vineri, 4 iulie 2014

Campionatul Mondial - Caini de salvare


     Am aflat cu placere despre Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare care se va desfasura in Italia, la Torino, in perioada 20 - 24 august 2014.
     Cainii pentru salvarea vietilor omenesti in situatii critice se pregatesc intr-un centru pilot national de cautare si salvare - Centrul de Educare Canina (CDeC). Ei pot salva orice vietuitor de sub daramaturi, de pe terenuri accidentate, din inundatii, din medii toxice sau incendii.
     Datorita performantelor recunoscute la nivel international, CEdC va reprezenta Romania, pentru a doua oara consecutiv, la cel mai important eveniment chinologic mondial.
     Din pacate, echipajul format din sase caini impreuna cu stapanii lor, nu are sustinerea financiara necesara pentru deplasarea pana in Italia si implicit participarea la acest campionat. Si este pacat, trebuie sa-i ajutam cumva, trebuie sa facem cunoscuta aceasta situatie pentru a reusi sa strangem impreuna suma necesara si pentru a-i ajuta sa gasesca sponsori.
     
     Daca doriti sa faceti o donatie, acestea sunt conturile:
Asociatia Centrul National de Educare Canina, banca BRD sucursala Craiova,
cod IBAN : RO17BRDE170SV85727541700 – cont in euro, SWIFT : BRDEROBU,
cod IBAN: RO06BRDE170SV37720521700 – cont în lei
     
     Sa nu aveti impresia ca banii vor ajunge in buzunarul cuiva, absolut toti banii vor ajunge la Asociatia Centrul National de Educare Canina.
     M-am gandit sa adopt si eu, virtual, unul dintre acesti caini minunati. Mi-a fost greu sa aleg pentru ca toti sunt minunati, au performante si inspira multa incredere.


     In final, l-am ales pe Labradorul retriever Neky Liguard, antrenat de Liviu Ionescu, presedintele Centrului National de Educare Canina, care a castigat si marele premiu „Caine de Salvare campion AchR 2011“, cu cel mai mare punctaj inregistrat in competitie. Neky este puiul Kapei, detinatoarea titlului de Campioana Internationala de Lucru.
     Cu siguranta dintr-o campioana nu putea sa iasa decat tot o campioana, un caine superb de o rara frumusete, cu privire inteligenta care imi inspira multa siguranta. Iubesc performanta si vreau sa ajut.
     „Este considerat cel mai rapid câine de salvare din România. Neky este foarte dornică de a lucra. Intră în priză de cum îi pui hamul pentru antrenament. Tratamentul ei special constă în a o băga mereu în seamă şi în plăcerea de a se juca cu familia“, a povestit Liviu Ionescu, mentionand ca Neky este si vicecampioana de frumusete.
     
     Va prezint toata echipa, poate veti indragi si voi unul dintre acesti minunati caini salvatori, impreuna cu stapanii lor.
     1. Liviu Ionescu – cu labradorul Neky Liguard – triplu campion national RH FL, atat la individual cat si pe echipe IPO-RM, locul 9 la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012- FCI WCH (din Top 100), campion international;
     2. Corina Diaconu – cu labradorul Nesie Liguard – campion national la individual RH T, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;
     3. Carmen Popescu – cu labradorul Yaro Pit Black Tiger – vicecampion national RH FL, campion national pe echipe IPO-RM;
     4. Elvis Tița – cu ciobanescul alb elvetian Dias – vice campion national IPO-RM;
     5. Daniel Oacă – cu labradorul Next Liguard – vice campion national RH F, vicecampion national cu echipa IPO-RM, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;
     6. Robert Berendei – cu labradorul Edelhund Aldo Goldi – campion pe echipe IPO-RM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu