luni, 25 ianuarie 2016

Prajitura cu visine




     Desi nu este vara si nu este sezonul visinelor, gerul de afara merita combatut cu o prajitura facuta in casa. Este buna oricand, mai ales daca ati pus deja visine la congelator. 
     Azi va prezint o prajitura simpla si pufoasa, care a mai incalzit atmosfera si ne-a delectat papilele gustative.

Prajitura cu visine

     Ingrediente:
Ou - 6 bucati
Zahar - 400 g
Lapte - 12 linguri
Faina - 300 g
Zahar vanilat - 2 pliculete
Coaja de lamaie - 1 lingurita
Visine - 1 kg
Zahar pudra vanilat - 2 linguri

     Mod de preparare:


     - Se scot samburii de la visine cu aparatul special sau cu o agrafa. Daca aveti visine puse la congelator, le scoateti sa se dezghete intr-o strecuratoare, cu cel putin 1 ora inainte.


     - Se freaca galbenusurile cu 200 g zahar si zaharul vanilat pana devine o spuma, se adauga coaja de lamaie si se uniformizeaza.


     - Agaugam 6 linguri de lapte si faina, alternativ, amestecand continuu.


     - Albusurile se bat spuma, se amesteca cu 6 linguri de lapte si 200 g zahar si se bat in continuare.


     - Se amesteca cele doua compozitii cu grija, de jos in sus, infasurat.


     - In tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si presaram 3/4 din cantitatea de visine.
     - Se baga la cuptor cam 10 min, dupa care scoatem tava si punem restul de visine.
     - Bagam iar la cuptor cam 15-20 min pana se coace complet (testul scobitorii).


     - Scoatem din cuptor prajitura, o pudram bine cu zahar pudra vanilat.
     - Se taie doar dupa ce se raceste.

     Secretele bucatarului:
     - In loc de lapte putem pune apa, iese la fel de gustoasa si pufoasa.


Pofta buna!



2 comentarii: