miercuri, 30 martie 2016

Uleiul de migdale - 15 beneficii pentru piele, par si unghii



     Din cele mai vechi timpuri uleiurile naturale au fost utilizate sub diferite forme pentru ca incetinesc procesul de imbatranire a pielii si ajuta parul sa se mentina sanatos. O piele tanara, frumoasa, elastica si cu cat mai putine riduri, alaturi de un par stralucitor si rezistent la rupere, este visul oricarei femei.
     Unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele, este Uleiul de migdale dulci, folosit in cosmetica inca de pe vremea frumoasei Cleopatra, regina Egiptului. Proprietatile sale de tonifiere si antiimbatranire il fac ideal ca ulei de masaj pentru fata si corp. Este un ulei usor ce se absoarbe imediat in piele si nu o lasa grasa.


Beneficiile utilizarii uleiului de migdale
     1. Trateaza pielea uscata si iritata - uleiul de migdale dulci asigura hidratarea pielii in profunzime, o hraneste si o catifeleaza datorita acizilor grasi benefici pentru piele si pentru sanatate. Este deosebit de eficient mai ales in regiunile unde piele e mai aspra, cum ar fi genunchii sau coatele.
     2. Incetineste procesul de imbatranire si de aparitie a ridurilor - cu un puternic rol hidratant si antioxidant, protejeaza celulele si membranele pielii.
     3. Trateaza imperfectiunile provocate de arsurile solare - folosit pe piele inainte de expunerea la soare protejeaza pielea. Dupa expunerea la soare are efect de regenerare.
     4. Uleiul de migdale este foarte eficient si pentru tratarea unor boli precum psoriazisul si eczema, deoarece reduce inflamatiile, mancarimile, iritatiile si roseata pielii.
     5. Amelioreaza cearcanele - daca ai probleme cu cearcanele, chiar daca te odihnesti destul, te vei bucura sa auzi ca masajul cu ulei de migdale te poate scapa si de aceasta grija.
     6. Pentru persoanele cu par uscat, uleiul de migdale are proprietati de hidratare, datorita acizilor grasi nesaturati pe care ii contine fiind un bun remediu impotriva caderii parului. Prin masajul scalpului cu ulei de migdale, parul va fi mai sanatos si mai stralucitor.
     7. Te scapa de matreata - datorita faptului ca elimina celulele moarte de pe scalp, uleiul de migdale te ajuta sa scapi de o problema extrem de neplacuta si inestetica.
     8. Uleiul de migdale, o masca potrivita pentru unghii - le intareste si le face mai stralucitoare, ferindu-le de exfoliere si de rupere.
     9. Este foarte bun pentru masaj corporal - relaxeaza, hidrateaza si regenereaza pielea.
   10. Este bun ca remediu pentru buzele uscate sau crapate - bogat in vitamina E, este un foarte bun cicatrizant.
   11. Se potriveste cu toate tipurile de piele - normala, mixta, uscata, inclusiv pentru cea cu tendinta de ingrasare tocmai pentru ca seamana la textura cu sebumul produs in mod natural de piele. Este indicat in caz de iritatii sau inflamatii.
   12. Nu cauzeaza eruptii cutanate la persoanele cu pielea sensibila si predispusa la diferite forme de eruptii cutanate, precum acneea.
   13. Este un bun tratament pentru acnee deoarece are o dubla actiune - hidrateaza pielea si reduce excesul de sebum, eliminand astfel cosurile si punctele negre de la nivelul fetei.
   14. Uleiul de migdale este si un excelent demachiant, care inlatura chiar si de rimelul rezistent la apa, hidratand tenul in acelasi timp.
   15. Bun remediu pentru cicatrici, datorita proprietatilor sale emoliente - uleiul de migdale inmoaie tesuturile pielii si prin mentinerea ridicata a nivelului de hidratare a pielii, tesuturile afectate se refac usor.


     Astazi vreau sa va vorbesc despre experienta mea cu ALMOND PURE OIL, Ulei de migdale cu efect iluminator si hidratant, ce face parte din gama produselor fito-dermatocosmetice Live-flo® de la Secom Romania
     Campania de testare organizata de BUZZStore impreuna cu Secom Romania, mi-a dat posibilitatea de a ma bucura de efectele acestui minunat ulei ce se poate utiliza ca atare sau impreuna cu alte uleiuri, unturi sau pudre de argila, pentru obtinerea formulelor personalizate de ingrijire si infrumusetare: creme, masti, lotiuni, uleiuri de corp sau de masaj.


Descriere produs
     - Contine ulei pur de migdale, natural, obtinut prin presare la rece
     - Bogat in acizi grasi omega 6, pentru penetrabilitate ridicata si efect hidratant
     - Formula cu un continut ridicat de vitamina E, cu efect intens nutritiv si antioxidant
     - Se absorbe rapid, nu incarca si nu lasa urme uleioase
     - Recomandat pentru toate tipurile de ten
     - Produs fara parabeni


Compozitie:
     - Ulei de Migdale - 99,5 %
     - Vitamina E - 0,5 %  - cunoscuta pentru proprietatile sale de refacere a tesuturilor pielii.
     - Componente bioactive - acizi grasi (oleic, linoleic, palmitic, palmitoleic si stearic), steroli (beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol), tocoferoli. - cu rol important in ingrijirea tenului, datorita proprietatilor emoliente si de hidratare a pielii.


 

Mod de prezentare
     - flacon de 473ml
     - capacul este prevazut cu un sistem de deschidere de forma "press" care lasa sa iasa o cantitate mica de ulei, asigurand in acelasi timp si o inchidere perfecta a flaconului.
  

Impresii si rezultate
     Conform indicatiilor primite de la consultantul din magazinul SECOM Mihai Bravu, Bucuresti, am folosit produsul pe ten, corp, par, unghii si cuticule. O piele uscata are nevoie de ingrijire atenta, cu produse naturale.
     Este prima data cand folosesc uleiuri in procesul de ingrijire si infrumusetare, in locul cremelor care alcatuiau rutina zilnica. Cuvantul “ulei” imi dadea mereu fiori si ma ducea cu gandul la uleiul de gatit pe care nu prea il indragesc atunci cand se intampla sa-mi atinga pielea.
     Am incercat ceva nou si bine am facut! Rezultatele au fost mult peste asteptari!
     Sa va povestesc cum l-am folosit eu.



INAINTE
DUPA TRATAMENT

Pe corp, ten, unghii si cuticule:
     Dupa dus, inainte de a ma sterge cu prosopul, pe pielea inca umeda, am aplicat o cantitate mica de ulei pe care am intins-o bine printr-un mic masaj, inclusiv pe maini si picioare in zona unghiilor si cuticulelor.
     Am tamponat intreg corpul cu un prosop pentru a inlatura excesul de apa. Uleiul se absoarbe bine, este un emolient extraordinar, catifeleaza si, datorita consistentei usoare, nu lasa pete pe imbracaminte.
     Pentru ca il folosesc zilnic dupa dusul de la orele de aerobic, mi-am pus ulei de migdale intr-o sticluta ca sa fie mai comod de transportat.
     Am insistat in zona ochilor, care este puternic predispusa la uscare si aparitie a ridurilor adanci. Uleiul de migdale are proprietati antiaging, datorita antioxidantilor pe care ii contine si care lupta cu radicalii liberi ce imbatranesc pielea. 
     Tratamentul l-am urmat in timpul zilei, dupa o curatare prealabila a tenului si inainte de culcare printr-un masaj pe fata, gat si decolteu.
     Dusurile zilnice pe care le fac atat la sala de aerobic, cat si acasa, imi usuca destul de mult pielea, fara sa-mi dau seama. Consultantul SECOM a observat acest lucru, si chiar a avut dreptate. 
     Dupa tratamentul cu ALMOND PURE OIL pielea arata catifelata, este puternic hranita si hidratata. Acum pielea mea are cu totul alt aspect, pot spune ca a intrat in normalitate, datorita acestui  Ulei de migdale cu efect iluminator si hidratant.

Concluzie:
     Sunt foarte multumita de rezultatele obtinute in urma utilizarii pe corp, unghii si cuticule si cred ca voi inlocui partial cremele ce le foloseam pana acum, cu acest ulei pur de migdale, natural, obtinut prin presare la rece.
     Pe corp, efectele sunt vizibile de la prima aplicare, pielea capatand o stralucire sanatoasa si o catifelare placuta la atingere.
     Pentru ten, nu il mai folosesc zilnic, asa cum incepusem. Mai am inca niste reserve, rezultatele nu au fost satisfacatoare dupa cateva utilizari. Il mai testez, poate isi face efectul mai greu.



 
INAINTE
DUPA TRATAMENT

Pe par:
     Uleiul de migdale actioneaza ca un hidratant natural pentru par, impiedicandu-l sa devina uscat si fragil, astfel ca sansele de a pierde abundent fire de par sunt foarte mici.
     L-am folosi o data pe saptamana, ca masca de par, masand bine atat parul pana la varfuri, cat si scalpul, pentru evitarea uscarii excesive a acestuia.
     Am aplicat uleiul pe parul umed si am lasat sa actioneze 1-2 ore. La final m-am spalat pe cap normal, cu sampon.
     Avand parul vopsit blond, firele de par si-au pierdut din suplete si stralucire, dar s-au si subtiat foarte tare. Fara fermitate, la fiecare pieptanat se rupeau smocuri de par si mastile pe care le foloseam nu dadeau rezultatele asteptate.
     In urma tratamentului cu ALMOND PURE OIL, parul a devenit mai hidratat, mai catifelat si mult mai rezistent. Nu se mai rupe la pieptanat si am observat ca a capatat mai mult volum, fara sa sufere modificari substantiale intre doua spalari.

Concluzie:
     Sunt super incantata! Nu credeam ca voi reusi sa gasesc vreodata un remediu atat de la indemana pentru parul meu fragil.




Masca pentru ten uscat
     Uleiul de migdale se poate utiliza si impreuna cu alte uleiuri, unturi sau pudre de argila, pentru obtinerea de creme, masti, lotiuni, uleiuri de corp sau de masaj.
     Mi-am facut o masca pentru ten, gat si decolteu din ingredientele care le aveam in casa:
     - 1 lingurita ulei de migdale Pure Almond Oil din gama Life-flo°
     - 1 lingura iaurt
     - 1 lingura miere
     - 1 galbenus de ou
     Am amestecat ingredientele si am aplicat masca pe fata, evitand zona ochilor, pe gat si decolteu.
     Dupa aproximativ 15 minute, am clatit cu apa calduta si am tamponat cu un prosop.
     Mi-a placut efectul obtinut in urma folosirii acestei masti si cred ca voi incerca si alte formule. Uleiul de migdale si oul au rolul de a penetra si hidrata pielea, iaurtul netezeste tenul si strange porii, iar mierea stimuleaza si catifeleaza pielea.


Concluzii finale pentru Pure Almond Oil
     - Efectele le-am vazut inca de la prima folosire in special pe corp, dupa dus. Pielea catifelata si puternic hidratata, fara urme uleioase, si-a mentinut prospetimea cateva ore bune. Il folosesc zilnic si textura pielii s-a imbunatatit considerabil.
     - Parul este mult mai sanatos, mai hranit si mai intarit. Am scapat partial de ruperea firelor de par la pieptanat, de firele aspre si varfuri despicate.
     - Cuticulele sunt mult mai moi si usor de indepartat, nu se mai usuca si nu mai au aspect inestetic.
     - Pe ten nu l-am folosit zilnic deoarece am observat ca inca mi se usuca destul de tare pielea si am alternat cu cremele mele cu acid hialuronic.
     Fiind recomandat pentru toate tipurile de ten, la persoane cu varsta peste 20 ani, nu este personalizat pentru ten matur si sensibil, asa ca al meu.
     Ma simt mult mai bine dupa ce folosesc serul cu ulei de catina, SEA BUCKTHORN PURE SPECIAL OIL, tot din gama Life-flo° de la Secom°.
     - Am observat o ameliorare a cearcanelor si o netezire a pielii tenului in zona ridurilor de la coada ochilor. Cred ca voi continua sa-l folosesc mai des doar pe aceste zone.
     - Acum astept sa vina vara, sa-l testez la plaja inainte de expunerea la soare pentru protectia pielii si dupa bronzare pentru efectul de regenerare si calmare a arsurilor solare.


     RECOMAND acest produs deoarece asigura hidratarea pielii, parului si a unghiilor, oferind stralucire si o textura matasoasa dupa aplicare.

     Ca si contraindicatii, ar fi indicat sa nu fie folosit de persoanele ce au alergii la nuci. 


30 de comentarii:

  1. Buna ziua
    Cred ca este foarte bun si benefic. Am sa caut, sa iau si eu.
    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este indicat pentru toate tipurile de piele si rezultatele se vad de la prima aplicare. Ti-l recomand!

      Ștergere
  2. Si eu iubesc uleiul de migdale, il folosesc cel mai mult pentru corp, e foarte bun pentru vergeturi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca avem aceleasi gusturi in materie de uleiuri de la Secom :)

      Ștergere
  3. O sa-l testez si eu sa vad efectul asupra cearcanelor si ridurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o sa fii incantata de efectele acestui ulei de migdale.

      Ștergere
  4. Si eu am folosit ulei de migdale, este natural si eficient. Imi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a placut foarte mult desi nu am mai folosit uleiuri pana acum.

      Ștergere
  5. Eu prima si prima data l-as incerca pentru probleme scalpului. Nu e tocmai matreata sunt niste cojite dar cred ca un ulei de genul asta ar ajuta mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca inmoaie foarte bine scalpul. Eu nu am probleme cu matreata sau cojite, dar mi-a tratat foarte bine firele de par care au devenit mai sanatoase, nu se mai electrizeaza si nu se mai rup la pieptanat.

      Ștergere
  6. Foarte informativ. O sa-l incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit pe blogul meu! Ma bucur ca am fost de folos!

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. L-ai folosit si tu? La mine este prima data, dar nu va fi si ultima, cu siguranta!

      Ștergere
  8. L-as încerca pe cel pentru par dar,din păcate ,nu am de unde să îl cumpăr aici în localitate :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai intrat pe site la secom.ro sa vezi magazinele partenere si magazinele online unde se vand produse Secom? Jos pe pagina, in partea dreapta, este rubrica Parteneri. Cauta acolo, poate ai noroc sa gasesti o farmacie sau un magazin cu profil naturist!

      Ștergere
  9. Multumim pentru documentatia vasta...am avut ce invata,este clar un produs minunat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este un produs minunat si este foarte convenabil la pret.

      Ștergere
  10. Interesant articolul,o informatie convingatoare. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut articolul, trebuie acum sa incerci si produsul ca sa te convingi de cele scrise :)

      Ștergere
  11. Daca, pana acum, am utilizat, doar, ulei de argan si de jojoba, este evident, ca, a sosit momentul "Pure Almond Oil-ului"!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricand putem incerca ceva nou. La mine a fost prima experienta cu un ulei vegetal si ma gandesc ca trebuia sa-l incerc mai demult. :)

      Ștergere
  12. Ana Simona Pantile31 martie 2016 la 09:15

    Un articol interesant cu informatii convingatoare! La atatea beneficii, clar il voi cumpara si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am ramas surprinsa cate beneficii are acest Pure Almond Oil de la Secom. Este minunat!

      Ștergere
  13. Un articol pe cat de bine documentat, pe atat de util. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Amalia! Sper ca te-am facut curioasa sa incerci produsele Life-flo de la Secom.

      Ștergere
  14. Super!Nu stiam de toate beneficiile.Multumesc o sa caut si o sa il iau si eu.

    RăspundețiȘtergere