marți, 7 aprilie 2015

Jingle - am gasit rochie violet eleganta


     Culoarea anului este marsala. Si ce daca? Eu sunt mai rebela din fire si cred ca nici macar nu mi se potriveste aceasta culoare. Eu vreau altceva, vreau o rochie violet. De cateva saptamani tot caut o rochie eleganta prin magazinele din oras sau in cele online. Inutil. Am cutreierat magazinele pana acum si nu am gasit nimic care sa satisfaca toate exigentele mele. Sa va spun ca ma dor picioarele de cat am umblat? Singura solutie care mi-a ramas este cautarea online, in magazinele de specialitate. Dupa cateva ore, deja m-am plictisit sa tot deschid zeci de pagini cu magazine, sa compar preturi, modele si culori, pentru ca tot nu am gasit ce imi doream. In disperare de cauza, am incercat alta varianta, asa ca am trecut la motoarele de cautare, de unde sa-mi aleg culoarea si tipul de rochie si asa am dat peste motorul de cautare Jingle.

     Nici nu va inchipuiti cat de mare mi-a fost bucuria cand am vazut cat de usor pot sa-mi aleg un articol de imbracaminte, incaltaminte sau orice accesoriu! Printr-un mod de functionare simplu si intuitiv, acest motor de cautare pentru produse din magazinele online romanesti simplifica alegerea unui articol functie de denumire, culoare, marca/brand sau de magazinul dorit.
     Cum procedezi?

Eu am introdus expresia rochie violet eleganta pe Jingle.ro si mi-au aparut toate produsele aflate in magazinele online care s-au inscris in acest sistem si care au avut in titlu expresia cautata de mine. Zeci de rochii! Nu va uitati ca in poza sunt doar cateva, lista este foarte lunga! Au aparut si palete de culori asortate, sugestii care m-au ajutat foarte mult pentru cautarea ulterioara a pantofilor si posetei care sa se asorteze perfect cu rochia.

Apoi am schimbat modul de cautare dupa “rochie violet” si au aparut alte modele, de zi, de seara, din dantela, cu imprimeuri, etc.

     O facilitate importanta si inovatoare mi s-a parut cautarea produselor dupa nuanta de culoare. Exista o corespondenta perfecta intre culoare afisata si cea din realitate datorita unui algoritm avansat de detectare a culorii produsului, chiar si in cazul in care imaginile ocupa suprafete foarte mici, ca in cazul lenjeriei intime.
     Fiind dotat cu un dictionar de culori, motorul de cautare Jingle.ro recunoaste si acele culori mai putin uzuale, de exemplu “cafea cu lapte”.
     Este un motor de cautare produse conceput special pentru limba romana, de aceea contine un dictionar de sinonime. Totodata, cautarea se face chiar daca se folosesc declinari ale termenilor cautati: pentru cautarea "ceasuri" sunt returnate rezultate si pentru cuvantul “ceas”.
     In cazul unor mici greseli de scriere, de exemplu cand in loc de “pantofi” tu ai scris “ptnofi”, acestea sunt detectate si corectate automat.
     Jingle.ro nu este un comparator de preturi, el ne ajuta doar in cumparaturile online sa descoperim usor acele magazine de unde putem achizitiona produsele dorite. Avem posibilitatea de a stabili si un interval de pret, functie de buget, pentru a restrange cautarile.

 
     Pornind de la paletele de culori asortate ce mi-au aparut la prima cautare “rochie violet eleganta”, mi-am incercat norocul cu “pantofi turquoise” si “poseta turquoise” si am fost atat de incantata de rezultatele obtinute, incat am petrecut cateva ore in fata calculatorului, descoperind toate facilitatile acestui motor de cautare.

     Sa recapitulam care este Tehnologia Jingle.ro:
Specializare pe limba romana
     - Stemming avansat - cauta diferitele declinari ale termenilor cautati.
     - Foloseste un Dictionar consistent de sinonime in limba romana.
     - Este dotat cu un Dictionar de culori si recunoaste si culorile mai puțin uzuale.
     - Spellchecking - detecteaza automat greselile de scriere si ofera corectie automata.

Algoritmi avansati de detectie a culorilor produselor
     - Detectia culorilor relevante din imaginile de produs chiar daca ocupa o suprafață foarte mica din imagine.

Alte functionalitati de Cautare
     - Faceting
     - Sugestii de culori asortate la cautarile dupa culoare

     Atentie! Jingle.ro NU comercializeaza produsele prezentate pe site. Este important de stiut ca pentru detalii suplimentare privind un articol, trebuie sa va adresati cu o intrebare magazinului online care il comercializeaza.
     Numarul produselor din platforma Jingle a depasit de curand 3.000.000, in sistem fiind inscrise peste 700 de magazine. Super! Atatea magazine la un loc descoperite cu un singur click!
     Daca vrei sa-ti inregistrezi magazinul online, o poti face foarte usor completand formularul disponibil pe site, folosind pagina Adauga Magazin.

     Pe mine m-a ajutat foarte mult Jingle.ro. Am reusit sa-mi gasesc rochia mult dorita, pantofii si poseta in culori care sa se asorteze si voi continua sa-mi aleg produsele utilizand acest motor de cautare perfect, inventie romaneasca de care sunt foarte mandra!



UPS… am gresit cuvantul, dar Jingle.ro m-a corectat rapid! :))

2 comentarii: