miercuri, 23 februarie 2011

Painici forme diferite

Ingrediente:
4 cups / 480 gr faina de paine (Arpis)
7 gr drojdie uscata
1 cup / 240 ml lapte caldut
1/4 cup / 4 linguri unt
1 ou

pentru uns:

1 ou
seminte de tot felul, sau nu!

Se freaca drojdia cu putin lapte si se lasa sa faca basicute in mijlocul fainii, se adauga oul si untul topit si se framanta adaugandu-se treptat restul de lapte. Aluatul obtinut se pune intr-un bol uns si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul, aluatul umflat se imparte in 12 mingiute si se modeleaza dupa pofta inimii, painicile se lasa la temperatura camerei pana se umfla un pic, se ung cu ou si se presara sau nu cu seminte. Se coc in cuptor incins la 215 C timp de 16-18 minute.
Se pune hartie pergament pe tava!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu