Desi nu este vara si nu este sezonul visinelor, gerul de
afara merita combatut cu o prajitura facuta in casa. Este buna oricand, mai
ales daca ati pus deja visine la congelator.
Azi va prezint o prajitura simpla
si pufoasa, care a mai incalzit atmosfera si ne-a delectat papilele gustative.
Prajitura cu visine
Ingrediente:
Ou - 6 bucati
Zahar - 400 g
Lapte - 12 linguri
Faina - 300 g
Zahar vanilat - 2 pliculete
Coaja de lamaie - 1 lingurita
Visine - 1 kg
Zahar pudra vanilat - 2 linguri
Mod de preparare:
- Se scot samburii de la visine cu aparatul special sau cu o
agrafa. Daca aveti visine puse la congelator, le scoateti sa se dezghete intr-o
strecuratoare, cu cel putin 1 ora inainte.
- Se freaca galbenusurile cu 200 g zahar si zaharul vanilat
pana devine o spuma, se adauga coaja de lamaie si se uniformizeaza.
- Agaugam 6 linguri de lapte si faina, alternativ, amestecand
continuu.
- Albusurile se bat spuma, se amesteca cu 6 linguri de lapte
si 200 g zahar si se bat in continuare.
- Se amesteca cele doua compozitii cu grija, de jos in sus,
infasurat.
- In tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, turnam
compozitia si presaram 3/4 din cantitatea de visine.
- Se baga la cuptor cam 10 min, dupa care scoatem tava si
punem restul de visine.
- Bagam iar la cuptor cam 15-20 min pana se coace complet
(testul scobitorii).
- Scoatem din cuptor prajitura, o pudram bine cu zahar pudra vanilat.
- Se taie doar dupa ce
se raceste.
Secretele bucatarului:
- In loc de lapte putem pune apa, iese la fel de gustoasa si
pufoasa.
Pofta buna!
buna si cu visine din compot!
RăspundețiȘtergereAsa este! Su este buna si cu alte fructe, de exemplu fructe de padure. :)
Ștergere