joi, 8 ianuarie 2015

Aparate de sudura de calitate, durabile



     De cele mai multe ori, in activitatile industriale sau casnice ce necesita asamblarea prin sudura a doua sau mai multe piese, este necesar sa se utilizeze acele aparate de sudura care pot asigura efectuarea unor lucrari de calitate. Inovatiile in domeniu au dus la dezvoltarea tehnologiei de sudare, dar si la aparitia unor aparate performante, oferind posibilitatea imbinarii metalelor mai eficienta.

     Inventie foarte populara, una din singurele metode de a imbina doua bucati de metal intre ele, prin topire sau presiune, cu sau fara material de adaos, aparatul de sudura se diferentiaza in functie de tipul dispozitivului pentru reglare a curentului electric. Sunt trei tipuri de aparate de sudura cu arc electric - aparat sudura electromecanic, aparat de sudura controlat electronic cu reglaj cu tiristori si invertoare de sudura. Oricare dintre aceste tipuri de aparate de sudura este recomandat si pentru utilizarile in gospodarie. In ceea ce priveste polaritatea sursei de putere exista doua categorii, reprezentate de aparatele de sudura in curent alternativ AC si aparatele de sudura in curent continuu DC. Nu este un meserias complet cel care nu are un aparat de sudura ales corespunzator procedeului de sudare pe care vrea sa-l folosesca. Si, cum bine stim, procedeele de sudare sunt atat de diferite: - Sudarea prin topire si prin presiune cu energie electrotermica, termochimica sau corpusculara; - Sudarea cu arc electric manuala cu electrozi fuzibili sau nefuzibili, sudarea sub strat de flux si sudarea in mediu de gaze (WIG - wolfram inert gaz, MIG - metal inert gaz, MAG - metal activ gaz, PL - cu plasma).

     Criteriul de alegere a unui aparat de sudura nu trebuie sa fie de tipul celui mai mic pret, ci in concordanta cu mai multe variabile. Vei tine cont de tipul de sudura ce trebuie realizat si locul in care va fi folosit aparatul (pentru uz casnic sau pentru santier) si vei putea alege de la producatori cunoscuti, consacrati deja pe piata romanesca:
     - Telwin, cu o gama de aparate destinata atat pentru uzul casnic, mici reparatii, cat si pentru utilizare profesionala, industriala.
     - Miller, cel mai mare producator de aparate de sudura din America, ale carui produse sunt dedicate sudorilor profesionisti si sunt des intalnite in industria petrochimica, pentru sudura de tevi, in ateliere mecanice, constructii si activitati de montaj naval.
     - Lincoln, producatorul ale carui produse sunt destinate pentru aplicatii atat pe santiere, cat si in cadrul unor ateliere de productie, dovedind o maxima flexibilitate.
     - Kemppi, ce satisface nevoile sudorilor profesionisti cu produse usor de transportat, ideale pentru utilizarea in santier.
     Indiferent pentru care dintre acesti producatori ai opta, este indicat sa urmaresti achizitionarea unui aparat de sudura care sa aiba cat mai multe functii si care sa dureze in timp, iar alegerea este usurata de specificatiile ce pot da indicatii pretioase. 
     
     Exista o gama variata de aparate de sudura: aparate de sudura de tip invertor, aparate de sudura MIG-MAG (pentru incepatori in sudura), aparate de sudura in puncte, aparate de sudura TIG, aparate de sudura tip transformator, aparate de sudura tip redresor, dar si indispensabilele accesorii de sudura. Conform proverbului “Cu cat lucrezi mai bine, cu atat vrei sa lucrezi mai mult”, munca este considerabil usurata si devine mai placuta atunci cand sudura se realizeaza cu aparate de sudura profesionale.

     Daca si tu doresti sa scapi de greutatea generatorului de curent pe care trebuia sa o cari dupa tine, poti opta pentru inlocuirea tehnologiei clasice de sudare prin folosirea procedeului de sudare cu invertoare. Indicator de performanta, semi-profesional sau destinat pentru hobby, un aparat de sudura invertor te va ajuta sa realizezi o sudura mai curata, mai rapida si mult mai usor de executat. Invertorul prezinta numeroase avantaje comparativ cu aparatele de sudura traditionale fiind des utilizat si datorita raportului calitate-pret, iar gama de aparate este foarte variata.

     Ai ceva de sudat? Daca procesul de sudura este o activitate constanta pentru tine, siguranta si protectia reprezinta si ele parti importante. Posibilitatile pe care le ai in ceea ce priveste achizitionarea aparatelor de sudura te vor ajuta sa dobandesti rapid siretlicurile si tehnicile stapanite de orice sudor cu experienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu