miercuri, 16 aprilie 2014

Idei pentru un cadou bio


     Cand spunem bio, spunem sanatate, iar sanatatea se reflecta in frumusete. 
     Produsele bio reprezinta cea mai noua tendinta in ceea ce priveste modul de a trai sanatos, folosind plante si ingrediente organice, care nu au fost modificate genetic.

     De cate ori vreau sa fac un cadou, ma gandesc la ingredientele naturale care au o actiune delicata asupra pielii, sau asupra organelor interne, la beneficiile pe care le aduc in ameliorarea unor probleme de sanatate si la actiunea terapeutica pe care ne-o confera, combinata cu efectul lor cosmetic.
     Bolile de inima reprezinta o mare problema, ele pot duce la infarct daca nu sunt tratate la timp si corespunzator. 
     Cu produse bio de la Tian se poate asigura o portie de sanatate zilnica. Ele scad colesterolul din sange si intaresc peretii vaselor capilare, reprezentand un ajutor de nadejde pentru persoanele cu boli cardiovasculare. 



     Ceaiurile de plante sunt destinate curatarii, completarii lipsurilor si restabilirii functionarii corecte a organelor si sistemelor organismului uman. Pentru rinichi, ficat sau stomac, ele asigura o buna detoxifiere a organismului. 
     Sa nu uitam ca frumusetea inseamna in primul rand sanatate si, nu in ultimul rand, ea vine din interior!



     Muguri de mesteacan si flori de Helichrysum, radacini de rizomi de lemn dulce si frunze de Senna, iarba de troscot si strugurii ursului, radacinile de Angelica din China si frunze de Bergenia, fructe de armurariu si flori de Helichrysum, toate sunt cunoscute si folosite inca din vechime de medicina naturista. 
     Ele fac parte din cultura si traditia fiecarei tari, inca din cele mai vechi timpuri, de cand omul a cautat diverse metode de tratament pentru raceli, probleme digestive, depresie.

     Medicina orientala ne invata ca a doua bautura consumata la nivel mondial ca si cantitate, dupa apa, este ceaiul. 
     Conform traditiei, ceaiul a fost descoperit de un imparat chinez, Shen Nung, in urma cu aproximativ cinci mii de ani. Folosit la inceput pentru hidratare, cat si ca pretext pentru socializare, a devenit in scurt timp cel mai la indemana leac, odata cu introducerea lui in India.

     Ayurveda este practic cel mai vechi sistem de medicina din lume, fiind practicat si dezvoltat pe teritoriul Indiei. 
     Remediile terapeutice, adevarate comori ale sanatatii, au la baza plantele medicinale aromatice, pe care uleiurile le extrag si le transporta in interiorul corpului.

     Ingrijirea pielii este la fel de importanta ca si ceea ce mancam, deoarece pielea este cel mai mare organ si prin ea se absorb aproximativ 70% din substantele cu care intra in contact.
     Un produs foarte apreciat de mine din categoria cosmetice bio este format dintr-o masca-modelatoare si o fito-esenta pentru pielea din jurul ochilor.


     Avand in compozitie alge marine, extract de trandafir, uleiuri esentiale de lavanda, asigura o nutritie activa a pielii din jurul ochilor, elimina pungile si ridurile din jurul ochilor, hidrateaza pielea si-i da stralucire.

     Intelepciunea si cunostintele asiatice stravechi au stat la baza conceperii de formule ale produselor cosmetice. Acum noi beneficiem nu doar de efectul lor cosmetic, ci si de actiunea terapeutica pe care ne-o confera.

     Inainte de a alege un produs cosmetic este bine sa ne intrebam daca vrem sa folosim ceva cu adevarat util sanatatii noastre, sau ne multumim cu produse obtinute din compusi chimici de sinteza care, in timp, ne pot afecta sanatatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu