duminică, 10 septembrie 2017

Muraturi - Castraveti in saramura



     Hai sa punem muraturi! Va plac castravetii murati in saramura si cu foarte putin otet? 
     Va invit sa incercati aceasta reteta, nu veti regreta! 😘 


     Ingrediente

     - Castraveti cornison - 6 kg
     - Otet - 750 ml
     - Apa - 9 litri
     - Zahar - 250 g
     - Sare grunjoasa - 11 linguri
     - Marar uscat - 1 legatura
     - Hrean - 1 legatura mare
     - Piper boabe - 1 lingura
     - Boabe de mustar - 1 lingura
     - Frunze de dafin - 4-5 bucati


     Mod de preparare

     Castravetii se spala bine si se pun pe un prosop la zvantat.
     Hreanul se curata si se taie bastonase cat betele de chibrit.
     Borcanele se spala si se sterilizeaza.
     Se aseaza in fiecare borcan marar uscat si castravetii in picioare. Printre castraveti se pun bucatele de hrean. Peste castraveti se aseaza betisoare in forma de x.
     Intr-o cratita mare se pune apa si se adauga otet, zahar, sare, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si se fierbe pana da in clocot.
     Se rastoarna fierbinte in borcane, se lasa putin apoi se capseaza borcanele.
     Se pastreaza la caldura pana cand incepe sa se tulbure apa in borcane, apoi se pastreaza intr-un loc racoros. Restul de zeama se pastreaza intr-o sticla tot la rece unde se pun borcanele.

     Din cantitatea totala de lichid, intra cam 5-6 litri, functie de marimea borcanelor.


     In aceasta poza se vad castravetii mei care au inceput deja sa se faca. Apa s-a tulburat si abia astept sa-i gust!

     Tot pe blog mai gasiti reteta de "Muraturi - Conopida in saramura" si "Gogosari conservati, fara fierbere".

     Spor la treaba si pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu