miercuri, 3 decembrie 2014

DecorUrban pentru un oras frumos si modern


     Oricat de mult am incerca sa afisam o indiferenta vis-à-vis de ceea ce sa intampla in orasul nostru privind creerea de spatii verzi si locuri de joaca pentru copii, adevarul iese la iveala pentru ca ne pasa. Poate nu totdeauna o aratam sau exprimam, dar ne dorim orase frumoase in care sa existe si spatii de relaxare sau locuri de joaca pentru copii, locuri in care sa se auda tot mai des rasul cristalin al copiilor si unde noi, cei mari, putem sa petrecem cateva ore de destindere alaturi de copiii nostri, sa-i urmarim cu privirea, sa-i supraveghem si sa-i admiram.

     In ultimii ani au aparut tot mai mult in parcuri locuri de joaca dotate cu mobilier nou, in culori atractive care ofera siguranta in exploatare, potrivite copiilor de diferite varste. Si totusi, inca mai exista spatii intre blocuri, pline de gunoaie, care pot fi amenajate cu putina verdeata si cateva jocuri tematice.


     Gratie unor oameni cu suflet mare, pentru care placerea de a vedea copiii fericiti a devenit un mod de viata, locurile de joaca moderne dotate de Decorurban.ro cuprind echipamente de joaca care permit copiilor sa se joace atat in grupuri organizate cat si individual, stimulandu-le imaginatia. Leagane, balansoare, tobogane, panouri pentru escalada, trambuline, sunt cateva dintre echipamentele care contribuie la dezvoltarea abilitatilor fizice ale copiilor si le permite o dezvoltare normala din punct de vedere psihologic. Pentru copii, joaca este cel mai iubit mod de a petrece timpul, este un bun mod de a socializa cu alti copii si chiar cu adultii.


     Spatiile de recreere destinate celor mici sunt realizate nu doar cu obisnuitele leagane si balansoare, ci presupun si existenta unor echipamentele tematice de joaca de tipul casutelor, turnurilor, labirinturilor, ce au un rol important in dezvoltarea abilitatilor si deprinderilor copiilor. Cetatea din Fagaras, avionul in Brasov, vaporul in Pitesti sunt cateva dintre dotarile parcurilor de joaca cu oaze recreative benefice si distractive intr-un climat de siguranta.


     In imediata vecinatate a locurilor de joaca vor putea fi regasite locuri de odihna pentru insotitorii celor mici. Bancile sunt foarte apreciate atat de tineri cat si de cei mai in varsta pentru ca, oricata energie ar avea si oricat de multa miscare ar vrea sa faca, oamenii tot mai obosesc din cand in cand iar bancile sunt percepute ca o binecuvantare.


     Pentru iubitorii de sah, tot mai multe parcuri, mari sau mici, au inceput sa fie dotate cu mese de sah din plastic, lemn, sticla, metal sau piatra, unde se incing adevarate campionate de sah pentru amatorii de jocuri neoficiale sau partide de nivel superior pentru participantii la concursuri.


     Foarte apreciate de locatarii oraselor, ce au si o mica curte sau gradina in spatele blocurilor in care locuiesc, sunt pergolele din lemn realizate dintr-o retea de grinzi de lemn sustinute de siruri de coloane, de stalpi, pe care se intind plante agatatoare decorative. Relaxarea pe o banca, sub o bolta verde, la o mica sueta alaturi de cunoscuti, cand zilele toride te indeamna la aer curat si racoare seara, este cel mai frumos lucru care ar putea sa se intample dupa o zi istovitoare de munca sau alergatura.

     Gratie Decorurban.ro putem schimba peisajul urban si putem transforma un oras anost intr-un oras curat, modern si inteligent amenajat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu