vineri, 10 octombrie 2014

Aventura, pasiune, adrenalina!


     Dintotdeauna ne-am dorit sa ne autodepasim, am cautat sa simtim sau sa traim ceva mai deosebit decat faptele ce caracterizeaza viata cotidiana.
     Ca multi altii, datorita vietii tot mai sedentare care caracterizeaza lumea moderna, am ajuns sa simt o nevoie tot mai mare de a elibera energia acumulata peste zi. Practicand sporturile traditionale am ajuns pe o linie mediana deoarece imi lipsesc emotiile puternice, extreme, care sa-mi ofere o noua perspectiva asupra vietii.
     Daca iti plac traseele abrupte in care poti sa mergi pe langa prapastii adanci, catararile pe stanca, traseele suspendate si tiroliana, atunci te incadrezi cu succes in grupul nostru iubitor de adrenalina.

In vena mea, ca in poveste,
Adrenalina sta sa arda
Si urca pe inalte creste
Adesea ajutata de o coarda.

     Vara aceasta am fost impreuna cu prietenii intr-o frumoasa si instructiva excursie prin tara dar a lipsit acel ceva care sa trezeasca senzatii si emotii de neuitat, cu o singura exceptie: salina Praid, aflata la 120 de metri sub pamant, care isi asteapta turistii dornici de aventura. Fiind in trecere, nu am avut timp sa ne urcam in copaci, sa ne dam cu tiroliana sau sa ne cataram cu coarda. Dar am promis ca ne vom intoarce anul viitor si la sugestia mea, organizator de aventuri mai altfel, vom petrece o zi intreaga in acest loc minunat. Zidurile din sare, traseele suspendate si tiroliana inseamna sanatate, aventura, adrenalina, adica tot ceea ce avem nevoie pentru o stare de bine.
     Cand ne-am intors din excursie, stand la un mic si o bere, am inceput deja sa planuim noua noastra aventura. Mai greu a fost pentru mine sa fac lista cu toate cele necesare intregului grup. Am pornit intai de la costumatie care ne-am dorit sa fie identica pentru toti, sa ne desprindem din anonimat atunci cand vom invada salina. Am ales imbracaminte din bumbac 100%: tricouri imprimate fosforescente si cate o pereche de pantaloni camuflaj cu buzunare in fata, in partile laterale si la spate. Aici am fost toti de acord ca sunt cei mai tari pantaloni pentru drumetii si catarari. Imbracamintea din bumbac este, pentru noi, cea mai sanatoasa alegere deoarece asigura confortul necesar, retine transpiratia, are rezistenta, durabilitate, ne fereste de alergii, atat vara cat si iarna.
     Ne vom face aparitia la intrarea in salina in aceste hanorace de camuflaj pe care, posibil, nu le vom tine prea mult pe umeri datorita agitatiei care ne asteapta.


si nu vom uita de gentile de umar cu 9 buzunare!!!


     De multe ori ne-am temut de anumite senzatii si emotii deoarece ne imaginam ca ne vom pierde simtul controlului sau ca vom fi epuizati de acestea. Atat din punct de vedere fizic, cat si emotional, am fost obisnuiti cu anumite restrictii, pe care noi cu siguranta le vom depasi atat timp cat grupul va ramane compact.
     Lista a continuat cu multe alte obiecte de stricta necesitate: genunchere si cotiere, termosuri, lanterne, bricege, ochelari de soare… si niste ecusoane Vultur Argintiu tare dragalase si expresive.
     Ups… uitasem de incaltaminte!


     Jocurile din Parc Aventura, traseele suspendate si tiroliana, catararea pe stanca in deplina siguranta si gimnastica cu antrenor in salina, toate ofera adrenalina din plin amatorilor de senzatii noi, adica noua. Libertate, detasare, adrenalina si veselie in adancul pamantului! 


     Cam asta ne asteapta anul viitor...

Un comentariu:

  1. Articolele de tip militar mi se par cele mai bune, durabile mai ales pentru aventuri de tip survival, ele fiind concepute pentru conditii vitrege.

    RăspundețiȘtergere