Nici o masa fara peste! Ce indemn stimulativ! Da, este
indicat sa consumam peste, cel putin de 3 ori pe saptamana. Nu orice fel de
peste insa, ci din acela gras oceanic: macrou, cod, ton, somon, hering.
Pestele gras oceanic contine acizi grasi esentiali omega 3,
grasimi bune care protejeaza neuronii si previn imbatranirea creierului.
Totodata, aceste grasimi bune pot sa reduca simptomele maladiilor Alzheimer si
Parkinson, in momentul in care aceste boli au fost depistate. Acizii grasi
omega 3 ne dau bunadispozitie si tin la distanta starile depresive.
Macroul este indicat in cazul in care se doreste slabirea,
ajutand la descresterea tesutului adipos. Tot macroul regleaza metabolismul,
scazand si nivelul zaharului din sange pe timpul noptii. Macroul este indicat
in caz de artrita, pentru ca reduce durerea si rigiditatea arterelor. Face
vasele de sange sa fie mai elastice, imbunatatind si circulatia, reducand
astfel riscul aparitiei bolilor de inima.
Ca sa va ispitesc sa consumati mai mult peste oceanic (sanatos),
va propun o reteta pe care am testat-o si pot sa confirm ca va creea dependenta.
Ingrediente:
- 3 buc macrou sau 6 file-uri
- 1+1/4 lamaie
- 12 buc cartofi mai mici
- 1 borcan mic de iaurt
- sare
- piper
- ulei de masline
- condimente pentru peste
- oregano
- condimente pentru cartofi
- rozmarin
Mod de preparare:
Macroul se fileteaza, se scot oasele mari de la sira si se
spala. Se usuca cu prosoape de bucatarie si se condimenteaza cu sare, piper si condimente
pentru peste.
Intr-un vas de yena se aseaza fileurile de macrou si deasupra se
pun feliute de lamaie. Se foloseste 1 lamaie pentru aceasta.
Cartofii se curata, se spala bine si se taie bucati mai
mari. Se pun la fiert intr-o cratita, cu putina sare, pana sunt pe jumatate
fierti. Se scurge zeama, se amesteca cartofii cu putin ulei se masline. In tava de
cuptor se pune hartie de copt si se aseaza cartofii fara sa se incalece intre
ei. Se presara deasupra condimente pentru cartofi, oregano si rozmarin.
Se aseaza in cuptor vasul de yena si deasupra, la nivel
superior, cartofii. Se lasa la foc mediu cam 35-45 minute pana cand pestele si
lamaia se rumenesc putin si cartofii devin foarte fragezi.
In timp ce mancarea este la cuptor, se pregateste sosul de
iaurt. Intr-un castronel se pune continutul unui borcan mic de iaurt, se
stoarce ¼ lamaie deasupra, se adauga un praf de sare si putin piper. Se freaca
totul bine pana se omogenizeaza. Daca nu suportati prea acru, puteti adauga
putin ulei de masline, omogenizand bine.
Sosul de iaurt se pune peste cartofi, dar cu el se poate asezona si pestele. Este un deliciu!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu