miercuri, 29 martie 2023

Spanac cu oua ochiuri

 


     Primavara este sezonul spanacului proaspat. Imi place sa fac piure de spanac cu oua ochiuri. Este un preparat simplu si foarte gustos care poate fi savurat la masa de pranz. Cu paine prajita alaturi, sau fara paine, este o sursa importanta de vitamine, o mancare satioasa si foarte gustoasa. 


     Spanac cu oua ochiuri

     -      1 kg de spanac proaspat
     -      3 linguri ulei de masline
     -      1 lingura faina
     -      Zeama de la 1/2 lamaie
     -      80 g lapte pentru cafea
     -      Sare
     -      Piper
     -      4 oua


     Preparare

     1. Spanacul se spala bine in mai multe ape si se curata frunzele de pe codite.
     2. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe, adaugam frunze de spanac. Le lasam sa fiarba 3-4 min, apoi le scoatem si le punem intr-o strecuratoare.
     3. Procedam la fel pana terminam spanacul.
     4. Intr-un bol punem spanacul si mixam pana devine pasta. Utilizam mixerul cu piciorul de pasat.
     5. Intr-o cratita punem uleiul si faina pe foc mic amestecand continuu pana capata o culoare aurie, fara se se arda faina.
     6. Adaugam spanacul maruntit, laptele, zeama de lamaie si potrivim de sare.
     7. Punem cratita la foc mic, pe o tabla, pentru a se incalzi uniform.
     8. Daca este prea densa compozitia, adaugam putina apa de la spanacul scurs, amestecam si lasam sa fiarba cam 10 – 15 min.
     9. Din cand in cand amestecam sa nu se prinda spanacul de cratita.
     10. Se fac oua ochiuri si se servesc cu spanacul cald. Presaram deasupra putin piper proaspat rasnit.

Pofta buna!

Iti place spanacul? Tu cat de des il consumi?

 

Un comentariu: