miercuri, 23 aprilie 2014

Sistemele de alarma nu mai costa o avere


     Maria s-a mutat in casa noua si, prevazatoare cum era de obicei, si-a luat toate masurile necesare protejarii bunurilor pentru cand va veni ziua mult asteptata si va putea sa plece in concediu. 
     Si-a montat usa blindata la intrare, a verificat incuietoarea garajului sa functioneze perfect si s-a imprietenit cu vecinii. 
     Se gandea ce bine ar fi fost sa aiba un bunic, care sa treaca zilnic pe la casa ei, sa vada daca totul este in ordine. Stiti proverbul: Cine nu are un batran sa-si cumpere!
     Dar, gluma-i gluma, tot ce facuse nu i se parea suficient. Avea sentimentul ca ii lipsea ceva important, ceva care sa o apere zi si noapte si sa-i pazeasca casa de efractii. 
     Isi dorea ca locuinta ei sa fie cat mai putin vulnerabila in fata hotilor atunci cand lipsea de acasa.
     A urmarit de atatea ori filmele cu B.D (Brigada Diverse) incat se gandea sa-si cumpere un caine, unul care sa semene cu cainele Costel … Si cine sa aiba grija de caine cat este plecata? - deci, idea nu era buna.
     Pe la casele vecine a tot vazut multe sisteme de supraveghere video, preturile erau foarte bune, dar nu stia cat sunt de eficiente pentru ca nu auzise inca de nici o spargere in zona.
     Un contract cu o firma de paza i se parea cea mai buna solutie, idee la care a renuntat pentru ca necesita investitii care o depaseau din punct de vedere financiar.
     Tot ce ii mai ramanea de facut era sa monteze un sistem de alarma care, in caz de nevoie, sa o anunte imediat atat pe ea cat si autoritatile.
     A citit cate ceva, a incercat sa se documenteze putin, si iata ce a aflat:
     - Un sistem de alarma antiefractie este un dispozitiv de paza alcatuit din centrala de alarma, care este ajutata de mai multi detectori. Sarcina dispozitivului este aceea de a supraveghea locuinta, iar in caz de efractie de a sesiza telefonic politia si pe proprietar.
     Doar asa putea sa-si supravegheze dormitoarele, livingul, holul si geamurile.


     Si-a ales SISTEM ALARMA ANTIEFRACTIE WIRELESS SIEMENS IPIC60-121 cu 3 senzori de miscare, pentru ca ii placea cum arata, dar era constienta ca nu va fi alegerea finala. Trebuia sa vorbeasca cu un specialist in domeniu care sa o sfatuiasca ce anume i se potrivea mai bine.


     Nu am mai vorbit de ceva vreme cu Maria, dar sunt sigura ca acum este mult mai linistita. 
     Ii voi face o vizita cat de curand sa vad sistemul (de la Spy-shop) in actiune si sper din toata inima sa nu ma detecteze drept infractoare. :)

2 comentarii:

  1. Cred ca aceste sisteme pot fi considerate o investitie in siguranta siconfortul nostru.
    E parerea mea, desigur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric, asa este. Spy-shop are o oferta foarte bogata pentru nevoile fiecaruia dintre noi.

      Ștergere