Reteta este facuta de mine. Am avut 2 bucati peste Dorada,
fiecare aproximativ 350 g.
Ingrediente:
- 2 buc peste Dorada de 350 g fiecare
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lamaie taiata felii
- 2 linguri ulei de masline
- 3 lingurite sare de mare
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
- 1/2 lingurita ghimbir
Mod de preparare:
Pestii se curata bine pe interior si exterior, se spala si se zvanta cu
un prosop de hartie.
Din ingredientele de mai sus pregatim marinada. Din aceasta, 2 linguri
din compozitie punem in burta pestilor. Cu restul ungem bine pestii pe ambele
parti. Feliile de lamaie le impartim pentru cei 2 pesti si le punem in burta
acestora.
Lasam sa se patrunda si intre timp pregatim cartofii natur.
Taiem marunt 1 ceapa mica si punem intr-o craticioara alaturi de 1 lingurita amestec
de legume pentru mancare, patrunjel tocat marunt, putin ulei, cartofii taiati
cubulete si apa pana acopera cartofii. Se lasa la fiert la foc mic pana sunt
gata cartofii, apoi se stinge focul.
Incalzim cuptorul la 200 grade.
Intr-o tava punem hartie de copt, stropita cu putin ulei si
asezam pestii pe ea. Acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptor. Dupa 15
min scoatem staniolul si lasam pestii sa se rumeneasca, inca 5 min sau 10min,
functie de grosimea pestilor. In total pot sta in cuptor 20 – 25 min. Se
servesc imediat, cu garnitura aferenta.
Garnitura pentru servire poate fi alta decat cartofii natur pe care i-am facut eu. Putem face cartofi copti, orez fiert sau legume la cuptor, dupa gust.
Pofta buna!
Super reteta, multumesc mult pentru postare ;)
RăspundețiȘtergereExcelenta, nota 10 :D
RăspundețiȘtergereSuper contentul, poate vei reveni in 2022!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru informatie!
RăspundețiȘtergereSuper blog ;)
RăspundețiȘtergereContent de nota 10 ;)
RăspundețiȘtergere