marți, 22 martie 2016

Uleiul de catina - 14 beneficii pentru piele



     Uleiul de catina, considerat “ginseng-ul romanesc”, are o multitudine de aplicatii - atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Poate l-ati folosit deja pentru tratarea diferitelor boli si v-ati convins cat de eficace este. 


     Dar pentru frumusete, la ce il putem folosi, oare?


     1. Uleiul de catina contine substante active care au rolul de a stimula productia de colagen.
     2. Incetineste procesul de degradare a elasticitatii pielii, uscaciunea si aparitia ridurilor, datorita antioxidantilor pe care ii contine catina - betacaroten (provitamina A) si vitamina E.
     3. Ajuta la tonifierea, hidratarea si regenerarea pielii uscate - la femeile aflate la menopauza, sau la persoanele care au un regim vegetarian si o dieta cu nivel scazut de acizi grasi.
     4. Foarte eficient in vindecarea arsurilor solare, a eczemelor sau ulceratiilor aparute in urma radiatiilor solare, datorita actiunii benefice a betacarotenului aflat in cantitate mare .
     5. Uleiul de catina are efecte de intinerire si regenerare, fiind folosit in multe tratamente naturiste.
     6. Previne depigmentarile pielii provocate de imbatranire.
     7. Poate fi utilizat in tratarea psoriazisului, a dermatitelor si a altor rani.
     8. In cazul cicatricilor care se vindeca greu, tratarea cu ulei de catina contribuie la obtinerea unor rezultate incredibile.
     9. Acest ulei vegetal, te scapa de acnee si ajuta in tratamentul cazurilor de rozacee, datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice. Rezultatul, un ten curat.
     10. Utilizat ca ingredient in mastile pentru par, contribuie la obtinerea unui par mai sanatos si mai stralucitor, datorita amestecului de vitamine, proteine si antioxidanti pe care il contine.
     11. Uleiul de catina este foarte indicat in masajul anticelulitic deoarece este bogat in grasimi de buna calitate si in acizi grasi omega.
     12. Serotonina din uleiul de catina are rolul de a proteja impotriva infectiilor si de a sprijini organismul in vindecarea plagilor greu tratabile.
     13. Ajuta unghiile sa devina mai sanatoase si mai puternice. Prin masajul cu ulei de catina, poti scapa usor de unghiile exfoliate, patate si cu denivelari.
     14. Iti poti prepara singura o crema de maini cu o textura placuta si catifelata folosind cateva picaturi de ulei de catina amestecate cu ceara de albine si cateva picaturi dintr-un ulei esential preferat.


     Din gama produselor fito-dermatocosmetice Live-flo® de la SECOM, am avut deosebita placere sa testez, pe tenul meu uscat si devitalizat, SEA BUCKTHORN PURE SPECIAL OIL. Este un ser de noapte pe baza de catina, cu efect intens regenerator, recomandat de consultantul din magazinul SECOM Mihai Bravu, Bucuresti.
     Totul s-a intamplat datorita campaniei de testare organizata de BUZZStore.



Descriere produs
     - Contine ulei pur de catina alba, provenita din cultura organica, obtinut prin presare la rece.
     - Bogat in vitamine precum A, B1, B2, C, E, F si P, dar si minerale si acizi grasi.
     - Formula bogata in biocomponente cu actiune sinergica antioxidanta, hidratanta, revitalizanta si regeneratoare.
     - Produsul nu contine parabeni.


Mod de prezentare

 

     - Flacon de 30 ml
     - Prevazut cu pipeta, pentru o dozare usoara


Impresii si rezultate
     In cazul acestui produs, a fost o adevarata aventura pana sa intru in posesia lui. Sa va explic de ce.

     De la inceputul conversatiei pe care am avut-o cu consultantul SECOM, mi-a fost recomandat acest produs pentru tratamentul tenului meu devitalizat.
     Pentru exemplificarea calitatilor deosebite pe care le are, domnisoara consultant mi-a pus pe mana o picatura de ulei si a masat bine, urmand ca la finalul discutiei sa vad si un prim efect.
     Asta a fost momentul impactului, acel moment in care ai vrea sa nu mai vezi sau sa auzi de un produs.
     Cand am vazut culoarea galben-maronie pe mana, ma si gandeam cum vor arata fata de perna, cearceaful si patura, doar dupa o noapte de utilizare. De ce? Pentru ca Sea Buckthorn Pure Special Oil este ulei de catina in stare pura si poate da pielii tonuri aurii-oranj, vizibile mai ales in cazul tenului deschis, sau poate pata hainele sau suprafetele cu care intra in contact.
     In prima faza am spus un nu categoric, incercand sa gasesc un alt produs benefic pentru tenul meu. Dupa ce am incercat mai multe uleiuri pe cealalta mana, negasind unul care sa-mi placa suficient de mult, am hotarat ca este momentul sa-mi aleg o crema. 
     Era momentul final al discutiei cand era necesara si indepartarea cu un servetel a uleiului de catina, care, in tot acest timp, actionase benefic, zic eu.
     Cand am vazut cat de catifelata, revitalizata si hidratata a ramas pielea, cata diferenta exista intre cele 2 maini (una tratata si una netratata), intr-un timp atat de scurt, am spus:
     - Il iau! Pe asta, SEA BUCKTHORN PURE SPECIAL OIL, il vreau pentru tenul meu!
     Normal, amandoua am inceput sa radem de comicul situatiei, cum m-am invartit si m-am sucit eu, pana cand am realizat ca recomandarea facuta de consultantul SECOM a fost exact la obiect, plina de profesionalism.


Cum l-am utilizat eu

 

     Prima data am aplicat cu strat subtire doar pe ten. Apoi, in celelalte zile, am facut tratamentul pe ten, gat si decolteu, cu SEA BUCKTHORN PURE SPECIAL OIL, cam la interval de 3 zile.
     Am folosit de fiecare data doar cateva picaturi de ulei pe care le-am intins bine pe ten pana aproape a intrat in piele.
     Am lasat apoi sa actioneze, seara, un minim de 2 ore. O singura data l-am folosit pe timpul noptii, cand am pus pe perna un prosop si m-am invelit doar cu un cearceaf, de frica sa nu murdaresc totul in jur.
     Dupa ce a expirat timpul de actionare, m-am spalat bine cu apa calduta si am tamponat fata cu un prosop.


Concluzie
     - Efectele s-au vazut inca de la prima folosire, iar eu am fost foarte entuziasmata sa continui, pentru ca mi-au placut transformarile.
     - Dupa cateva utilizari, imi place cum mult cum arata tenul meu. Diferenta dintre cum era inainte si cum arata acum, este ca de la cer la pamant!
     - Tenul si-a schimbat textura, este mai neted si parca incep sa intineresc :) Pielea nu mai este lasata, este mai ferma.
     - Am obtinut o imbunatatire a elasticitatii pielii, o hidratare in profunzime si o catifelare pe care n-am mai avut-o de cand eram copil.
     - Este produsul de care m-am indragostit iremediabil pentru ca are si o actiune vizibila asupra ridurilor “laba gastii” de la ochi si asupra ridurilor din jurul gurii.
     - Regenerarea pielii este vizibila.
     - Este cel mai bun produs pentru ten pe care l-am folosit pana acum si inlocuieste cu brio cremele mele antirid cu acid hialuronic.
     - Am primit complimente si am fost intrebata ce am facut ca tenul meu sa arate atat de bine - catifelat, cu pielea intinsa si plina de viata.
     - Astept acum sa vina vara, sa ma protejez cu SEA BUCKTHORN PURE SPECIAL OIL din gama Life-flo® de la Secom impotriva arsurilor provocate de razele puternice ale soarelui. 

     Eu nu ma mai despart de el!!!!! Pentru mine, face minuni!


     RECOMAND acest produs tuturor femeilor care isi doresc regenerarea, hidratarea, tonifierea pielii uscate si devitalizate, si tuturor celor ce vor sa combata aparitia si adancirea ridurilor.


20 de comentarii:

  1. Cred ca este un produs foarte bun, mai ales pentru tenul cu ceva probleme de hidratare. Trebuie sa-l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-l recomand cu drag! Il poti cumpara din magazinele Secom, unde gasesti si alte produse foarte bune in gama Life-flo.

      Ștergere
    2. Buna ziua .am niste pete maronii pe fata si am vazut k uleiul de catina mai sus prezentat este ptr asemenea pete.cum il aplic??trebuie sa il amestec cu ceva?va multumesc

      Ștergere
    3. Buna Raluca! Pentru petele maronii de fata eu iti recomand intai sa mergi la un medic dermatolog ca sa vezi cauzele aparitiei lor. Medicul iti va spune daca este recomandat pentru tine Uleiul de Catina si cum sa-l folosesti. Eu il folosesc doar pentru ca am tenul uscat, devitalizat.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc "Persoana fara nume" :)))) Cred ca te-ai grabit sa scrii si ai uitat sa te semnezi.

      Ștergere
  3. De vreo 2 ani eu nu mai folosesc nicio crema pentru ten ci numai uleiuri. Acum folosesc ulei de argan dar mi-a placut ceea ce ai scris si voi incerca si eu uleiul de catina de la Secom

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca esti adepta uleiurilor. Daca vrei, am un voucher de 25 lei pentru produse Life-flo de la Secom.

      Ștergere
  4. Si eu folosesc uleiuri si extracte naturale, iar uleiul de catina este printre preferate.Totusi,nu imi place mirosul...De obicei adaug o picatura de ulei de lavanda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super, vad ca suntem tot mai multe adepte ale produselor cu extracte naturale. Secom are o gama variata de uleiuri. Poti sa intri pe site sa vezi! :)

      Ștergere
  5. Foarte interesant articolul! Cu siguranta voi folosi si eu uleiul de catina pentru par si pentru unghii, deoarece am slăbit foarte mult in ultima perioada, iar unghiile si parul au de suferit după astfel de perioade.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucura decizia ta. La Secom gasesti consultanti foarte bine pregatiti care te pot indruma sa-ti alegi produsele care ti se potrivesc.

      Ștergere
  6. Deja m-ai facut curioasa, sunt tentata sa il cumpar si eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte intersant si bine de stiut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Folosesc uleiul de catina pentru proprietatile sale terapeutice. Mai multe detalii am postat aici http://rcaieftin-timisoara.ro/blog/de-ce-sa-oferi-un-cos-de-cadouri-cu-ocazia-craciunului/

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt cu moralul la pamint,nu foloseam nici o crema inainte de a depista ca am tenul uscat... dupa un timp sa inceput a irita...am folosit niste cremuri ziua si noaptea, nu stateam in dus mai mult de 10 minute ( aburi ) , parca incepuse se linisteasca , apoi iar niste besicute rosii... care doar stateau urit.. fara ca sami provoace disconfort..apoi am folosit un crem natural pe baza de aloe...iar am vazut ca are efecte ... tenul meu e elastic ,( problema cu tenul uscat sa rezolvat) dar cu besicutele NU ... le am si numi trec ... voi incerca cu uleiul acesta ... sper sa vad efecte ca deja nu mai pot...ma gindesc ca poate fi din cauza dietei( nu consum acizi grasi) sau e din cauza la vreun aliment.. care-mi provoaca vreo reactie alergica dar repet( nu ma maninca, nu ma ustura ) doar stau urit...cer scuze de postare lunga

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt cu moralul la pamint,nu foloseam nici o crema inainte de a depista ca am tenul uscat... dupa un timp sa inceput a irita...am folosit niste cremuri ziua si noaptea, nu stateam in dus mai mult de 10 minute ( aburi ) , parca incepuse se linisteasca , apoi iar niste besicute rosii... care doar stateau urit.. fara ca sami provoace disconfort..apoi am folosit un crem natural pe baza de aloe...iar am vazut ca are efecte ... tenul meu e elastic ,( problema cu tenul uscat sa rezolvat) dar cu besicutele NU ... le am si numi trec ... voi incerca cu uleiul acesta ... sper sa vad efecte ca deja nu mai pot...ma gindesc ca poate fi din cauza dietei( nu consum acizi grasi) sau e din cauza la vreun aliment.. care-mi provoaca vreo reactie alergica dar repet( nu ma maninca, nu ma ustura ) doar stau urit...cer scuze de postare lunga

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu sunt cu moralul la pamint,nu foloseam nici o crema inainte de a depista ca am tenul uscat... dupa un timp sa inceput a irita...am folosit niste cremuri ziua si noaptea, nu stateam in dus mai mult de 10 minute ( aburi ) , parca incepuse se linisteasca , apoi iar niste besicute rosii... care doar stateau urit.. fara ca sami provoace disconfort..apoi am folosit un crem natural pe baza de aloe...iar am vazut ca are efecte ... tenul meu e elastic ,( problema cu tenul uscat sa rezolvat) dar cu besicutele NU ... le am si numi trec ... voi incerca cu uleiul acesta ... sper sa vad efecte ca deja nu mai pot...ma gindesc ca poate fi din cauza dietei( nu consum acizi grasi) sau e din cauza la vreun aliment.. care-mi provoaca vreo reactie alergica dar repet( nu ma maninca, nu ma ustura ) doar stau urit...cer scuze de postare lunga

    RăspundețiȘtergere