Fiind prima postare in 2016, va urez, tuturor cititorilor mei, sa aveti un an plin de satisfactii si realizari, o sanatate de fier si bucuriile
sa va invaluie!
Unii aleg pentru prima zi din an o statiune montana, altii
un peisaj exotic dintr-o tara calda, dar eu am ales sa-mi petrec cateva minute
alaturi de Bella Romania si al sau Aluat Foietaj.
Revelionul 2015-2016 nu l-am mai petrecut in strada, ca in
alti ani, iar statul in casa mi-a dat idei pentru prima masa festiva din an la
care se reuneste intreaga familie.
Saleuri cu mac, pateuri cu branza, fac parte dintr-un meniu
mai des intalnit. 2016 trebuia sa inceapa altfel, cu un aperitiv nou, apetisant,
cu un gust desavarsit, cu "Mini pizza rulata".
Iata aici reteta!
Mini pizza rulata cu Aluat Foietaj Bella
- 1 foaie aluat foitaj Bella (400 g)
- 200 g bacon feliat
- 200 g cascaval
- 10-12 masline fara samburi
- 1 ardei capia rosu
- 3 linguri pasta tomate
- oregano
- piper
- 1 ou pentru uns
- putin lapte
Aluatul se lasa la dezghetat.
Se intinde putin foaia si se netezeste cu sucitorul.
Se
intinde pasta de tomate pe toata foaia, apoi se presara oregano si piper.
Se aseaza feliile de bacon unele langa altele pe latimea foii de aluat, ardeiul curatat si taiat fasii
lungi subtiri se strecoara printre feliile de bacon si maslinele taiate rondele se pun peste bacon, la distanta de 1-1,5 cm intre ele.
Se rade cascavalul deasupra, pe razatoarea mare.
Se ruleaza cat mai strans se poate.
Cu un cutit bine ascutit se taie felii groase de 1,5 - 2 cm
si se pun in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie.
Rulourile se ung cu oul batut cu putin lapte.
Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se tine cam
25-30 minute, pana rulourile de mini pizza se rumenesc frumos.
Se pot servi calde sau reci, cu ketchup sau fara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu