joi, 4 decembrie 2014

Scaune auto pentru siguranta bebelusului


     Stim cu totii ca parintii pun pe primul loc siguranta copiilor in timpul deplasarii cu un autovehicul. Scaunul auto pentru copii este extrem de important in timpul mersului si mai nou, conform noului Cod Rutier, este obligatoriu din cauza faptului ca masinile nu au sisteme care sa asigure siguranta copilului. Centurile de siguranta din dotarea autovehiculelor au fost dimensionate corespunzator utilizarii de catre adulti, ceea ce face ca ele sa fie inadecvate pentru dimensiunile copiilor.

     Conform standardelor europene, alegerea corecta a scaunului auto se face luand in considerare atat greutatea copilului cat si varsta acestuia.


     Pentru nou-nascuti si copii cu greutatea pana in 13 kilograme, exista cosulete auto care se asaza cu fata in directia opusa sensului de mers. Ele sunt dotate cu o centura care ii impiedica sa se ridice si ofera protectie atat oaselor cat si organelor interne, care la aceasta varsta sunt foarte vulnerabile. Statisticile arata ca la varste atat de fragede scaunul auto este singurul care poate salva viata bebelusilor.
     Cand copilul creste, scaunul auto trebuie inlocuit cu un model din grupa imediat superioara.


     Pentru cei ce doresc sa faca o investitie pe termen mai lung, exista modele gen fotoliu care se ajusteaza pe latime pentru confortul maxim al copilului si pot fi folosite pentru categoria 0-18 kg. Pentru o pozitionare cat mai corecta a bebelusului in primele luni de viata, fotoliul este prevazut cu un redactor-perna.
     Unele modele sunt dotate cu pernita suplimentara in zona capului si in zona lombara pentru confort sporit si siguranta.
     Scaunele auto trebuie sa aiba sistem de prindere in 5 puncte pentru a impiedica alunecarea si zguduirea in cazul franelor bruste sau accidentelor.
     Exista scaune auto care beneficiaza de sistemul ISOFIX, cel mai avansat sistem de securitate, ce asigura montarea corecta direct in scaunul masinii intr-o pozitie fixa, rigida. In timpul unui impact se va comporta unitar cu restul autovehiculului, fata de situatia in care scaunul este prins cu centurile masinii. Inainte de a achizitiona un scaun auto cu ISOFIX trebuie verificat daca masina are in dotare acest sistem, din fabricatie!
     Materialul din care este fabricat scaunul auto este bine sa fie usor de intretinut pentru cazurile in care copilului i se face rau si vomita sau sunt varsate diferite alimente si lichide.


     Fotoliul auto Guardian Pro de la Kiddy este recomandat pentru grupele 1-2-3 (9-36 kg) si se poate utiliza cam de la 9 luni, pana la 12 ani. 
     Intre 9-18 kg fotoliul se utilizeaza impreuna cu perna frontala pentru protectie in caz de impact ce are rolul de a reduce semnificativ riscul unei accidentari grave in zona cervicala. 
     Husa are un sistem unic de circulatie a aerului cu ajutorul caruia se evita transpirarea.
     Perna pentru sezut este reglabila pe inaltime si extensibila.

     Gratie Marisuca.ro putem achizitiona scaunele auto potrivite pentru copii nostri care sa asigure siguranta in trafic dar si un confort sporit indiferent de grupa de varsta din care fac parte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu