sâmbătă, 10 mai 2014

Festival International Teatru Sibiu 2014


     In fiecare primavara in Sibiu are loc Festivalul International de Teatru (F.I.T.), considerat cel mai mare festival de teatru din sud-estul Europei. In acest an in perioada 6 – 15 iunie se desfasoara cea de-a XXI-a editie a F.I.T. de la Sibiu sub genericul „Unicitate in Diversitate”. 
     In 2013 am vrut sa merg la Sibiu sa ma bucur de acest festival complex, dar nu am reusit. L-am urmarit in schimb de la distanta, in special prin intermediul SibFest care ne-a tinut la curent cu desfasurarea de mare anvergura.



     F.I.T. Sibiu aduna laolalta unii dintre cei mai proeminenti artisti nationali si internationali, imbinand cultura Europei centrale si estice cu cea a occidentului. Aici sunt descoperite noi tehnici de exprimare teatrala pe o scena imensa care inglobeaza intregul oras Sibiu. Ne asteapta spectacole de dans, teatru, muzica si circ, spectacole de strada programate zilnic in Piata Mare, pe strazile orasului vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului. Strazi pline tot timpul zilei, nopti magice, teatrul strazii si artificiile de final, sunt cateva din momentele valoroase si pline de incarcatura emotionala.


     Festivalul de la Sibiu ofera, cu fiecare editie, spatiul propice inventiei, experimentului, dialogului si actiunilor culturale, transformand-ul in cel mai inedit si spectaculos mod de exprimare al unei comunitati inzestrata cu multa spiritualitate si atitudine.
     Anual, F.I.T. reprezinta un eveniment unic in viata locuitorilor din Sibiu, al intregii tari, inclusiv al intregii Europe si isi propune sa promoveze teatrul romanesc si international de cea mai buna calitate. Sunt prezentate cele mai reprezentative spectacole ale momentului!



     Mi-ar place sa pot urmari acest festival de la fata locului, sa fiu printre cei care relateaza evenimentele din culisele Festivalului International de Teatru de la Sibiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu