Va invit sa va inscrieti, are niste premii superbe, doar putin sa va uitati si veti vedea ca am dreptate.
Dar sa lasam vorba si sa trecem la reteta :))
Inimioare de cartofi cu pui si ciuperci
Ingrediente:
- 6 cartofi potriviti
- 1 piept de pui mare
- 250 g ciuperci
- 200 g cascaval
- 2 rosii
- sare
- piper
- patrunjel verde
- ulei de masline
Mod de preparare:
Punem pieptul de pui si ciupercile la fiert si le lasam sa se raceasca.
Curatam cartofii, ii taiem in 2 pe lung si fiecare jumatate o ajustam in forma de inimioara. Scobim mijlocul pana raman suficient de grosi astfel incat sa nu se rupa. Ungem o tava cu ulei, asezam jumatatile de cartofi, stropim cu ulei, sare si piper, acoperim cu folie de aluminiu si bagam tava la cuptor 15-20 de minute.
Taiem pieptul de pui cubulete mici, la fel procedam si cu ciupercile, iar cascavalul il dam prin razatoarea mica. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei de masline, adaugam pieptul de pui si invartim pana acesta incepe sa se rumeneasca usor.
Cand acesta capata o usoara nuanta aurie, adaugam si ciupercile si continuam sa amestecam pana se prajesc si ele usor.
Presaram patrunjel tocat marunt, sare si piper.
( Am si aici o poza, dar a iesit miscata :)), ma ardea aburul fierbinte si nu a iesit bine, asa ca nu am mai pus-o :(... )
Cu umplutura astfel obtinuta, umplem jumatatile de cartofi. Ornam cu cascaval ras si cate o felie de rosie deasupra, dupa care mai dam la cuptor pentru inca 10-15 minute, adaugand si putina apa. De data asta nu mai acoperim vasul.
Servim cartofii cat sunt calzi, alaturi de o garnitura de salata.
Pofta buna!
Noroc cu pozele pe care le-am facut atunci, pe loc, inimioarele mele au avut un succes nebun si au fost devorate imediat :))
Deci nu uitati de Concurs !!!
Multumim pentru premii lui Janet si Liana si sponsorului inimos Decorix !
Multumim pentru premii lui Janet si Liana si sponsorului inimos Decorix !
Interesanta reteta, cred ca am sa incerc si eu sa o fac zilele astea, ca arata tare bine :))
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos :). Bine ai venit pe blogul meu!
ȘtergereBine-ai venit in concurs, Daniela! Super reteta, iti dorim noroc la tragerea la sorti!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Liana !
Ștergere