miercuri, 8 aprilie 2015

Despre alergii si gastrita cu Vivat Familia


"Sanatatea nu reprezinta totul, dar fara sanatate nimic nu conteaza."
(Schopenhauer)

     Foarte adevarata afirmatia! Este necesar sa avem sanatate fizica, mentala, emotionala si spirituala ca sa ne putem bucura de viata. Din pacate, de cele mai multe ori, sanatatea devine importanta pentru noi doar atunci cand lipseste. Atunci incepem tot mai des sa ne uram “Sanatate, ca-i mai buna decat toate!” si sa o cautam pe la medici si in farmacii.
     Niciodata nu stim prea mult despre sanatate, cu atat mai putin despre boli - cum apar, ce tipuri de complicatii aduc cu ele, care este tratamentul si, cel mai important, care sunt masurile preventive. 

     Cele 6 secrete despre sanatate, pe care le-am aflat eu de la o farmacista sufletista, te pot ajuta si pe tine sa ai o viata lunga:
     - Ai grija ce mananci! 
     - Ai grija ce bei!
     - Ai grija la boli!
     - Ai grija la stres!
     - Ai grija la exercitiile fizice!
     - Ai grija la somn! 
     Eu as adauga si un al 7-lea secret: atunci cand ai nevoie de o farmacie, frecventeaza una dintre farmaciile independente Vivat Familia, pentru ca aici se promoveaza un stil de viata sanatos. Farmacisti bine pregatiti, amabili si saritori, iti vor oferi mereu sfaturi specializate despre medicamente si tratamente, dar si despre alimentatie si sanatatea familiei, sfaturi pentru o viata sanatoasa si lunga.

     Cum recunosti o farmacie independenta Vivat?


     Cand esti pe strada, uita-te dupa o farmacie independenta, semnalizata Vivat. Acolo vei gasi trusa Vivat - setul de medicamente adaptat nevoilor tale si celor dragi tie, in functie de sezon. 
     Stii ce ti-ar putea fi de folos chiar acum? In perioada 09.04.2015 - 24.05.2015, se desfasoara Campania 7 - Primavara, “Cu trusa primaverii te bucuri de natura!”

     Platforma online m-a ajutat sa gasesc mai multe informatii despre gastrita, boala de care suferim de cativa ani eu si baiatul meu. Am invatat de cate feluri este gastrita, ce complicatii pot apare si care este tipul de tratament pentru fiecare caz. Masurile preventive si sfaturile suplimentare fata de indicatiile medicului sunt mereu binevenite!
     Ce trebuie sa faci pentru a evita de la bun inceput aparitia unei gastrite?
     - Sa nu consumi niciodata medicamente analgezice pe termen lung, fara reteta.
     - Sa discuti dozajul si durata de administrare al acestora cu medicul curant.
     - Sa eviti consumul exagerat de substante care stimuleaza productia de acid gastric cum ar fi alcoolul, cafeaua, ceaiul, nicotina sau sucuri de fructe citrice.

     Din pacate, ca urmare a tratamentului pentru gastrita pot apare alergii la medicamente, in special la analgezice, asa cum a patit fiul meu. Alergiile sunt mereu insotite de mai multe simptome: inflamatii, senzatii de mancarime, inrosirea ochilor, stranutul, inflamarea mucoasei nazale sau dificultate la respiratie. Lui i se umfla fata, nasul si buzele si ii apareau bube rosii pe corp si fata, de la... algocalmin, aspirina si paracetamol. 
     Cel mai greu de depistat este sursa care a provocat alergia. In general se fac teste de piele cu diferite substante si daca apare inrosirea, mancarimea sau apar inflamatii ale zonelor testate, atunci sunt descoperite cauzele alergiilor. 
     Intr-o viata trepidanta, asa cum este cea pe care o traim noi, stresul poate agrava alergiile deja existente. Fiecare dintre noi se confrunta la un moment dat cu un tip de afectiune despre care am vrea sa aflam cat mai multe pentru a putea stopa evolutia, ajungand astfel mai rapid la vindecare.

     In farmaciile independente Vivat Familia gasesti cele mai eficiente tratamente la cele mai mici preturi, pentru ca familia ta face parte din marea familie Vivat in care s-au reunit sa-si aduca aportul farmacisti, doctori si producatori. De cate ori ai nevoie, aici gasesti experti care sunt interesati de starea ta de sanatate, acei oameni mereu pregatiti cu cele mai bune sfaturi de specialitate alaturi de o gama larga de medicamente si servicii. Nu ti se pare ca esti, deja, cu un pas inaintea bolii?
     Ca si mine, ca si tine, la nivel national, 700.000 de oameni interactioneaza cu Vivat saptamanal. 
     Nu stii cate farmacii Vivat sunt in orasul tau? Pe site gasesti foarte usor lista cu toate farmaciile Vivat Familia din toata tara.


     “Sanatatea nu se poate oferi cuiva in dar, nu se poate cumpara, nici chiar sa o mostenim nu e posibil - ea trebuie doar pastrata.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu