joi, 2 martie 2017

12 beneficii terapeutice - Spirulina Star Ayurmed


     Cum sa ne crestem imunitatea si rezistenta fizica si psihica la stres.


     Imunitatea impotriva imbolnavirilor si rezistenta la stresul provocat de evenimentele negative sau chiar cele fericite (casatoria, nasterea unui copil, avansarea, o casa noua, etc.) este una dintre preocuparile noastre de baza. Scaderea imunitatii se remarca foarte des la schimbarea anotimpurilor, cand organismul nostru ramane neaparat, datorita lipsei vitaminelor sau ca urmare a instalarii asteniei de primavara.

     Prima data am aflat de Spirulina acum cativa ani in urma, de la o colega de serviciu. Pe atunci nu stiam prea multe despre aceasta alga si cu atat mai putin despre Ayurmed (www.ayurmed.ro), poate pentru ca nici nu aveam nevoie sa testez in acea perioada. Tineretea se manifesta si prin multa energie si imunitate crescuta pe care, din pacate, le pierdem odata cu inaintarea in varsta. Colega mea se gasea intr-o stare de stres accentuat datorita, surprinzator, unui eveniment important in familie - casatoria fiului ei. Am vazut-o cum practic cazuse fizic si psihic, nu mai avea vitalitate si parca incepuse sa se ingrase, ceea ce nu era deloc indicat, pentru ca trebuia sa intre in rochia ce avea sa o poarte la nunta. In urma unei vizite la medic i s-a recomandat o cura de Spirulina tablete. Nu mai tin minte de unde a luat tabletele, dar mi-a placut efectul. Ce m-a uimit pe mine era felul cum aceasta colega se transformase intr-un alt om, doar dupa o cura de 1 luna. Era mult mai saritoare sa ne ajute la munca, avea o energie debordanta, incepuse sa rada mai des si sa fie mai optimista si in final slabise si cateva kilograme, astfel ca arata minunat in rochia de soacra, la nunta. 
     Dupa acest episod, multi ani nu am mai auzit de Spirulina, pana de curand cand, iata, am ajuns sa am nevoie de un supliment alimentar care sa imi ofere energie si vigoare, sa-mi intareasca imunitatea, sa-mi regleze sistemul digestiv si sa ma ajute sa rezist in conditii de stres fizic si psihic.


     Stiti ca sunt adepta remediilor naturale cu ajutorul plantelor si ma preocupa mult medicina traditionala Indiana, Ayurveda, care acorda o mare atentie imunitatii. Asa am ajuns sa consum acum Spirulina Star de la Ayurmed, primita prin intermediul agentiei de branding Brander. Am o cutie de 100 tablete, cantitate suficienta pentru o cura de o luna, dar efectele spirulinei le-am vazut inca din primele zile de administrare. Este un supliment alimentar ce imi confera energie, vitalitate si vigoare.

     Spirulina contine o combinatie de substante importante pentru organismal nostru. Este una din cele mai vechi plante de pe pamant si totodata o sursa de energie vitala, consumata inca de pe vremea legendarilor azteci.

Ce este Spirulina Star de la Ayurmed

     Spirulina Star este un supliment alimentar ayurvedic care contine o combinatie originala de Spirulina plantensis - 50% si Ashwagandha sau Withania somnifera (Ginseng indian) - 50%.


     Spirulina platensis - este o microalga cu forma spiralata de culoare verde-albastrui intens ce contine 65% proteine foarte valoroase, similare celor din carne, peste, soia. Contine aminoacizi esentiali si neesentiali, o gama larga de vitamine in cantitati semnificative (A, E, C, D, K, complexul B si in special vitamina B12), acizi grasi polinesaturati, minerale antioxidante precum seleniu, mangan, zinc, cupru, fier şi crom, saruri minerale si oligoelemente din care mai importante sunt: calciu, sodiu, fier, potasiu, magneziu, crom, seleniu, zinc, cupru, mangan, cobalt.
     Ashwagandha sau Withania somnifera (Ginseng indian) - este cunoscuta in India sub denumirea de “forta armasarului” fiind folosita in mod traditional pentru intarirea sistemului imunitar dupa o boala. Se spune ca ea confera celui ce o foloseste puterea si sanatatea unui cal.



Beneficii terapeutice

     1. Spirulina contine toti cei opt aminoacizi esentiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul si valina) care pot sa mentina o stare de sanatate optima.
     2. Corecteaza carentele in minerale si vitamine ale alimentelor excesiv prelucrate.
     3. Indicata in special in regimurile alimentare hipocalorice si neechilibrate, persoanelor care tin regimuri de slabire, varstnicilor, copiilor, persoanelor care depun eforturi fizice mari si sportivilor de performanta.
     4. Este una din cele mai bune surse naturale de vitamina B12, in special pentru copii si pentru cei care recurg la regimuri vegetariene.
     5. Ajuta la combaterea anxietatii, oboselii, stresului, contribuie la refacerea corpului dupa boli infectioase.
     6. Compozitia complexa de aminoacizi, acizi grasi, minerale, vitamine si oligoelemente contribuie la detoxifierea si refacerea organismului, intarind in acest fel imunitatea.
     7. Ahswagandha (Ginseng indian) mareste rezistenta in timpul activitatii fizice imbunatatind ageritatea mentala si reducand durerea in corp.
     8. Ajuta la concentrare, motivare si rezistenta la stres fizic si psihic.
     9. Imbunatateste functionarea tiroidei, reduce anxietatea si depresia fara reactii adverse.
     10. Are rol in prevenirea si tratarea cancerului.
     11. Reduce degenerarea celulelor creierului.
     12. Stabilizeaza zaharul din sange, reduce colesterolul.


Mod de utilizare




Primele efecte asupra mea - Spirulina Star de la Ayurmed

     - In primul rand nu mai simt oboseala si apatia care ma domina in trecut ca urmare a schimbarii anotimpului si a lipsei de vitamine din corp.
     - Mi-a crescut puterea de concentrare.
     - Sistemul digestiv functioneaza la cote optime.
     - Mi-a crescut rezistenta in timpul activitatilor fizice de la sala de fitness.
     - Inca din primele zile de administrare am simtit un plus de energie si vigoare.
     - Sunt mai optimista, vad lumea cu alti ochi si cu mai multa incredere in propriile forte.
     - Pot spune ca este intradevar un super-aliment!

     Spirulina Star contine pulberi comprimate din plante (recoltate din zonele nepoluate ale muntilor Himalaya, fara folosirea vreunui vehicul extractiv). La doza si la modul de utilizare recomandate nu dau efecte secundare si nu creeaza dependenta!
     Vechile retete ayurvedice ne dovedesc inca o data ca plantele isi aduc un aport constant asupra sanatatii noastre. Trebuie doar sa fim deschisi la tot ce ne ofera natura si sa invatam de la inaintasi cum ne putem trata cu produse naturale.

     Voi ati incercat Spirulina Star de la Ayurmed pentru rezistenta fizica si psihica la stres?



28 de comentarii:

  1. Si eu am incercat aceasta spirulina, voi reveni in curand pe blog cu un review :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Atatea efecte benefice intr-un timp atat de scurt? Pare ceva fantastic. M-ai pus pe ganduri. Voi continua sa ma mai documentez. Pare a fi solutia tuturor problemelor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ma gandesc de ce nu am luat Spirulina si anii trecuti cand am avut nevoie. Pur si simplu uitasem cat de bine s-a simtit colega mea dupa o astefel de cura.

      Ștergere
  3. am consumat mult timp, am renuntat, nu stiu de ce...ce stiu este ca trebuie sa fie de buna calitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit ca unele persoane consuma Spirulina sub forma de pulbere, dar eu nu am incercat. Ma impac mai bine cu pastilele. :)

      Ștergere
  4. Am tot auzit desprea ea, insa nu ma simt tentata sau in nevoia de a o incerca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ce zici, oamenii tineri nu se gandesc la pastile, inca. :))

      Ștergere
  5. Pentru imunitate am luat, mereu doar echinaceea, spirulina stiam ca ajuta si la slabit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spirulina Star de la Ayurmed are in compozitie Ahswagandha (Ginseng indian), folosita pentru intarirea sistemului imunitar.

      Ștergere
  6. urmeaza sa o primesc si eu, sa vad ce efecte are

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa te bucuri de cat mai multe dintre beneficiile ei terapeutice. Spor la testat!

      Ștergere
  7. la ce viata stresanta avem cu totii, n-ar strica sa facem macar o cura la cateva luni cu spirulina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mai ales daca este de calitate, asa ca Spirulina Star de la Ayurmed.

      Ștergere
  8. Iar mi-am adus aminte ca am si eu o cutie neinceputa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi sa nu treaca termenul de valabilitate, ca e pacat :))

      Ștergere
  9. Nu am luat pana acum suplimente alimentare, dar nu se stie niciodata cand va veni timpul si pentru acestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amanam cat putem si daca s-ar putea fara ele, ar fi perfect.

      Ștergere
  10. Am luat acum un an niste capsule cu spirulina, dar erau de la alt producator. Important este ca au avut efect asa ca as mai repeta aceasta cura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare interesanta aceasta combinatie, de Spirulina cu Ginseng indian.

      Ștergere
  11. Si eu iau momentan spirulina ma simt f bine de la ea.Chiar se merita o cura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca mai aud pe cineva dintre prieteni incantat de rezultatele obtinute.

      Ștergere
  12. Este foarte buna!Eu folosesc Spirulină de mult timp și sunt foarte incantata de efectul ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur sa aud asta! Deci nu este doar o impresie de a mea, Spirulina Star chiar este un supliment alimentar benefic.

      Ștergere
  13. Cred ca am si eu nevoie de o cura de spirulina. Am sa incerc si eu aceste suplimente

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de folos si sa te bucuri de rezultate, asa ca mine! :)

      Ștergere
  14. Evit sa iau pastile, chiar daca unii producatori le declara naturale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nu ma deranjeaza, nu imi produc reactii adverse.

      Ștergere