Stiu ca mai multe persoane m-au intrebat de reteta de mancare de conopida cu sos de rosii pe care au vazut-o pe facebook sau pe instagram.
M-am hotarat sa va scriu reteta, poate vreti sa o incercati. Sotul meu a fost foarte incantat de gustul final!
Mancare de conopida cu rosii
Ingrediente
- 1 conopida (cam 1 kg)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- ½ telina potrivita sai 1 telina mica
- 1 cutie rosii in bullion sau 3-4 rosii + pasta de tomate
- 2 lingura cu faina
- ulei
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita Delikat
- sare
- piper
- marar si patrunjel proaspat sau uscat
Mod de pregatire
Conopida se desface in buchete potrivite, se spala si se
zvanta cu un prosop, apoi se pune la fiert cu 1 lingura sare grunjoasa, pana
incepe sa se inmoaie si se lasa in acea apa.
Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare, ceapa si
ardeiul se toaca marunt.
Intr-o cratita in care facem mancarea se pune putin ulei, se
rastoarna legumele si se adauga Delikat, cimbru, busuioc, sare si un varf de piper.
Daca va place mancarea cu usturoi, acum puteti adauga usturoi tocat marunt sau
praf, dupa gust.
Se lasa pe foc 3-4 minute pana se incinge cratita si se adauga
rosiile din cutie tocate marunt, impreuna cu sosul existent. Daca aveti rosii
proaspete este de preferat sa le opariti putin si sa le decojiti inainte de a
le toca si sa completati cu putina pasta de tomate. Adaugam din apa in care a
fiert conopida si lasam sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute.
Punem in cratita conopida, amestecand cu grija sa se acopere cu toate legumele si condimentele. Daca mai trebuie zeama, adaugam din apa in care a fiert conopida. Nu puneti apa rece de la chiuveta.
Faina se desface in putina zeama de la conopida si se toarna
in cratita cu mancare care este inca pe foc mic. Lasam sa mai fiarba cam 10 min,
amestecand usor, ca sa nu se rupa complet conopida. Nu va speriati, bucatile
initial puse se vor desface in buchetele mai mici pe masura ce fierbe mancarea.
Daca vreti sa adaugati carne de pui, o prajiti putin inainte
si o adaugati in mancare inainte de a pune conopida, ca sa se patrunde de arome.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu