Ce desert poti face seara, rapid, cu orezul Riso Scotti? Eu
am ales varianta Orez cu lapte. Va las reteta mai jos, in caz ca vi se face
pofta.
Orez cu lapte
Ingrediente:
- orez bob rotund - 300 g
- apa - 400 ml
- lapte - 1000 ml
- zahar - 150 g
- sare - 1 varf de cutit
- esenta vanilie - 1 lingurita (sau zahar vanilat 2-3
pliculete)
- scortisoara - 2 lingurite
Mod de preparare:
Se spala bine orezul in apa rece si se arunca apa.
Intr-o cratita mare se pune orezul cu 400 ml apa si sarea si
se lasa la fiert la foc mic pana scade apa si orezul incepe sa se umfle.
Adaugam laptele si punem iar la fiert tot pe foc mic pentru 35-40 min.
Amestecam destul de des pana la fundul cratitei, ca sa nu se lipeasca orezul.
Cand mai ramane putin lapte si orezul este fiert, punem
zaharul si esenta de vanilie, punem pe foc 5 minute si amestecam bine, apoi
oprim focul.
Asa fierbinte, punem orezul in castronele de portelan.
Presaram scortisoara in fiecare castronel.
Se serveste cald sau rece, asezonat dupa preferinte, cu
scortisoara, dulceata sau ciocolata rasa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu