Orezul cu legume mi se pare o reteta extrem de simpla si gustoasa
pe care o poate face cu usurinta si un bucatar incepator! Se pregateste rapid
mai ales in zilele calduroase de vara si poate fi consumat atat cald cat si
rece, ca masa de sine statatoare sau ca si garnitura.
Ingrediente:
- 1 cana orez (cu bob lung sau rotund, dupa preferinte)
- 250g legume congelate - amestec mexican Edenia
- 1/2 buchet broccoli
- 1 ceapa mare (alba sau rosie)
- ulei
- 1 lingura sare
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingura Rosii uscate cu usturoi si busuioc Kamis
- 3 lingurite Condimentul Fuchs pentru Pilaf, sau aceste
mirodenii de mai jos:
- 1/2 lingurita
sofran
- 1/2 lingurita
cardamon
- 1/2 lingurita
patrunjel uscat
- 1/2 lingurita busuioc
uscat
- 1/2 lingurita curcuma
- 1/2 lingurita
coriandru
Mod de preparare:
Se incepe cu spalarea sau inmuierea orezului pentru a
elimina orice ramasita de amidon de pe boabe, amidon care il face lipicios.
Orezul se spala in 2-3 ape caldute.
Intr-o tigaie wok punem ulei pentru calit, ceapa tocata
marunt si lasam cam 1 minut sa se inmoaie.
Adaugam orezul spalat, condimentele si legumele congelate
impreuna cu bucati de broccoli desfacute din buchet.
Completam cu 3 cani de apa (pentru fierberea orezului) si lasam la
foc mic pana apa scade si orezul este complet fiert. Spre final se amesteca
pentru a nu se lipi de tigaie.
Pofta buna!
O reteta simpla dar foarte buna ;)
RăspundețiȘtergereDe nota 10, reteta :D
RăspundețiȘtergere