joi, 9 februarie 2012

Reteta pentru concursul "Ce-ti pofteste inima!"

     Pentru ca se apropie Valentine's Day, gandul nostru este la inimioare, sub orice forma: cadouri, mancare, desene, etc., iar eu m-am inscris cu o reteta la concursul "Ce-ti pofteste inima!" de pe blogul "Pe masa din bucatarie".
     Va invit sa va inscrieti, are niste premii superbe, doar putin sa va uitati si veti vedea ca am dreptate.


     Dar sa lasam vorba si sa trecem la reteta :))



Inimioare de cartofi cu pui si ciuperci

Ingrediente:
- 6 cartofi potriviti
- 1 piept de pui mare
- 250 g ciuperci
- 200 g cascaval
- 2 rosii
- sare
- piper
- patrunjel verde
- ulei de masline

Mod de preparare:
     Punem pieptul de pui si ciupercile la fiert si le lasam sa se raceasca.
     Curatam cartofii, ii taiem in 2 pe lung si fiecare jumatate o ajustam in forma de inimioara. Scobim mijlocul pana raman suficient de grosi astfel incat sa nu se rupa. Ungem o tava cu ulei, asezam jumatatile de cartofi, stropim cu ulei, sare si piper, acoperim cu folie de aluminiu si bagam tava la cuptor 15-20 de minute.


     Taiem pieptul de pui cubulete mici, la fel procedam si cu ciupercile, iar cascavalul il dam prin razatoarea mica. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei de masline, adaugam pieptul de pui si invartim pana acesta incepe sa se rumeneasca usor.


     Cand acesta capata o usoara nuanta aurie, adaugam si ciupercile si continuam sa amestecam pana se prajesc si ele usor.


     Presaram patrunjel tocat marunt, sare si piper.

( Am si aici o poza, dar a iesit miscata :)), ma ardea aburul fierbinte si nu a iesit bine, asa ca nu am mai pus-o :(... )

     Cu umplutura astfel obtinuta, umplem jumatatile de cartofi. Ornam cu cascaval ras si cate o felie de rosie deasupra, dupa care mai dam la cuptor pentru inca 10-15 minute, adaugand si putina apa. De data asta nu mai acoperim vasul.



      Servim cartofii cat sunt calzi, alaturi de o garnitura de salata.




Pofta buna!

     Noroc cu pozele pe care le-am facut atunci, pe loc, inimioarele mele au avut un succes nebun si au fost devorate imediat :))

     Deci nu uitati de Concurs !!! 


     Multumim pentru premii lui Janet si Liana si sponsorului inimos Decorix !

4 comentarii:

  1. Interesanta reteta, cred ca am sa incerc si eu sa o fac zilele astea, ca arata tare bine :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine-ai venit in concurs, Daniela! Super reteta, iti dorim noroc la tragerea la sorti!

    RăspundețiȘtergere