vineri, 18 iulie 2014

Naturya - Seminte Naturale Chia


     Dictonul lui Hipocrate era “Alimentele trebuie sa fie medicamentele voastre si medicamentele voastre sa fie alimentele”.
     Daca vreti sa evitati impactul cu boala, sa va bucurati de sanatate si sa ramaneti in forma cat mai multa vreme, puteti apela la hrana vie. Prin hrana vie, toate toxinele sunt dizolvate si eliminate. Produsele naturiste ofera solutii viabile pentru diabetici, pentru cei care fac sport si isi doresc sa slabeasca, pentru vegetarieni, pentru cei care vor sa-si schimbe modul de viata si sa se umple de sanatate.
     Atat in viata reala cat si pe internet sunt foarte multe magazine de produse naturiste, dar cate dintre ele ofera un pret bun si calitate? 
     Naturya este un magazin online de incredere ce comercializeaza pulberi organice din ingrediente 100% naturale, care nu contin coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali - adica vitalitate, buna dispozitie si energie, ambalate si livrate cu profesionalism!


     In ultima vreme tot mai multe persoane au inceput sa consume Chia Seminte Naturale Naturya pentru ca au niste proprietati extraordinare, pe langa vitamine si minerale, fiind tot mai des recomandate de nutritionisti pentru alimentatia zilnica.


     Semintele de chia sunt niste seminte ovale, pestrite, frumos colorate (cafeniu deschis, alb, maro si negru) ce fac parte din familia salviei (Salvia hispanica L), fiind printre cele mai marunte seminte din lume. Ele se gasesc din abundenta in sudul Americii (unde au fost cultivate de azteci inca din epoca precolumbiana). Semintele de chia au reprezentat un ingredient apreciat atat in hrana de baza a aztecilor si mayasilor cat si o parte importanta a ritualurilor lor religioase. 
     In scrierile vechi ale aztecilor semintele de chia au fost descrise ca fiind ”cele mai complexe surse de energie si putere” si o singura lingurita cu seminte de chia era suficienta unui razboinic aztec intreaga zi.
     In zilele noastre reprezinta ”ingredientul minune” din dieta raw.
     Sunt bogate in acizi grasi omega 3, omega 6, omega 9, antioxidanti, fibre, calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier si reprezinta o sursa importanta de proteine vegetale si aminoacizi esentiali, ajuta digestia si regleaza colesterolul.
     Semintele de chia sunt nutritive, energizante, usor digerabile, versatile, scad poftele si contin:
     - de peste 30 de ori mai multi antioxidanti decat afinele,
     - de 5 ori mai mult calciu decat laptele integral,
     - de 3 ori mai mult fier decat spanacul,
     - de 15 ori mai mult magneziu decat broccoli,
     - de 8 ori mai mult omega 3 decat somonul,
     - de 2 ori mai mult acid folic decat sparanghelul,
     - cu 25% mai multe fibre decat semintele de in,
     - de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele,
     - de 3 ori mai multa fibra decat ovazul,
     - de 2 ori mai multe proteine decat orice fel de fasole, samanta sau cereala,
     - de 2 ori mai mult potasiu decat bananele,
     - nu devin rancede.
     Absorb o cantitate de apa de 9 ori mai mare decat greutatea lor si nu contin gluten. Se pot consuma ca atare sau se pot adauga in diferite bauturi, budinci, iaurturi, deserturi, in paine, salate, sosuri, etc.
     Se gasesc in lista superalimentelor cu continut ridicat de Omega 3, doborand mitul ca sursa principala de Omega 3 este uleiul de peste. Datorita continutului crescut in Omega 3 si acid alfalinolenic, dar a continutului scazut de calorii, semintele de chia sunt un ingredient ideal pentru orice dieta de slabit.
     Regleaza tranzitul intestinal, sunt foarte bune pentru diabetici atat prin indicele glicemic mic, cat si prin faptul ca imprima o digestie lenta.
     Sunt folosite de atleti pentru rezistenta si hidratarea pe care le-o ofera, inhiband apetitul.
     Sunt des folosite in diete de scadere ponderala intrucat induc satietatea dupa consumul unei cantitati mici de seminte.

     Pentru ca sunt atat de sanatoase organismului, vi le recomand cu mult drag!

     Eu am inceput deja sa le consum pentru ca:
Trupul meu e rupt din pamant,
Din plante am cules ce e sfant.
Dar ce gand ma abate?
… Sa caut minunile in plante,
Cand soarele, luna si vraja de flori,
Nasc din creuzetul de forte aceste tainice splendori.


2 comentarii:

  1. SEMINTELE SUNT IZVOR DE SANATATE / TE SCAPA DE NECAZURI SI DE MULTE ALTE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, mai ales semintele de chia care sunt atat de versatile.

      Ștergere