vineri, 23 martie 2012

Gratin de paste cu legume


Ingrediente:

- 100 g paste (spaghete)
- 1 lingurita busuioc uscat
- 50 ml suc de rosii
- 100 g legume mexicane
- 1/2 buc. ardei kapia rosu
- 100 g branza telemea
- 100 g smantana
- 1 varf sare
- 1 varf piper negru
- 1 lingurita ulei
- 1 lingura margarina
- 1 ou
- 50 ml lapte

Preparare:

     Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, se spala cu jet puternic de apa si se scurg.


     Legumele congelate (morcov, mazare, fasole verde, porumb), impreuna cu ardeiul taiat marunt se pun in wok-ul DELIMANO cu putin ulei si se calesc 5-6 min, apoi se amesteca cu suc de rosii si busuioc uscat, sare si piper.




     Se ia o forma rezistenta la foc, se unge cu margarina, se aseaza un strat de paste, se rastoarna legumele, apoi alt strat de paste si laptele.




     Branza rasa se amesteca cu smantana si cu ou si se toarna peste paste.


     Se bun bucatele mici de margarina deasupra.


     Se lasa la cuptor cam 20 min la foc mediu pana capata o crusta aurie.



Pofta buna!


Un comentariu: