miercuri, 20 ianuarie 2016

Caserola rapida a lui JAMIE OLIVER



     Cine nu a auzit de Jamie Oliver si ale sale inventii din domeniul gastronomic atat de utile, gustoase, hranitoare si usor de pregatit?
     Caserola de mancare este ideala in orice situatie, mai ales pentru un mic dejun rapid pregatit, sau o cina hranitoare si savuroasa. Variante se pot inventa o multime, functie de gustul fiacaruia, de proodusele pe care le avem in casa si de combinatiile indragite.
     Una dintre cele mai bune caserole este facuta din ingrediente pe care nu exista om sa nu le adore.

     Iata reteta pentru una din variantele de Caserola rapida a lui Jamie Oliver!

     INGREDIENTE:
- 1 paine (cam de 250 g) taiata felii
- 1 praf de sare
- 1 ceapa mica, tocata
- 1 ardei galben mediu, tocat marunt
- 1 ardei rosu mediu, tocat marunt
- 5 oua mari
- 200 ml lapte
- 3/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 200 g branza Cheddar sau cascaval
- 200 g sunca
- unt (pentru uns tava)
- ulei (pentru calit)

     PREPARARE:
     Se unge o forma de yena cu unt si se preincalzeste cuptorul la treapta mare.

 

     Se caleste ceapa, impreuna cu praful de sare, intr-o tigaie pana devine usor translucida si se inmoaie (2 - 5 minute). Se adauga ardeii tocati si se lasa totul pe foc pentru inca 3-5 minute.

  
 

     Se acopera fundul formei de copt cu un strat de felii de paine. Deasupra se toarna jumatate din legumele calite, jumatate din cantitatea de sunca taiata si jumatate din cea de branza/cascaval ras. Se repeta procedeul, incepand cu painea si terminand cu cascavalul.
     Intr-un bol mediu, se bat bine ouale cu laptele, sarea si piperul si se toarna peste continut.

     Forma de yena se tine la cuptor pentru 35 de minute (daca este nevoie, se poate lasa pana la 45 de minute, functie de cuptor).


Pofta buna!

Un comentariu: