - Efecte antiseptic - recomandata in tratarea tusei si in profilaxia unor patologii ale gatului si plamanilor (cum este bronsita, laringita).
     - Efecte vizibile in tratarea guturaiului, astmului sau a pneumoniei.
     - Efect antimicrobian - este un bun remediu in cazuri de conjunctivita, eczeme, boli de ochi, afectiuni ale tenului. Pentru ochi - mierea de salcam se dizolva in apa (proportiile de apa-miere sunt de 10:1) si se aplica local pe pleoapele ochiului.
     - Ajuta in procesul de crestere si de stimulare a poftei de mancare. Se consuma de regula la micul dejun, o lingurita de miere de salcam in lapte, cafea sau ceai. Un pahar cu lapte si o felie de paine cu miere, dimineata pe stomacul gol, te tine satul si energic pana spre amiaza.
     - Recomandata in caz de gastrita hiperacida, ulcer. Mierea de salcam, datorita pH-ului sau slab acid, poate fi folosita cu succes in tratarea acestor afectiuni digestive legate de o aciditate marita.
     - In cazul afectiunilor cardiovasculare si dereglari ale circulatiei sangelui, mierea de salcam ajuta inima bolnava - tatal meu lua aproximativ 100 -120 grame de miere pe zi pe stomacul gol, sau dizolvata in prealabil in putina apa. Urma acest tratament aproximativ 2-3 luni.
     - Pentru perioadele de convalescenta - ajuta la intarirea imunitatii mai ales la copii, gravide si la persoanele ce se recupereaza dupa o operatie sau boala.
     - Efect benefic in tratarea reumatismului - tin minte ca mama folosea mai mereu miere de salcam.
     - Pentru tulburari de memorie si insomnie - tatal meu m-a indrumat sa fac cure regulate cu miere de salcam cand eram la scoala si aveam de invatat intens.
     - Cancer - Mierea poate fi folosita ca indulcitor, deoarece provoaca o crestere a glicemiei mai mica decat cea provocata de zaharul alimentar si de glucoza. Un alt avantaj este ca mierea contine flavonoide, care intaresc sistemul imunitar. Mierea este anti-cancerigena deoarece celule sanatoase nu sunt afectate iar celulele canceroase sunt vindecate. 
     Dozajul este simplu: doar 1 doza de substanta anticancerigena pentru fiecare lingura de miere. 
     Exemple de substante anticancerigene: Scortisoara + Tamaie + Cuisoare, Turmeric (curcuma), Ghimbir + Sofran, Argint Coloidal, Vitamina C (catina), Vitamina B17, Vitamina D3 (pulbere sau zdrobita), etc.
     - Tratarea anemiilor - fiind o sursa bogata in minerale poate fi folosita cu succes de catre persoanele anemice.
     - Este cea mai buna alegere pentru diabetici, datorita continutului mic de zaharoza. Diabeticii au voie sa consume miere, de preferat mierea bogata in fructoza, precum cea de salcam. Se recomanda consumul de miere numai in cantitati mici, impreuna cu alimente bogate in fibre.
     - Ajuta persoanele care sufera de scleroza - mierea de salcam este o sursa de calciu.
     - Energie pentru sport - persoanele care fac sport si care au nevoie de energie intr-un timp scurt pot sa foloseasca cu succes miere de salcam.

Utilizari externe

     - Remediu pentru celulita - Un amestec din miere de salcam si cafea macinata.
     - Vindecare rapida a taieturilor sau arsurilor.
     - Tratamente de infrumusetare (masti faciale).


Retete cu miere de salcam Roua Florilor Apidava

     1. Miere cu nuca - Pentru cresterea imunitatii, atat la aduti cat mai ales la copii, in special la copiii ce merg la cresa sau gradinita si care sunt mai sensibili la raceli si dureri in gat.
     - 800 g mierea de salcam
     - zeama de la o lamaie
     - o sticluta cu tinctura de propolis, 25 ml.
     - nuca macinata. 
Se adauga nuca pana ce amestecul are o consistenta de gem.


     Produsul obtinut se tine in frigider si in fiecare dimineata se ia cate o lingura pentru adulti si o lingurita pentru copii, pe stomacul gol. De preferat sa fie consumat la inceputul sezonului rece cand si nevoia de vitamine, energie este mai ridicata.

     Combinatia miere-nuca:
     - Este recomandata persoanelor hipertensive, aproximativ 100 de grame de nuci cu miere in fiecare zi, timp de 45 de zile.
     - Te scapa de durerile de cap daca iei doua lingurite pe zi.
     - Micsoreaza nivelul de cholesterol.
     - Inlocuieste o mancare bogata in grasimi saturate.
     - Trateaza sterilitatea si impotenta la barbate.


     2. Miere cu scortisoara - Pentru arderea depozitelor de grasimi, in special cea abdomilnala. Recomandata in curele de slabit - combinatia are proprietati de detoxifiere si ajuta la eliminarea toxinelor din tubul digestiv, impiedicand astfel depunerea de grasimi.
     - o lingurita de scortisoara
     - doua lingurite de miere de salcam


     Se amesteca intr-un pahar de apa. Jumatate din amestec se consuma seara la culcare, iar cealalta jumatate dimineata pe stomacul gol.

     Combinatia miere-scortisoara:
     - Efect garantat si in cazul persoanelor obeze daca se ia regulat pana la atingerea unei greutati optime.
     - Impiedica balonarea, durerile abdominale si previne constipatia.
     - Reduce colesterolul, prevenind riscul producerii unui atac de cord.
     - Inlatura tahicardia cauzata de diverse afectiuni sau stari psihice.
     - Reduce riscul producerii de hemoragii pentru ca intareste organele, muschii si tesuturile.

     Atentie! Sa nu exagerati cu consumul de miere seara, pentru ca ofera energie. Luata in cantitate mare, te poate tine treaz!

     Dupa cum ati putut citi, avem tratamente naturale cu efecte miraculoase si totul se datoreaza harnicelor albinute!







2 comentarii: