Tortul pe care vi-l recomand l-am denumit generic "Tort mascota" pentru ca seamana la gust cu celebrele mascote din cofetarii.
Veti descoperi un tort elegant si rafinat, fiind potrivit pentru
iubitorii de combinatii desavarsite de gusturi. Cu ciocolata, biscuiti si
visine din visinata este acel tort irezistibil, potrivit oricarei ocazii sau
moment de rasfat.
Desi este recomandat cu precadere pentru evenimentele deosebite din
sezonul rece, este un tort destinat in special iubitorilor de ciocolata, care
il pot savura in orice moment al zilei.
Ingrediente:
- 200 g unt
- 4 buc. oua
- 200 g zahar
- 50 g cacao
- 20 g esenta rom
- 100 g nuci
- 125 g stafide
- 400 g biscuiti
vanilati
- 200 ml cafea
- 1 pumn visine din
visinata
Mod de preparare:
Intr-o cratita se bat
bine ouale, se amesteca cu zaharul si cacaua si se pune la foc mic amestecand
continuu cam 10 min, pana cand capata consistenta unui serbet, apoi se lasa sa
se raceasca.
Biscuitii se dau prin
masina de tocat nuci, se pune esenta de rom si cafeaua rece cate putin, avand grija sa
nu iasa o pasta prea moale.
Intr-un vas se freaca bine untul si se incorporeaza crema de cacao. Din compozitie se opresc 3 linguri pentru glazura. Restul se toarna peste pasta de biscuiti, se omogenizeaza bine, apoi se adauga nucile taiate bucatele mici si stafidele.
Acum ar fi momentul sa inlocuim nucile si stafidele cu visine din compot scurse, pentru o varianta de gust. Este o idee care mi-a fost recomandata de membrii familiei.
Compozitia se aseaza pe un platou si se da forma de tort. Se baga 30 min la frigider, apoi se unge cu glazura. Se tine la congelator cam 1 ora ca sa se intareasca compozitia, apoi se orneaza cu visine din visinata si frisca.
Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Bună Daniela! Te aștept la o cafea la Sinaia! Ilie CretuIlie1950@gmail.com ce mai faci ? Te îmbrățișez cu drag!!! Telefon 0742 373 567 Te rog frumos să-mi răspunzi!!!
RăspundețiȘtergere